szczytno jush nie jest szkola tzw wstepniaka czyli ta ktora musisz konczyc przed zaczeciem sluzby wydaje mi sie ze teraz to szkola aspirantow chociaz moge sie mylic jesli tak jest popraw mnie z mojej miejscowosci wysylaja do pily i slupska
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
hmm co ja moge powiedziec od siebie jako student. Nie studiuj czegos co Cie nie interesuje kompletnie i o czym nie masz zielonego pojecia bo to bedzie dla Ciebie droga krzyzowa o ile w ogole zdolasz ja przejsc. Wszystko co osiagniesz bez wysilku mozna powiedziec ze jest bez wartosci. Ja osobiscie sadze ze srednio doroslem do studiow ale jednak jak czuje noz na gardle to biore dupe w kroki. Osobiscie polecam kierunki techniczne i moim zdaniem nie problemem jest dostanie sie na dobre studia lecz utrzymanie sie na nich.
Silnik: 1.8 90 kM Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 31 Lip 2009 Posty: 56 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2010-02-26, 18:41
A ja powiem tak. Co do szkół policyjnych to jeszcze panowie Katowice-Piotrowice. od kiedy są ujednolicone nabory to jest nie tak znów najgorzej z dostaniem się. W kwestii studiów. Weź zrób sobie jakąś sensowną policealkę lub pomaturalkę. Dobry technik może się przydać. Ja sam tak zrobiłem po liceum i z wykształcenia jestem fototechnik . Potem dwa lata pracowałem i teraz dopiero jestem na pierwszym roku dziennych. Nie polecam przerwy dwuletniej od nauki a szczególnie jak zaczniesz pracę. Potem żal rozstawać się z pieniędzmi. A o kierunku pomyśl dobrze sam co byś chciał robić. Popieram że ścisłe kierunki zawsze są lepiej płatne mam siostrę po polibudzie po budownictwie. humanistyczne znów dają większa szanse na różne zawody, ale gorzej płatne.
PS. Ja studiuje historię i w najgorszym wypadku pójdę uczyć do szkoły
A wybiera się ktoś do Szkoły Oficerskiej we Wrocławiu w roku 2010
Ja po namysle tam usytuwalem swoj cel Teraz ostro biore sie do roboty
mysle ze wojsko to dobry kierunek Po 5 latach mam mgr i podpułkownika i mam zapewnioną fuche na następne 25 lat Jesli wszytsko pojdzie po mojej mysli od wrzesnia wskakuje w mundur i do roboty
Twuuu, podporucznika, faktycznie mój błąd
Ostatnio zmieniony przez paku - paku 2010-03-01, 19:48, w całości zmieniany 1 raz