jak najlepiej jechać na wybrzeże? A konkretnie Władysławowo... Będę startował z okolic Włocławka i mam zamiar lecieć krajową jedynką na Toruń a potem na Pruszcz G...
i potem nie wiem czy w Pruszczu jest jakiś wlot na autostradę czy pchać się przez Trójmiasto?
Jak jeździcie na VW Manię to pewnie też jedynką tylko jak później na Władek?
wiele tu nie wykombinujesz, z Włocławka nie masz wielkiego wyboru czyli tak jak mowisz najpierw jedynką potem możesz wskoczyć na A1 (płatną - 17,5 za calosc) która poźniej plynnie przechodzi na S6 (dwa pasy, bez skrzyzowan) i omijasz cale trojmiasto, potem krajową szóstką do Redy (dwa pasy ale duzo skrzyzowan i swiatel) i 216 juz w wolnijeszym tempie ale przyzwoity stan nawierzchni drogą do Władka
Jesli nie chcesz jechac platna A1 to:
1. w Stolnie warto zjechac na krajową 55, elegancka droga z dlugimi prostymi, na jedynkę wrocisz kolo Grudziadza
2. nigdy w zyciu nie pchaj sie na trojmiasto, jadac krajową jedynką miedzy Tczewem a Pruszczem, wypatruj drogowskazów na S6, reszta jak wyzej
no ok to lecę jedynką aż do Stolna, potem w prawo na 55 i koło Grudziądza z powrotem na jedynkę i tak dojeżdżam prawie do Pruszcza, przez Pruszczem wlatuję na S6....
Niestety cel się trochę zmienił bo zamiast Władka ma być Rewa, tam w stronę Kosakowa...
no i teraz pytanie czy jak wpadnę na tą S6 to dojadę nią do Kosakowa? Nie chcę nigdzie płacić...
jesli Kosakowo to najlepiej przez Gdynie, jadac S6 (obowodnica trójmiejska) zjezdzasz na trakt Kwiatkowskiego (dobrze oznaczony, dwa pasy ruchu do zjazdu z niego) i caly czas prosto (wiekszosc trasy Kwiatkowskiego to dwa pasy ruchu w kazda strone i bezkolizyjnie) az droga dojdzie do skrzyzowania w prawo i lewo i jedz w lewo na Pogórze, z Pogórza jest juz kilka km do Kosakowa, wiec albo drogowskazy, albo navi Cię poprowadzi ale popytac sie ludzi.
Adam.M, chyba dawno tamtedy nie jechales w tej chwili jest tam remont i po srodku obwodnicy trojmiasta jest zwerzenie do jednego pasa z dwoch stron korki takie ze masakra ponad godzina spedzona zeby to przejechac. a z powrotem z jastarni moj najdluzszy powrot z wybrzeza. trasa jastarnia bydgoszcz co do minuty bite 8h a km mam nie cale 300
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Golfik1986, szkoda że tak późno o tym napisałeś.... Rzeczywiście obwodnica Trójmiasta to jest tragedia.... Prawie 8km korek, najgorzej było tak między 13 a 16 bo z powrotem wracałem po 16 i było luźno już...
Adam.M, jechałem dokładnie tą trasą co Ty napisałeś i dzięki Ci wielkie za pomoc bo naprawdę dobra droga w miarę i trafiłem bez problemu
Szkoda tylko że samochód się nie spisał, nad morze jechałem 18h 300km, a z powrotem 10h Na Manię niestety nie miałem jak dotrzeć przez ten pier... samochód...
a ten remont to pewnie wezel Karczemki, ale gdzie teraz w PL sie nie ruszysz to sa remonty...
a w sezonie na trasie na polskie wybrzeze tez w sumie nic dziwnego ze pojawilo sie wiecej aut niz zwykle
a daj spokój, pobyt nad morzem ogólnie udany ale podróż w jedną i w drugą stronę to tragedia... Co chwila mi się dławił, nie dostawał paliwa w ogóle, aż w końcu wyczerpałem akumulator i 5 godzin czekałem na Shellu przy obwodnicy Trójmiasta na ojca. Wymieniliśmy filtr paliwa, podładowałem akumulator i dojechałem do Rewy... No ale z powrotem już w Gdyni zaczął robić to samo i znów stałem 5 godzin czekając na ojca, akurat stanął mi pod górką i to jeszcze na zakręcie na wylocie z Gdyni do obwodnicy między takimi ścianami szklanymi... Teraz byłem u mechanika i okazało się że pompa paliwowa do wymiany i czyszczenie baku przy okazji...