Silnik: 1.4 -> wiatr we włosach :D
Wysłany: 2011-11-07, 09:28
Hmm za pierwszym razem dają zakaz zdawania prawka jeżeli był alkohol, ale jeżeli się nie mylę to drugi albo trzeci raz to tak jak kolega LukTychy, napisał sprawa ląduje w sądzie.. i tak jak mojemu koledze zabierają możliwość zdawania prawka na dwa latka
i za każdym razem mandacik po 500 zł oczywiście
_________________ Nigdy nie przestanę marzyć, jak człowiek nie marzy - umiera.
Jak ktoś w ogóle nie ma prawa jazdy to go policja przecież nie puści, a chyba o to chodzi w tym pytaniu.
Sprawa na pewno skończy się w sądzie i raczej nie będzie to sąd grodzki.
Za brak dokumentu idzie mandat w wysokości pięciu stówek. Oprócz tego samochód jedzie lawetą na parking, a sprawa idzie do sądu. Przed zdaniem egzaminu się uczyło tego
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 2 razy Wiek: 23 Dołączył: 23 Sty 2010 Posty: 426 Skąd: Bieżuń
Wysłany: 2011-11-16, 16:09
mnie złapali bez prawka na motocyklu to aby dostałem mandat 500 zł i nic więcej nie robili. Motocykl aby kazali mi odstawić do domu lub zawołać osobę,która ma uprawnienia.
Z autem jest podobnie. Nie zabierają go lawetą, bo niby czemu jeśli masz badania i oc? Tyle, że nie można nim się poruszać, więc zasadniczo trzeba wezwać kogoś z prawkiem.
Odbierałem znajomego to dostał mandat 500zł i musiał przyjechać kierowca z uprawnieniami zabrać samochód i tyle. Jak by jechał po %% to na pewno sprawa w sądzie.
Silnik: ABU Pomógł: 15 razy Wiek: 30 Dołączył: 24 Kwi 2008 Posty: 455 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-11-16, 18:23
i nie za brak dokumentu 500 tylko 50 za każdy brakujący ale za brak uprawnień do kierowania pojazdami jest 500 mandatu i to tyle. sąd to tylko jak się odmówi przyjęcia albo zmaluje znacznie więcej niż tylko jazda bez uprawnień...
A z tego co mi wiadomo panowie to z kwitkiem ,ktory dostajemy po zdaniu egzaminu mozna jezdzic ,ale jesli bedzie kontrola to oczywiscie 50zlotych mandatu jest za brak PRAWKA .Nastomiast kwitek z egzaminu jest dowodem na to ,ze dana osoba zdala egzamin pomyslnie i oczekuje na wydanie dokumentu