logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Prawo Jazdy
Autor Wiadomość
Marian0753 

Silnik: 1.9 TD
Wysłany: 2011-12-07, 17:07   

Nie wolno jezdzić z kwitkiem złapali mnie z kwitkiem koło domu ale po długich rozmowach i 500m od domu pościli mnie i powiedzieli że jak jeszcze raz mnie zobaczą z kwitkiem to będzie źle. Nie ma siły trzeba czekać na odbiór dokumentu.

K@mil 
POMOCNIK

Silnik: .
Wysłany: 2011-12-07, 17:36   

Frykaz90 napisał/a:
A z tego co mi wiadomo panowie to z kwitkiem ,ktory dostajemy po zdaniu egzaminu mozna jezdzic ,ale jesli bedzie kontrola to oczywiscie 50zlotych mandatu jest za brak PRAWKA .Nastomiast kwitek z egzaminu jest dowodem na to ,ze dana osoba zdala egzamin pomyslnie i oczekuje na wydanie dokumentu :)

Nie wiem co to za teoria. Nic takiego nie ma ten, świstek jest tylko dla Ciebie na pamiątkie, nigdziej go nie pokazujesz, nawet przy odbiorze prawo jazdy. Mozesz sobie go w ramkę powiesić...

Kiedyś nie dawali takich świstków to sie zmieniło z tego co pamietam w 2010 r. od tej pory każdy dostaje, a kiedyś bylo ze dostawałeś tylko z Negatywnym wynikiem (co źle zrobiłeś, ile prób)

Andreew 

Silnik: 1.4 abd
Wysłany: 2011-12-07, 17:53   

Dzieki chłopaki ja jednak wole poczekac na to prawko w spokoju ;-) nie ma co ryzykowac lapiej wydac kase na paliwo :-D

RiNcU 

Silnik: 1.9 Diesel
Wysłany: 2012-01-05, 11:30   

Co do tego prawka to ja wiem w tym temacie tyle , że jak policja złapie Cie bez prawka to jeżeli dobrze trafisz :D dajesz ze dwie stówki i jedziesz dalej , jeżeli źle trafisz no to mandacik 500 zł za jazdę bez uprawnień . Moga Cie puścić dalej a nie muszą wiec powiedzą Ci , że masz po kogoś z prawkiem zadzwonić żeby odebrał autko albo go zabezpieczysz i idziesz z butka (jest też możliwość , że złapią Cię w takim miejscu , gdzie nie będziesz mógł zostawić pojazdu i będą chcieli lawetą Ci go zwinąć jeżeli nie bedziesz miał nikogo kto te auto odbierze ) . A co do sądu to policja może również skierować do sądu , lecz są już Ci nie da kary pieniężnej bo nie można być ukarany za coś dwa razy ! Sąd moze np dać zakaz wyrabiania prawka powiedzmy na rok czy tam dwa .
Co do jazdy na świstku to do tej pory nie można , do jazdy upoważnia tylko twardy dokument prawa jazdy . Ale słyszałem od mojego instruktora ze w lutym jak wejdą te zmiany z tym prawkiem to prawdopodobnie ma wejść taka opcja , że prawdopodobnie będzie można jechać juz autem zaraz po wyjsciu z prawka ( oczywiście jeśli się zda ) oni dają świstek i już możemy jeździć . No ale to się okaże jak Państwo wprowadzi te zmiany :-D
Pozdro :roll:

GrZeChU91 
Varia(n)t

Silnik: 1.9 TDI 110PS
Wysłany: 2012-01-05, 14:10   

Wlaśnie sluchalem TVN24
Nowa ustawa odnosnie zmiany przepisow zdawania prawka bedzie dopiero uchwalona w przyszlym roku w styczniu.Także koledzy ktorzy beda zdawac prawko w tym roku moga spac spokojnie.....

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu