Silnik: 1.8 ABS Pomógł: 2 razy Wiek: 24 Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 957 Skąd: ST
Wysłany: 2011-03-28, 11:48 Ubezpieczenie
Powiedzcie Mi chłopaki czy jeżeli ojciec przerejstruje na mnie swoje auto, to czy automatycznie ja bede ponosił koszta ubezpieczenia czy ojciec może dalej kontynuować? Wiecie ja właściciel auta a ojciec bierze ubezpieczenie na siebie. Jak to wygląda?
mi babeczka w urzedzie komunikacji powiedziała ze tak być nie może, a z kolei policjant z drogówki powiedział ze nie ważne na kogo ubezpieczone ważne ze ubezpieczone a jesli to rodzina to juz wogole zadnych problemow. nie wiadomo jak ubezpieczyciele na to patrza
Musialbys kolego miec w dowodzie rejestracyjnym wspolwlasciela... Np. Przerejstrowac auto na siebie a ojca wez na wspolwlasciela i bedziesz mial jego znizki do ubezpieczenia
Silnik: 1.8 ABS Pomógł: 2 razy Wiek: 24 Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 957 Skąd: ST
Wysłany: 2011-03-28, 13:17
tylko teraz tak, mam swoje auto które jest rejstrowane na ojca a ja jestem wsp. właścicielem i mam jego ubezpieczenie i jak mialem kontrole czy mi mandat wypisywali to nie pytali czyje to auto. Więdz jak to wkońcu jest???
Przerejestruj golfa na siebie... ojca zrób współwłaścicielem ..
ubezpieczenie będzie na Ciebie .. ale bedziesz miał zniżki ojca..
LukTychy napisał/a:
tylko teraz tak, mam swoje auto które jest rejstrowane na ojca a ja jestem wsp. właścicielem i mam jego ubezpieczenie i jak mialem kontrole czy mi mandat wypisywali to nie pytali czyje to auto. Więdz jak to wkońcu jest???