greg_117, goły windows xp jest bardzo podatny na ataki hakerskie wiec moze Twoj komputer po tygodniu robi sie maszynka do wysylania spamu na polowe europy czym predzej postaraj sie o zalatany windows (czyli z sp3), poza tym dwa razy sie zastanow czy dany program potrzebujesz, zanim go zainstalujesz, moze po prostu wladowales ich zbyt duzo
[ Dodano: 2010-12-20, 22:34 ] Sotom, to co napisales podsunelo mi jeszcze jeden pomysl, piszesz ze zawiesza sie wtedy gdy odpalasz gre, a wiec wtedy gdy karta graficzna przełącza się w tryb 3 D (środowisko windows, odtwarzanie filmow pracuje w 2D), wiec jesli to sie dzieje zawsze przy odpalaniu gier, to mozna tez podejrzewac karte graficzną
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 2 razy Wiek: 23 Dołączył: 23 Sty 2010 Posty: 426 Skąd: Bieżuń
Wysłany: 2010-12-20, 22:35
Oki czyli radzisz formata i instalacje xp z sp3 tak ? a może jeszcze byście mi pomogli w jednej sprawie "odnośnie słabego skrętu w prawo" napisałem post a nikt nie chce mi nic poradzic
Adam.M [Usunięty]
Wysłany: 2010-12-20, 22:44
tak rob format i zgadzaj sie na zabezpieczenie wbudowane w windowsa, xp ma dosc dobrego firewalla, a firewall jest bardzo wazny dla komputera podlaczonego do internetu
jak chodzi o mechanike samochodowa to tak dobrze sie nie znam, wiec poczekaj na wypowedz fachowcow a sa tutaj tacy, bez obaw, ciepliwosci
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4012 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-12-22, 18:04
greg_117 napisał/a:
a może jeszcze byście mi pomogli w jednej sprawie "odnośnie słabego skrętu w prawo" napisałem post a nikt nie chce mi nic poradzic
na moje oko to ktos oszukal przekładnie kierownicza wzgledem kierownicy.jak masz koła ustawione na wprost i kiere prosto to policz obroty kiery w prawo - od prostych kól do skrecenia ich na maxa w prawo. potem od prostych do lewego max skretu i bedziesz miał porównanie. powinno byc w obydwie strony obrotu po rowno czyli jak sie nie myle prawie 2 obr kierą. jesli jest roznica trzeba ja wysrodkowac i ustawic na drązkach zbierznośc całkowitą -srodek
dadi321vw napisał/a:
Sotom jak włączysz kompa kliknij start i zobacz co masz w auto stracie
tzn aaa ten start to mam na wcisnac na pasku windowsa czy jakos wczesniej jak sie komp uruchamia.
[ Dodano: 2010-12-22, 18:17 ]
jak wejde w tego autostart to mam tylko openoffice.org.3.2
szkurde to teraz mnieAdam.M, podłamałes. mało brakowało i bym kupił zasilacz i teraz szkoda mi kase wywalic jak okze sie ze bedzie dalej to samo po wym zasilacza a pokaze sie ze to grafika kuca. ale czy grafika by tez siadał w momencie uruchomienia winampa...?? tzn automatycznie z folderu klikajac na utwór jakis to sie wyłanacza a tak jak włacze winampa czy jakis inny syf do odtwarzania filmu i w nim w opcjach wybieram to qwszystko fafa ładnie bez problema...
[ Dodano: 2010-12-22, 18:20 ]
Adam.M napisał/a:
SotoM, jak masz zasilacz ATX to nie bedzie problemu a raczej taki masz, skoro komp ma 8 lat
ATX to nie wiem bo nigdzie nazwy nie wiedze takiej konkretnej ale na naklejce z danymi -znamionowej jest FSP GROUP
Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 23 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2573 Skąd: Kutno
Wysłany: 2010-12-22, 22:26
kurde tyle bzdur że masakra aż nie wiem od czego zacząć
Może od tego że procek z nazwą 2500+ to jego nazwa a nie rzeczywista moc..
po 2gie avast to tyle co nic. zaśmiecanie sobie pc. Ja przez 2-3 lata nie używałem żadnego antywira. Dla mnie tylko sp2 i poblokowane porty wystarczały by nie mieć syfu na kompie.
po 3cie to jak wam zamula gg 10 to po co używacie? ja używam jakiegoś 5cieletniego tlena, nie mogę gadać z ludźmi którzy mają numer gg większy od 17mln i nie mam zamiaru zmieniać. A mój komp nie jest słaby
jeśli długo się windows uruchamia to powywalać śmieci z autostrartu (np gg 10)
co do przypadku sotoma to tak mi przez myśl przeszło co by dx 9 przeinstalował ale raczej nie będzie miało to znaczenia.
SotoM, odradzalbym kupowanie części w ciemno, najpierw powinieneś upewnić się że dana część rzeczywiście jest wadliwa poprzez wstawienie na pewien czas podzespołu z innego komputera, standardowa metoda używana przez serwisy na całym świecie, y tego co wiem winamp ma w sobie jakis modul grafiki 3d, wiesz ten zwiazany z tymi wizualizacjami, ale to tylko hipotezy a zeby byc pewnym trzeba po prostu zaczac testowac tak jak wyzej napisalem
natomiast ATX jest to nazwa standardu wg którego producenci tworzą komputery PC, a wiec gdy masz obudowę i płytę główna w standardzie ATX to kupujesz zasilacz ATX i masz pewność ze bedzie pasowac do obudowy i że wtyczkę podpniesz do plyty głownej. obecnie powstalo duzo innych formatów, ale ATX to wciaz pdostawa
killah, jak polegasz tylko na zabezpieczeniach windowsa to powodzenia, antywirus to w dzisiejszych czasach podstawa do komputera uzywanego do surfowania w sieci i nawet nie siej tu takich glupot ze jest inaczej, swego czasu pamietam jak nawet to forum mialo wirusa i avast go blokowal
autostart nie zawiera wszystkich programow uruchamianych przy starcie, mozna wrecz powiedziec ze prawie zadnego. Aby zobaczyc liste programow odpalanych przy starcie nalezy wejsc w Start > Uruchom, wpisac MSCONFIG i enter, odpali sie narzedzie systemowe i zakladce Uruchamianie i Uslugi mozna wybrac co ma sie uruchamiac
Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 23 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2573 Skąd: Kutno
Wysłany: 2010-12-24, 16:20
sorry ale jak ktoś używa awasta to tak jakby nic nie używał. lepiej tą pamięć na coś innego przeznaczyć. Nie wiem po jakich stronach koledzy chodzicie bo ja już nie pamiętam kiedy ostatnio nod32 coś wykrył