Dostałem dzisiaj mandacik za pasy;/ pierwsyz raz w zyciu nie zapiołem pasów i zobaczylem Lizaka:( dobrze ze tylko 100zl i 2 pkt i moje pytanie kieruje do was co bedzie jak nie zaplace w ciagu 7dni;D?
odsetki karne, rejestr dłużników, wjazd na konto (sami sobie wezmę). Nic takiego jak chcesz się kiedyś starać o kredyt (chodzi mi o rejestr) .
o sorry, do rejestru nie trafisz, ale ponoc nie dostaniesz zaświadczenia o niezaleganiu ze składkami w US . WIęc bez tragedii, to tylko karne odsetki, które sami ci zabiorą jak nie będziesz sie spodziewał (24 miesiąca, do wypłaty tydzień, ostatnie 150zł na koncie, a oni zabierają 120 ).
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
rzaden rejestr sciema sprawa trafia do komorasa bo sam mam takowa u komornika. przychodzi do chaty jak masz duzo placisz w ratach tak sie z nim dogadalem jest jeszcze opcja ze wejda ci na pensje ale musi sie twoja ksiegowa na to zgodzic moja z bylej firmy byla taka fajna i mi nie weszli takze bez nerwow. a ja kiedys mandat zaplacilem po miesiacu czasu i nic zlego sie nie stalo dotarl i rzadnych problemow nie mialem. a tak poza tym czytaj posty byl jush post na ten temat a nie balagan siejesz
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Silnik: AAZ 1.9TD Pomógł: 2 razy Wiek: 102 Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 56 Skąd: z nieba:)
Wysłany: 2010-10-11, 15:58
za to samo tez dostalem 100 zeta nie place mandatow pobieraja sami sobie pensji z odsetkami za pol roku dokladnie 105,23 zeta ,najfajniejsze jest to ze urzedasy maja robote ida takiepapiery przez urzad wojewodzki,wojewode pozniej do skarbowki a skrbowka sciaga z zakladu pracy a stempli tyle ze na by sie nie zmiescilo pozdro
Silnik: Lezy na Palecie Pomógł: 16 razy Wiek: 23 Dołączył: 03 Lis 2008 Posty: 1379 Skąd: GSL
Wysłany: 2010-10-11, 16:48
ja miałem 100 za predkosc i jak sie rozliczasz na koniec roku to ci przysyłaja ze masz nie zapłacony mandat i płacisz 10 zł wiecej i po sprawie i nigdzie cie nie wpisuja w zaden rejestr nawet mozesz płacic miesiecznie 10 zł aby tylko kasa donich wpływała a nic ci nie zrobia
W nowym roku znajdą twój mandat ze nie zapłacony i ściągną go w pensji, jeśli nie jesteś zatrudniony i nie masz dochodów sprawa trafia do komornika i on załatwia to przychodząc do ciebie, jesli taka sytuacja się powtarza z kolejnymi mandatami trafiasz w rejestr długów i żaden bank nigdy ci nie da kredytu, możesz również mieć problemy np z wzięciem telefonu na abonament. Myślę że jednak warto zapłacić, bo i tak odzyskają kasę, możesz mieć tylko problemy później. Jeśli np nie dysponujesz kasa teraz, możesz zapłacić za miesiąc, dwa, trzy... nie dłużej niż do końca roku, bo wtedy chyba rozliczają się i ścigają wszystkich którzy nie zapłacili.
Taką wersje słyszałem od znajomego, który miał taką sytuację.
sciema za mandaty nie trafiasz do rzadnego rejstru
to nie jest ściema, wiem co mówię, bo znam taki przypadek że jednej osobie ERA nie chciała dać abonamentu ponieważ znajduje się na liście dłużników urzędu skarbowego
jesli taka sytuacja się powtarza z kolejnymi mandatami trafiasz w rejestr długów i żaden bank nigdy ci nie da kredytu, możesz również mieć problemy np z wzięciem telefonu na abonament.
jak najbardziej masz racie
e2 napisał/a:
jak nie będziesz sie spodziewał (24 miesiąca, do wypłaty tydzień, ostatnie 150zł na koncie, a oni zabierają 120 ).
moga zabrac do 40 % dochodu max i to tez od wielu zeczy zalezy np. czy jestes zonaty masz dzieci itd ale max 40 % wiec nie straszcie chlopaka
Tragedia Tragedia to jak " Ci krowe sąsiad potrąci "
jak sie jezdzi to trzeba i placic mandaty. 100zl to nie duzo dobrze ze tylko 100zl tak sie zastanów... Zapłać do miesiąca i nic sie nie stanie tylko zapłać bo za 100zl szkoda robić sobie problemów
hehe no wiem ale panowie ciągle jezdizlem w pasach a dzis bylem po robocie i poprostu mialem wyje***e na nie... wychylam sie za zakretu a tu lizaczek ! panowie mnie '' rozdziewiczyli ''( bez namysłu świntuchy ) 1 mandat w zyciu ;D potem jechalem to wracali i sie smiali ze juz pas mam zapiety, moja nauczka
szczerze taki problem to nie problem. Moze nie mam mandatow drogowych ale zdarzalo sie od policji za rozne pierdoly. Przewaznie mam talent do gubienia kwitow i zadnego mandatu w sumie nie zaplacilem w przeciagu 2-3 miesiecy. Wszytskie w okolicach od 6 do 12 po dacie nalozenia. Odsetki od 50zl po polowie roku wynosza 5zl. Jezeli w gre wchodza takie male kwoty to nie ma sie co spinac. TO ze przyjdzie Pan z dzialu egzekucji i powie ze to pilne to normalna sprawa bo to ich kasa ale generalnie nie ma co siac paniki