Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 23 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2573 Skąd: Kutno
Wysłany: 2011-01-09, 17:02 pytanie do użytkowników orange cdma
elo
sąsiedzi poprosili mnie o pomoc w sprawie internetu z orange. Do tej pory wszystko u nich śmigało a router dobrze zbierał sygnał. Od tygodnia neta nie ma wcale i się połączyć nie można. zabrałem dzisiaj router do siebie i jako taki sygnał jest - słaby ale połączenie z netem było.
Gdzie tutaj szukać przyczyny? Bo wg mnie trzeba chyba do operatora od razu podbijać czemu taki słaby sygnał teraz w naszą stronę idzie? Awarię sprzętową routera raczej wykluczam ale dla pewności pojadę w ich imieniu do orange jutro i sprawdzę co da się zrobić.
ja miałem neta z orange Boże tragedia!!! sygnału zero a prubowałem w kilku miejscach to go odesłałem a tak jak piszesz do operatora dzwonic i cos sie dzieje
_________________ Moim marzeniem jest
Miec golfa 3 1.9 TDI 110 KM D
Napiszę krótko, podobny problem miałem w Erze dawne czasy ale jaednak, łapałem HSPA na 95% przez kilka tygodni, aż tu nagle pewnego dnia sygnał stał się słabszy, HSPA znikło a zasięg zaczął oscylować na 72%, jak dla mnie to była porażka, znajomy pracował w erze i polecił mi zadzwonić do biura obsługi bo podobno mogą "wzmocnić zasięg ba dany rejon" trochę mnie to zdzwiło. Zadzwoniłem, powiedziałem że poczty nawet nie mogę sprawdzić bo taka klęska, kolejnego dnia wieczorem po powrocie z pracy zasięg był jak należy więc coś w tym jest, tak że warto zadzwonić