logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: killah
2011-10-24, 20:03
Parę pytań
Autor Wiadomość
PASIU 

Silnik: 1.8 75KM
Wysłany: 2011-10-24, 18:03   Parę pytań

Witam
Jako , że posiadam golfa od miesiąca dopiero , postanowiłem go przed zimą zrobić , by jeździć pewniej ;) Kupując go , była już do ustawienia zbieżność , stąd moje pierwsze pytanie jaka jest orientacyjna cena ustawienia zbieżności kół ? Strzeliło coś mi w prawym kole , tak przynajmniej to usłyszałem , ale jeździ skręca , co prawda przy maksymalnym skręceniu kół słychać " dźwięki " ale to kierownica zaczęła szeleścić po tym " huku " w prawym kole . Najbardziej martwi mnie fakt , że podczas dodawania gazu , słychać taki stukot i jest szarpnięcie , tak samo czasami jak dojeżdżam powoli i naciskam na hamulec , stąd też chciałbym się zapytać czy mniej więcej orientujecie się co to może być ? No i chciałbym włożyć w silnik ok. 1000 zł by zrobić te mankamenty i powymieniać akcesoria eksploatacyjne typu pasek rozrządu itp. Chciałbym najpierw poznać wasze spostrzeżenia co do mankamentów i propozycji co by było warto wymienić , wiadomo , że mechanik będzie widział ten silnik , więc będzie wiedział co można wymienić ale obecnie to wielu też naciąga ;/ Silnik 1.8 75KM Przebieg ~240kk , przy 170kk przyjechał z Niemiec i był użytkowany przez kobietę . Dodam , że od 4 lat jest założona instalacja gazowa ;)

killah 

Silnik: AAM -> AGG
Wysłany: 2011-10-24, 20:02   

kolego odnośnie twojego pytania o zbieżność. Do 60 zł powinno cię to kosztować. I to już wliczone ustawienie kątów koła też.

A co do pytania o "strzelanie" Proszę załóż temat w dziale zawieszenie. Tutaj nie rozmawiamy o technicznych problemach.

zamykam.

Mój Mk3

Advertisement Reklama

Skad:...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi