Ci powiem ze sam chcialbym asterkę ale I jakąś 8V, 5d z konca produkcji, kolor Srebny bądz Szampański z klimą itp no i HB. Na ładnej feldze bardzo ładne autka.
Dużo jezdze astra Sedan 1.4 82mpi (wtrysk) i Ci powiem ze jak ją kupiłem z przebiegiem 60tys km (jeszcze miala oryginalny rozrzad, klocki) to szatan był, 210km/h licznikowe leciała na miekko, ale dostała gaz i juz tak dobrze nie jeździ. Jak jade nią w trase to jest mieksza troszke od golfa, w srodku moze troszke ubogo ale jest fajnie.
Golf, astra podobna klasa no i konkurenci w latach produkcji.
Silnik: 1.8 ABS 90 KM
Wiek: 30 Dołączył: 12 Sty 2008 Posty: 51 Skąd: Nowe Miasto
Wysłany: 2011-03-04, 21:09
killah napisał/a:
to jak kupisz astrę to nic nie będzie się psuć?:D
Czy ja coś takiego napisałem ?
Będzie się psuć z pewnością , ale żeby doprowadzić mojego golfa , podkreślam "mojego"
(i nie pisze tu o wszystkich golfach) do takiego stanu w jakim jest w tej chwili ta astra , to musiał bym w niego za wiele włożyć , a na to mnie niestety nie było stać .
Potrzebne mi było auto do pewnej jazdy od zaraz , ale chyba juz to pisałem .
I nigdy nie wychodzę z załozenia , że to co mam jest najlepsze , najpiękniejsz i chocby było warte 3000 i miało 18 lat to i tak będzie lepsze od wszystkich innych nawet tych co z salonu wyjeżdżają .
Przepraszam , że to pisze , ale takie ważenie odnoszę .
[ Dodano: 2011-03-04, 21:17 ]
K@mil asterka I rok 98 sedan , gazować jej póki co nie mam zamiaru bo przy spokojnej jeździe pali niewiele , a zdązyłem sie wyszaleć moim zagazowanym golfikiem i powiem , że w porównaniu z astrą to był nieły szatan.
widzę że teamt nie umarł ja zmieniłem kiedys golfa III 93gl na forda scorpio 1997 wileoryba-piekny był i nic poza tym, wsadzałem do tego barachła 500zł co miesiąc przez 8 miesięcy a na wstepie 3 tys. żeby jeździł wogóle, takie to były zmiany na lepsze i wieksze powróciłem do golfa tym razem 96r. i co?nic jeżdze i na benzynie bez lpg(jak w scorpio)jest mega taniej, tyle z doswiadczeń zmiany VAGa na inny badziew.
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
K@mil asterka I rok 98 sedan , gazować jej póki co nie mam zamiaru bo przy spokojnej jeździe pali niewiele , a zdązyłem sie wyszaleć moim zagazowanym golfikiem i powiem , że w porównaniu z astrą to był nieły szatan.
to masz cos nie tak bo 90km w budzie astry na wtrysku i chyba 16v, powinien bardzo dobrze jezdzic osiagi podobne do 101km w Golfie.
szczerze mówiąc ojciec ostatnio kupił astrę I sedan cała biała z silnikiem 1.6 16v 1999r. sedan-bagażnik na 2 trupy, jeździ dość spoko pali mało na serio jestem w szoku, straszy zadowolony że hej, zaczynał od golfa II
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
Silnik: 1.8 ABS 90 KM
Wiek: 30 Dołączył: 12 Sty 2008 Posty: 51 Skąd: Nowe Miasto
Wysłany: 2011-03-04, 22:41
to masz cos nie tak bo 90km w budzie astry na wtrysku i chyba 16v, powinien bardzo dobrze jezdzic osiagi podobne do 101km w Golfie.[/quote]
Chodzi o to , że golfik krecił sie prawie od samego dołu , a asterka najlepiej idzie tak od . ok 3000 obrotów i wyżej , (a mam w niej silik od HONDY ).
A tak na poważnie to mam wrażenie , że golf z miejcaca był zrywniejszy , ja już wcześniej jeździłem dwoma takimi astrami i było podobnie . A masa astry to z kierowcą ponad tona więc chyba golf jest lżejszy , poprawcie jeśli się mylę .
[ Dodano: 2011-03-04, 22:44 ]
Chodzi o to , że golfik krecił sie prawie od samego dołu , a asterka najlepiej idzie tak od . ok 3000 obrotów i wyżej , (a może mam w niej silik od HONDY ).
A masa astry to z kierowcą ponad tona więc chyba golf jest lżejszy , poprawcie jeśli się mylę .
Astra lzejsza o okolo 100kg na pewno
[ Dodano: 2011-03-04, 22:56 ]
Globi30 napisał/a:
Chodzi o to , że golfik krecił sie prawie od samego dołu , a asterka najlepiej idzie tak od . ok 3000 obrotów i wyżej
He a wiesz dlaczego ?
Golf silnik 8v zaworowy ktory ma moment nisko, dobry na do miasta, mniejsza moc
Astra 16v zaworowa i zyje dopiero od 2500tys wieszka moc z silnika
Dlatego Ci sie wydaje ze lepiej idzie... przejedz sie astra 8v wlasnie ta 82mpi
K@mil masz całkowitą rację
Astra 1.4 16v
Moc maksymalna 90KM (66kW)
przy 6000 obr/min
Moment obrotowy maks. 125Nm (12,7kgm)
przy 4000 obr/min
Trzeba się przyzwyczaić , ale wyprzedzanko czysta przyjemnośc
[ Dodano: 2011-03-04, 23:12 ]
A golfik 1.8 , 145 Nm przy 2500 obr.
No wlasnie i dlatego jest taka różnica na miasto 8v jest idealna mniej spalą i bedzie sie jezdzilo lepiej ale na trasie zeby wyprzedzic trzeba sie modlić
Co do wagi nie chce mi sie schodzić po dowód ale pamietam ze cos nie cale 1000 astra wazy cos w granicach tak jak napisałem wyzej