miał z Was ktoś do czynienia z tym serwisem? Tzn oczywiście chodzi mi o groźby, prośby o zapłatę itp. Bo do mnie dzisiaj przysłali bardzo rozbudowane pismo z prośbą o wpłacenie 94,80zł za korzystanie z ich usług, a w życiu nie korzystałem z tego
94,80zł płaci się za samą rejestrację, ale nigdzie o tym nie ma informacji...
Sprawa wielokrotnie była przedstawiana w mediach, m.in. Sprawa dla Reporterów, Interwencja...
Oczywiście nie mam zamiaru płacić ani grosza tym oszustom!
Tysiące osób miało do czynienia z pobieraczkiem.pl (naciągaczkiem), jestem ciekaw czy ktoś z forum miał też taką przyjemność?
Silnik: 1.8 GT 90KM Pomógł: 7 razy Wiek: 21 Dołączył: 21 Maj 2009 Posty: 488 Skąd: Śrem Ostrowo
Wysłany: 2010-08-18, 17:21
ja mialem ta przygode na poczatku roku, i z przykroscia musze ci powiedziecgluszek, ze trzeba zaplacic... przestudiowalem wtedy caly regulamin od podstaw i niestety jest tam wyjasnione czemu trzeba zaplacic a zapewne testujac pobieraczka zgodziles sie na ten regulamin...
[ Dodano: 2010-08-18, 18:22 ]
wiesz moze sie myle ale wg mnie tak jest...
Silnik: 1.8 GT 90KM Pomógł: 7 razy Wiek: 21 Dołączył: 21 Maj 2009 Posty: 488 Skąd: Śrem Ostrowo
Wysłany: 2010-08-18, 18:26
killah, no dobra moze masz racje ale sam zobacz... w regulaminie pisze ze masz 7 darmowych dni testowania tego badziewia i (uwaga!) jesli do konca tego czasu nie zrezygnujesz pisiemnie z oferty to zostaje automatycznie wydluzona o rok!
a jak zaznaczysz ten haczyk ze zgadzasz sie na regulamin itd to znaczy ze wiesz o tym przedluzeniu i jest dupa bo kto czyta regulaminy???? i jak ci sprawe wytocza to z gory przegrywasz
[ Dodano: 2010-08-18, 19:34 ]
sorki, nie 7 a 10 dni testowania... tu masz cytat ze strony:
Podczas 10-dniowego bezpłatnego okresu próbnego przysługuje prawo do pisemnego odstąpienia od umowy (fax, email itp.). Po upływie 10-dniowego okresu próbnego ważność i koszt umowy zgodnie z Regulaminem.
Wysłany: 2010-08-18, 18:52
istnieje zagrozenie trafieniem do BIKu a wtedy nici z kredytów na 5 lat... co za naciagacze brak slow
Moja żona sie tak wkopała z niemickim portalem gdzie zaożyła konto e-mailowe, które miało byc 3 miesiące bezpłatne, a żeby nie przeszło na płatne trzeba było wysłać oficjalne pismo-o czym nie pisało jasno i wyraźnie-niestety wybuliła 30 ojro.
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
tak ale czytac kilka stron regulaminu dla glupiego pobieraczka albo innej malo waznej strony... nie kazdemu sie chce
tak to już jest, że tylko się zaznacza "akceptuję regulamin" i dziękuję...
Czytałem dużo o tym Naciągaczku i wszędzie piszą żeby nigdy w życiu im nie płacić, bo oni w ten się utrzymują... Automat wysyła do userów maile z "przedsądową informacją" i ten kto się wystraszy to leci i płaci od razu... W ten sposób zarobili już sporo kasy...
Je tam pierdziele nie zapłacę choćby nie wiem co. Na pewnym forum prawnicy a także osoby które też dostały takie wiadomości piszą, że tysiące osób dostało od nich takie groźby że sąd, komornik itd ale podobno jeszcze nikomu nie wytoczyli sprawy w sądzie... A dlaczego? A dlatego, że nie jest to do końca legalna strona i tylko tak straszą, zarabiają na tych co się wystraszą a takich jest wielu... Ja po przeczytaniu wiadomości od nich też już miałem iść płacić bo miałem pełno w gaciach, ale pobuszowałem trochę w necie i zmieniałem zdanie...
gluszek, dla tego nigdy nie podaję prawdziwych danych na takich stronach fakt też się tam zarejestrowałem i kazali zapłacić ale olałem to 3x wysyłali mi maile o zapłacie ale ja usilnie miałem ich gdzieś napisałem do nich że ktoś sobie jaja zrobił a ja mam płacić, napisałem że coś przyszło mi na maila to kliknąłem bo chciałem sprawdzić jakoś w styczniu to wysyłali, olałem i spokój
1. Mail "Aktywacja konta w serwisie Pobieraczek.pl"
W celu aktywacji Państwa konta i pomyślnego zakończenia procesu rejestracji prosimy kliknąć na poniższy link aktywacyjny lub wkleić go w pasek adresowy przeglądarki internetowej. Po tym zostanie przesłane Państwu hasło do konta w usłudze Pobieraczek.
Aby pobrać instrukcję instalacji i konfiguracji programu dostępowego należy zalogować się do panelu klienta (w prawym górnym rogu strony serwisu).
Dodatkowe funkcje dostępne po zalogowaniu:
1. Film objaśniający sposób pobierania plików
2. Bezpośredni link do wyszukiwarki plików
3. Zmiana hasła
Życzymy miłego pobierania,
Zespół serwisu Pobieraczek.pl
3. Mail "Płatność za usługę Pobieraczek5":
Cytat:
Szanowny Panie Niedobry,
Serdecznie dziękujemy za złożone w dniu 22.01.2010 zamówienie na stronie Pobieraczek.pl. Bardzo cieszymy się, że spodobał się Panu nasz serwis w 10-cio dniowym okresie próbnym i dziękujemy, że zdecydował się Pan pozostać z nami na dłużej. Zapewniamy, że dokładamy wszelkich starań, aby Pobieraczek umożliwiał wszystkim pobieranie dowolnych plików w bezpieczny, szybki oraz łatwy sposób. Nasz serwis jest na bieżąco rozwijany i ulepszany.
Informujemy, iż zgodnie z warunkami zawartej umowy z dnia 22.01.2010 zostanie uaktywniony dla Pana najtańszy dostępny pakiet - Pobieraczek5 - o miesięcznym limicie 5.0 GB. Przypominamy, że dalsze korzystanie z usług naszego serwisu będzie możliwe dopiero po opłaceniu wyżej wskazanego pakietu.
Pakiet ten posiada 12-to miesięczny okres ważności oraz miesięczny limit 5.0 GB. Zgodnie z warunkami umowy kwota za wymieniony pakiet musi zostać uiszczona za cały rok z góry.
Niniejszym prosimy o opłacenie pakietu Pobieraczek5 z 12 miesięcznym okresem ważności oraz o miesięcznym limicie 5.0 GB w cenie 94.80 PLN za cały okres obowiązywania.
Należność należy opłacić w terminie 7 dni od zakończenia Pana okresu próbnego, czyli do dnia 07.02.2010. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:
1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: ...
Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.
2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane:
Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.
Numer rachunku: 36 1600 1303 0004 1002 2832 0150
Tytuł przelewu: Pobieraczek5 -...
Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem ...
W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem bok@pobieraczek.pl
Kończąc, życzymy Panu miłej zabawy oraz owocnego pobierania z Pobieraczkiem.
Z pozdrowieniami,
Zespół Pobieraczek.pl
4. Mail "Wezwanie do zapłaty za usługę Pob ieraczek5 ":
Cytat:
Szanowny Panie Niedobry,
Dnia 22.01.2010 z komputera o adresie IP 84.10.127.195 zamówił Pan na stronie Pobieraczek.pl naszą usługę i do dnia dzisiejszego jeszcze nie została ona należycie opłacona.
Z uwagi na to, że poprzez rejestrację na stronie zawarł Pan z nami umowę o świadczenie usług Usenet na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204), doręczamy Panu niniejsze wezwanie do zapłaty.
Jednocześnie informujemy, iż dalszy brak uiszczenia należnej kwoty spowoduje poważne konsekwencje prawne. Następstwem wszczęcia przez nas przeciwko Panu stosownych czynności prawnych mających na celu wyegzekwowanie należności wraz z ustawowymi odsetkami za każdy dzień opóźnienia - będą dodatkowe koszty postępowania windykacyjnego, sądowego a następnie komorniczego.
W stosunku do osób uchylających się od terminowej zapłaty możliwe są następujące kroki prawne:
- przekazanie sprawy profesjonalnej firmie windykacyjnej,
- przekazanie sprawy profesjonalnej kancelarii prawnej,
- postępowanie sądowe,
- komornicza egzekucja należności,
- Wpis do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, który wiązać się może m.in. z odmową udzielenia kredytu lub leasingu a nawet całkowitą utratą wiarygodności w kontaktach handlowych.
W związku z tym wzywamy Pana do dobrowolnej zapłaty należnej kwoty w wysokości 94,80 PLN w ciągu 5 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:
Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.
Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - goonzoon@o2.pl
W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem bok@pobieraczek.pl
Z poważaniem,
Zespół Pobieraczek.pl
5. Mail "Przedsądowe wezwanie do zapłaty za usługę Pobieraczek5 ":
Cytat:
Szanowny Panie Niedobry,
Ze względu na nie wywiązanie się przez Pana do dzisiaj z zawartej z nami umowy z dnia 22.01.2010 będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko Panu na drogę sądową w celu wyegzekwowania przysługujących nam wymagalnych należności. Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204) doszło do zawarcia wiążącej obie strony umowy.
Pozew przeciwko Panu zostanie skierowany do właściwego miejscowo sądu przez współpracującą z nami kancelarię prawną na podany przez Pana podczas zawierania umowy adres:
Adam Niedobry
49-100 niemodlin
ul. 1000 - lecia 11/3
Przypominamy, że podawanie fałszywych danych osobowych mających na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy stanowi przestępstwo oszustwa zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Jeżeli podczas rejestracji podali nam Państwo fałszywe dane osobowe (otrzymamy wtedy zwrot listu z pozwem) o popełnionym przestępstwie niezwłocznie zawiadomimy właściwe organy ścigania. Do identyfikacji posłuży nam adres IP, z którego nastąpiło zawarcie umowy oraz jej dokładny czas i data. Polscy usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP, właśnie na wypadek ewentualnych przestępstw lub wyłudzeń dokonanych przez klientów.
Pana adres IP użyty podczas zawierania z nami umowy z dnia 22.01.2010 to 84.10.127.195. W związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania zgromadzonych o Panu danych w celu wyegzekwowania należności wynikającej z zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich właściwym organom ścigania w przypadku podania fałszywych danych.
Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy Panu ostateczny termin na dobrowolną spłatę zaległości. Jeżeli usługa Pobieraczek5 nie zostanie opłacona w przeciągu 3 dni od dnia otrzymania tej wiadomości, wówczas zainicjujemy czynności prawne opisane wyżej, co wiązać się będzie dla Pana z dodatkowymi kosztami (sądowymi i windykacyjnymi) oraz w wypadku podania fałszywych danych zawiadomieniem właściwych organów ścigania i poniesieniem związanych z tym konsekwencji.
Zaległą kwotę w wysokości 94,80 PLN należy zapłacić w ciągu 3 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:
Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - goonzoon@o2.pl
Z poważaniem,
Zespół Pobieraczek.pl
tak więc ja całą sprawę olałem a jak chcą niech sobie sprawdzają po IP neta i tak mam na miejsce zamieszkania w Opolu gdzie w ogóle nie jestem zameldowany a umowę mam właśnie na mieszkanie w którym faktycznie nie istnieje taka osoba.
shibbyOP, widzę że Ty oblatany w temacie Też dostałem takie maile ale otworzyłem tylko tego ostatniego "przedsądowego", poprzednie odruchowo usuwałem widząc od kogo są... Na początku trochę się przestraszyłem, ale teraz wiem że należy to po prostu olać
jak przeczytalem te listy to tez uznalem ze nie zaplacilbym, wygladaja na pisane przez amatora, naciagacza, swoją drogą UOKiK powinien cos z tym zrobic, tym bardziej ze w tvn24 juz o tym mowiono