Silnik: 1.8 GT z LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 26 Kwi 2011 Posty: 262 Skąd: Sieradz
Wysłany: 2011-06-26, 20:23 Pierwsze 1000 km Golfem
Witajcie znowu,
chciałem się z Wami podzielić moimi wrażeniami po dwóch miesiącach użytkowania Golfa. Przejechałem nim 1000 km, wiele napraw wkonałem, to co było niezbędne. Niedług liczę na mały zastrzyk gotówki i wtedy dodam mu nieco uroku. Na razie doprowadzilem go do ładu technicznego.
Wrażenia po 1000 km? Żadnej usterki, oleju nie ubyło od wymiany, wygodny, całkiem pakowny samochód. Polubiłem go teraz zaryzykuję i za tydzień pojadę nim nad morze, czyli odemnie jakies 430 km zobaczymy czy nie stanie na trasie. Teraz się dowiedziałem że mam 319 993 km Nie wiedziałem wcześniej że w tym aucie po przebiegu 300 000 licznik pokazuje od zera i myslałem że nie widac jedynie pierwszej cyfry. Heh głupi to człowiek sądząc po wyglądzie auta to jest prawdopodobny przebieg, w sumie to też dobrze swiadczy o właścicielu że go chyba nie "korygował" :D:D wolę znać przebieg niż wierzyć w np 180 000 A Wy jak sądzicie? I jaki przebieg przy normalnej eksploatacji tego silnika może on osiągnąć?
gratulacje ale wydaje mi sie ze ten temat nie pasuje do tego dzialu tutaj opisujesz swoje autko co przy nim robisz ukazujac to na zdjeciach a to co zawarles w tresci to chyba do dzialu "na luzie"
Silnik: 1.8 GT z LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 26 Kwi 2011 Posty: 262 Skąd: Sieradz
Wysłany: 2011-06-27, 20:11
Im więcej jeżdżę Golfem, tym lepiej mi się nim jedzie. Kurcze denerwuje mnie tylko to że drzwi kierowcy jak i pasażera z przodu są opadnięte, nierówno z uszczelką w stosunku do tylnych. Wiem że auto było robione i malowane ( mam szybę z innego rocznika przednią i na drzwiach kierowcy), tylko zastanawiam się czy warto jechać do lakiernika i żeby razem z paroma ogniskami rdzy wyrównał mi te drzwi? W końcu to bardzo tanie i stare auto za parę groszy i mam dylemat. Troche mnie to w oczy kole jak patrzę z pewnej perspektywy. Sam nie wiem czy traktowac to auto jako przejściowe czy dopieszczać go....A wogóle wyrównanie szczelin jest możlwe i opłacalne?
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
Wysłany: 2011-07-01, 19:40
Hej, dzięki za odpowiedzi Wiem że Golf to fajne autko.
Nie chcę zakladac nowego tematu , a widzę że to dobry dział, słyszeliście może ( a pewnie tak, jeśli to już było to przepraszam) piosenkę o golfie 3? http://www.youtube.com/watch?v=s_6eYkV_oFU
Potraktujmy to jako coś na poprawę humoru