Silnik: 1.8 GT 90KM Pomógł: 7 razy Wiek: 22 Dołączył: 21 Maj 2009 Posty: 488 Skąd: Śrem Ostrowo
Wysłany: 2011-02-09, 19:09 problem z allegro
hej, kupilem tel na aukcji... po kilku dniach przyszedl, otwieram pudelko i szok brak ladowarki, sluchawek, karty pamieci a ponadto 2 glowne klawisze nie dzialaja... na aukcji pisalo ze to wszystko jest a fonik w 100% sprawny, napisalem do gostka ze chce kase spowrotem i czekam... narazie cisza, moje pytanie- co mozna w takiej sytuacji zrobić? nigdy nie mialem z tym problemow wiec nie wiem facet ma kilkaset pozytywow i tylko 2 negatywy wiec tym bardziej jestem zaskoczony
Silnik: 1.8 (ABS) Pomógł: 3 razy Wiek: 21 Dołączył: 08 Sie 2008 Posty: 56 Skąd: Eschweiler(DE)/Konin
Wysłany: 2011-02-09, 19:18 Re: problem z allegro
sweetboy90 napisał/a:
hej, kupilem tel na aukcji... po kilku dniach przyszedl, otwieram pudelko i szok brak ladowarki, sluchawek, karty pamieci a ponadto 2 glowne klawisze nie dzialaja... na aukcji pisalo ze to wszystko jest a fonik w 100% sprawny, napisalem do gostka ze chce kase spowrotem i czekam... narazie cisza, moje pytanie- co mozna w takiej sytuacji zrobić? nigdy nie mialem z tym problemow wiec nie wiem facet ma kilkaset pozytywow i tylko 2 negatywy wiec tym bardziej jestem zaskoczony
sweetboy90, ja jak mi sanki nie przychodziły to zgłosiłem do Centrum Rozstrzygania Sporów Allegro (gdzieś jest tam zakładka i w niej opisujesz całą sytuację). Na następny dzień dostałem maila że zajęli się tą sprawą i dali sprzedawcy tydzień na wyjaśnienie sprawy. Po ponad miesiącu wystawiłem negatywa z informacją że za dwa dni zgłaszam sprawę na policję. Na kolejny dzień oddzwonili abym podał nr konta i przeprosiny itp. A tak to nawet fonu nie odbierali.
Silnik: 1.8 GT 90KM Pomógł: 7 razy Wiek: 22 Dołączył: 21 Maj 2009 Posty: 488 Skąd: Śrem Ostrowo
Wysłany: 2011-02-09, 22:43
K@mil napisał/a:
Trzeba otwierac paczki przy listonoszu...
hehe to bym go musial na kawe zaprosic bo troche potrwa zanim sprawdze czy wszystko gra w telefonie poza tym przesylka nie jest uszkodzona wiec co mu do tego?
hehe to bym go musial na kawe zaprosic bo troche potrwa zanim sprawdze czy wszystko gra w telefonie poza tym przesylka nie jest uszkodzona wiec co mu do tego?
Nie Twoja broszka czy poczeka te 10min czy nie taka jest ich praca.
Moze nie byc uszkodzona a w srodku cegła i co ? albo brak czegos...
Drozsze rzeczy najlepiej za pobraniem i otwierac bo oszustwo sie szerzy
też miałem taką sytuacje i też z telefonem... Tylko w moim przypadku sprzedawcą był jakiś dzieciak który myślał że pozbędzie się zepsutego telefonu... A w aukcji oczywiście napisane jak byk że 100% sprawny itd... Nastraszyłem go trochę policją itd itd i oddał kasę a nawet doliczyłem sobie przesyłkę na jego koszt Ale gdy nie możesz się dogadać z takim to zgłaszasz do allegro i oni się tym zajmują...
Wysłany: 2011-02-13, 19:31
tak, odpisal mi na maila i chcial mi dolozyc 5 dyszek zebym go sobie naprawil ale odp mu ze mi sie nie oplaca, (prawdopodobnie uszkodzona tasma) to bylo w piatek, dzis mu podalem nr konta i ze do czwartku ma czas na wplate kasy albo bede kontaktowal sie z centrum sporow allegro, tak ze lajcik, nie przejmuje sie tym zbytnio