i co to da widzialem dzis to na tv ale wiele to nie da. bo kierowca na spedycji, transporcie sobie na to nie pozwoli bo nie ma na to czasu. mozna jedynie obalic rudego ze stolka po nim wejda nastepni i tak nie obniza cen paliw jak juz raz poszlo do gory to nie opadnie w dol
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Oczywiście nikt od nikogo nie wymaga, aby się zwalniał z pracy na tą okoliczność. Czy to coś da czy nie, to zobaczymy (jakoś lekarze, górnicy, czy pielęgniarki potrafiły na rządzących wymóc swoje postulaty, a kierowców jest dużo więcej niż jakiejkolwiek grupy zawodowej ponadto wysokie ceny paliw dotykają każdego nawet niezmotoryzowanych).
Przyjedźmy i pokażmy, że się nie zgadzamy polityką naszego rządu, bo już niedługo przeciętna pensja będzie nam wystarczała tylko artykuły pierwszej potrzeby.
dokladnie przy tych zarobkach jak dzis mysle ze cena ropy na stacji powinna byc 4,5zl to i tak by bylo duzo a gaz mniej wiecej 2,2zl cos takiego. choc i tak przedkladajac zarobki szkopow do naszych to paliwo na pompie powinno byc po 3zl. a jak wiemy przy rosnacej cenie paliwa do gory idzie prad woda a zanim zaraz zarcie czyli rujnowanie
[ Dodano: 2012-01-22, 13:41 ]
co by bylo najsmieszniejsze wczoraj ogladalem jakis durny publicystyczny program i srednia krajowa na 1 stycznia podeszla do 4000zl to ja sie pytam gdzie to jest kto ma takie zarobki. a polska ma 4 miejsce w europie wzgledem wzrostu pkb w zeszlym roku. czyli z tych badan wychodzi ze gospodarka w polsce ma sie wysmienicie czy ktos to widzi bo ja nie?!
Czyli wynagrodzenia tak naprawde maleją. To wszystko co ostatnio sie dzieje to smiech na sali. Coraz większa bieda i przez to hamstwo w państwie.
Wszystko na unijnym poziomie ? OK - ale wypłaty niech chociaz w połowie są unijne. A nie 300 euro na miesiąc.
edit :
Nasza gospodarka ma się wyśmienicie ? ? No comment
co by bylo najsmieszniejsze wczoraj ogladalem jakis durny publicystyczny program i srednia krajowa na 1 stycznia podeszla do 4000zl to ja sie pytam gdzie to jest kto ma takie zarobki. a polska ma 4 miejsce w europie wzgledem wzrostu pkb w zeszlym roku. czyli z tych badan wychodzi ze gospodarka w polsce ma sie wysmienicie czy ktos to widzi bo ja nie?!
Słyszałem o tym w radiu i o mało nie wpadłem do rowu Od razu przypomniał mi się fragment mixu z YT jak Tusk mówi "Miały być 3mln mieszkań a są mieszkania po 3mln"
Kiedyś zarzuciłem takim tematem ale został usunięty więc ja jestem za protestem.Co do Zarobków,cen paliw oraz średniej krajowej sie lepiej nie wypowiadajmy bo jak faktycznie ocenzurują tego neta to nas FRAJE.STWO pozamyka
unijne to ciagna ludzie dotacje a tusk zyje na bogato i chce do uni wlozyc 50mld na ktore oczywiscie polska sie zaporzyczy w banku swiatowym, a na koniec roku sie okaze ze pieniadze poszly psu w dupe bo unia chyli sie ku dolowi. a polaczki beda dalej dymac dlug panstwowy przez kilka pokolen... jak zwykle wydymani w dupe
nie wiem jak wam ale mnie nie stać już na opłaty przy takich zarobkach jakie są... tel musi być do czynszu trzeba sie dołożyć (mimo że z rodzicami siedzę) na paliwo musi być bo na siki lub wode auto nie pojedzie
o prądzie wodzie śmieciach nie wspomnę... a gdzie tu jedzenie??
przy tym ich średniej krajowej 4-5 tyś na głowe jak niby Polacy zarabiają to ja nie wiem kogo oni tam liczą....
A minimalna krajowa to 1500 po odliczeniu ich zasranych podatków i za to że chce się nam oddychać na tej Polskiej ziemi to zostaje ci 900 zł...
i gdzie tu iść do kina albo na jakie "dziewczyny"... nie stać mnie
a o prace za granicą coraz gorzej jest coś znaleźć...
Jak by kto wyszedł na ulicę to ja z chęcią wyjdę i wesprę w działalności...