logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Trasa do Władka
Autor Wiadomość
gluszek 

Silnik: A4 1.9TDI
Wysłany: 2010-07-24, 16:22   Trasa do Władka

jak najlepiej jechać na wybrzeże? A konkretnie Władysławowo... Będę startował z okolic Włocławka i mam zamiar lecieć krajową jedynką na Toruń a potem na Pruszcz G...

i potem nie wiem czy w Pruszczu jest jakiś wlot na autostradę czy pchać się przez Trójmiasto?

Jak jeździcie na VW Manię to pewnie też jedynką ;-) tylko jak później na Władek?

kolega vankris może podpowie? ;-)

Adam.M
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-25, 11:46   

wiele tu nie wykombinujesz, z Włocławka nie masz wielkiego wyboru czyli tak jak mowisz najpierw jedynką potem możesz wskoczyć na A1 (płatną - 17,5 za calosc) która poźniej plynnie przechodzi na S6 (dwa pasy, bez skrzyzowan) i omijasz cale trojmiasto, potem krajową szóstką do Redy (dwa pasy ale duzo skrzyzowan i swiatel) i 216 juz w wolnijeszym tempie ale przyzwoity stan nawierzchni drogą do Władka

Jesli nie chcesz jechac platna A1 to:
1. w Stolnie warto zjechac na krajową 55, elegancka droga z dlugimi prostymi, na jedynkę wrocisz kolo Grudziadza
2. nigdy w zyciu nie pchaj sie na trojmiasto, jadac krajową jedynką miedzy Tczewem a Pruszczem, wypatruj drogowskazów na S6, reszta jak wyzej

gluszek 

Wysłany: 2010-07-25, 15:09   

no ok to lecę jedynką aż do Stolna, potem w prawo na 55 i koło Grudziądza z powrotem na jedynkę i tak dojeżdżam prawie do Pruszcza, przez Pruszczem wlatuję na S6....

Niestety cel się trochę zmienił bo zamiast Władka ma być Rewa, tam w stronę Kosakowa...

no i teraz pytanie czy jak wpadnę na tą S6 to dojadę nią do Kosakowa? Nie chcę nigdzie płacić...

Adam.M
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-25, 16:22   

jesli Kosakowo to najlepiej przez Gdynie, jadac S6 (obowodnica trójmiejska) zjezdzasz na trakt Kwiatkowskiego (dobrze oznaczony, dwa pasy ruchu do zjazdu z niego) i caly czas prosto (wiekszosc trasy Kwiatkowskiego to dwa pasy ruchu w kazda strone i bezkolizyjnie) az droga dojdzie do skrzyzowania w prawo i lewo i jedz w lewo na Pogórze, z Pogórza jest juz kilka km do Kosakowa, wiec albo drogowskazy, albo navi Cię poprowadzi ale popytac sie ludzi.

mam nadzieje ze pomoglem :)

saladrus 
golf - das beste auto der welt!

Silnik: 1.8 ACC GT
Wysłany: 2010-07-25, 17:57   

http://mapa.pf.pl/zaplanu...FRU03wodHwzncQ# skorzystaj z tego

przelicz sobie trase żeby we władysłałowie być rano bo potem są korki . ja 800m jechałem 35 min. w tamtym roku.

gluszek 

Wysłany: 2010-07-25, 22:28   

dzięki Adam.M, już teraz się orientuję mniej więcej jak jechać... Niby mam navi ale zawsze lepiej się rozejrzeć po mapie i upewnić :-) Punkcik dla Ciebie :ok:

saladrus, dzięki.

Golfik1986 
LICZY SIE TYLKO ZAWISZA [Z]

Silnik: a4 avg
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-08-01, 21:07   

Adam.M, chyba dawno tamtedy nie jechales w tej chwili jest tam remont i po srodku obwodnicy trojmiasta jest zwerzenie do jednego pasa z dwoch stron korki takie ze masakra ponad godzina spedzona zeby to przejechac. a z powrotem z jastarni moj najdluzszy powrot z wybrzeza. trasa jastarnia bydgoszcz co do minuty bite 8h a km mam nie cale 300 :-x

gluszek 

Wysłany: 2010-08-03, 08:46   

Golfik1986, szkoda że tak późno o tym napisałeś.... Rzeczywiście obwodnica Trójmiasta to jest tragedia.... Prawie 8km korek, najgorzej było tak między 13 a 16 bo z powrotem wracałem po 16 i było luźno już...

Adam.M, jechałem dokładnie tą trasą co Ty napisałeś i dzięki Ci wielkie za pomoc bo naprawdę dobra droga w miarę i trafiłem bez problemu :-)

Szkoda tylko że samochód się nie spisał, nad morze jechałem 18h 300km, a z powrotem 10h :wstyd: Na Manię niestety nie miałem jak dotrzeć przez ten pier... samochód...

Adam.M
[Usunięty]

Wysłany: 2010-08-04, 09:28   

a ten remont to pewnie wezel Karczemki, ale gdzie teraz w PL sie nie ruszysz to sa remonty...
a w sezonie na trasie na polskie wybrzeze tez w sumie nic dziwnego ze pojawilo sie wiecej aut niz zwykle

gluszek, nie ma sprawy :) co sie stalo z autem?

gluszek 

Wysłany: 2010-08-04, 14:16   

a daj spokój, pobyt nad morzem ogólnie udany ale podróż w jedną i w drugą stronę to tragedia... Co chwila mi się dławił, nie dostawał paliwa w ogóle, aż w końcu wyczerpałem akumulator i 5 godzin czekałem na Shellu przy obwodnicy Trójmiasta na ojca. Wymieniliśmy filtr paliwa, podładowałem akumulator i dojechałem do Rewy... No ale z powrotem już w Gdyni zaczął robić to samo i znów stałem 5 godzin czekając na ojca, akurat stanął mi pod górką i to jeszcze na zakręcie na wylocie z Gdyni do obwodnicy między takimi ścianami szklanymi... Teraz byłem u mechanika i okazało się że pompa paliwowa do wymiany i czyszczenie baku przy okazji...

Adam.M
[Usunięty]

Wysłany: 2010-08-04, 19:32   

to wspolczuje na wakacjach takie przygody... ale najwazniejsze ze nic groznego

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu