Wysłany: 2010-11-20, 15:10 Straz Graniczna a mandat?
Witam!
Mam do was pytanie czy straż graniczna może wlepiać mandaty? Bo dzisiaj jadać około 7 rano natknąłem się na nich,pan strażnik pomachał ze mam zjechać,zjechałem a on grzecznie:" Dzień dobry,panie kierowco a co to światełka nie działają?" A ze ze 1minute drogi wyjechałem ze sklepu i zapomniałem włączyć i mowie: "Działają tylko zapomniałem włączyć wyjeżdżając ze sklepu". Dałem dokumenty popatrzył oddał dowód rejestracyjny i prawo jazdy,zabrał jedynie dowód osobisty i poszedł coś sprawdzić w samochodzie,nie wiem co? Wiec nic na szczęście nie dostałem ale czy mogłem dostać? czy maiłem szczęście na miłego strażnika trafić?
Gadom, z tego co wiem to mogą karać mandatami. Podobno oni mają te same prawa co policja- tak słyszałem. Mnie kiedyś sprawdzali jak byłem u teściów 30 km od granicy- zobaczyli obce rejestracje i od razu haltowali.
To chyba trafiłem na miłych strażników:P mnie akurat złapali 3 minuty od domu Ja mam jeszcze takie jeszcze obsesje ze zastanawiam sie czy nie wlepili mi coś bez mojej wiedzy
To albo miałem szczęście albo nie mogą.Bo już rożne wersje słyszę, jedni mówią ze za takie coś oni nie mogą dać mandatu,drudzy ze mooga wstawiać ważne ze nic nie dostałem