Nie zrozumcie mnie źle. Nie chce się wypłakać ale już nie mam siły do golfa. Miałem dobre chęci i troche gotówki. Włożyłem w auto połowe jego wartości (to było przewidziane i ani złotówki więcej).
Jak spalało ogromne ilości paliwa tak spala
Dzisiaj dostaje ostatnią szanse czyli jade na kontrole (ponowną) składu mieszanki LPG i ostatni dokładny pomiar spalania. Jeżeli będzie bez zmian to strzelam FOCHa i go sprzedam/spale/rozbije/zniszcze.
Maskara jakaś- nemożliwym jest by silnik 1.8 w aucie ważącym 1100kg pochłaniał 15litrów LPG przy zajeoszczędnej jeździe.
Tak więc trzymajcie za niego kciuki bo ma już szubiennice na szyi
Nie poddawaj się kolego. Musi się udać. Mojemu też czasem odbija, w zime na 29litrach gazu zrobiłem 63km Także róznie mu odbija. Najniżej po trasie zszedłem do 8l/100. Tyle weszło po przejechaniu dokładnie 103km. A z tymi gazownikami też jest różnie. Jak mi wtedy spalił w zime tyle i pojechałem na ustawianie gazu to mi powiedzieli że wszystko jest ok. Nie załamuj się, walcz. I nie sprzedawaj skoro tyle już w niego włożyłes. Sprzedasz i nie wiesz co kupisz i może się okazać że też będziesz dokładał. Trzymam kciuki i wierzę że się uda ogarnąć temat tego spalania. Pozdro
Ja wczoraj walczyłem poraz drugi z wyciekiem benzyny. No tragedia. Robiłeś ślady za sobą jak ślimak. Niby zrobiłem tylko nie wiem czy już nie cieknie bo dobrze naprawiłem, czy nie cieknie bo już nie ma co...
Ale... Też często tak jest że mam dość auta. Co chwile coś wyłaźi i nic przy nim nie robie bo jestem . W końcu i tak zabieram sie do roboty. Niestety nasze autka już pierwszej młodości nie są także trzeba mieć duuuuuuużo cieprliwośći.
Silnik: 1.8 ABS Pomógł: 2 razy Wiek: 24 Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 957 Skąd: ST
Wysłany: 2011-03-09, 16:26
ja już też nie mam siły do mojego... szama tyle benzyny na 100km te to poprostu nieporozumienie... po wyplacie wlałem 20L i spalone... a nawet 100km nie mam przejechane... i już poniżej rezerwy mam
Silnik: 1.8 ABS Pomógł: 2 razy Wiek: 24 Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 957 Skąd: ST
Wysłany: 2011-03-09, 19:16
czaro napisał/a:
A jak Ci wyszło na vagu??
nie mierzyłem nic ale wiem ile on pali ale co ciekawe rozkręciłem licznik dziś i poskładałem go zpowrotem no i podpiołem i wskaźnik wzkoczył mi co dziwne na ponad rezerwe. Bardzo mnie to ciekawi czemu tak
wskaźnik wzkoczył mi co dziwne na ponad rezerwe. Bardzo mnie to ciekawi czemu tak
Te wskaźniki u nas oszukują trochę. Weź stań autem pod górkę i zobacz a potem się przestaw z górki- będziesz miał 1/8 różnicy. Ale to wiadomo, że kwestia ustawienia się pływaka.
LukTychy, to wyciągaj licznik znowu rozbierz i złóż- może się zrobi z pół zbiornika
Mnie trochę wkurza wynik sondy bo jest praktycznie nowa i nie jakaś taniocha wsadzona a pokazuje praktycznie dwa razy tyle i nie wiem czemu.
Wysłany: 2011-03-09, 19:42
czaro napisał/a:
LukTychy, to wyciągaj licznik znowu rozbierz i złóż- może się zrobi z pół zbiornika
czaro, nie rób sobie jaj ze mnie jak pisze całkiem poważnie... auto stoi teraz na prostej drodze i naprawde wzkaznik paliwa pokazuje nad rezerwą... czyli wychodzi na to że jest około 10L w baku jeszcze
czaro napisał/a:
Weź stań autem pod górkę i zobacz a potem się przestaw z górki- będziesz miał 1/8 różnicy.
czaro, nie rób sobie jaj ze mnie jak pisze całkiem poważnie...
Nawet przez chwilę mi to przez myśl nie przeszło.
Ja muszę u siebie sprawdzić spalanie metodą pełny zbiornik-100km-pełny zbiornik. Tylko nigdy mi się nie chce bo jak zaleję do pełna to nie chce mi się znów jechać po setce i czekam jak mam mniej niż 1/4.
Wysłany: 2011-03-09, 19:50
czaro napisał/a:
Nawet przez chwilę mi to przez myśl nie przeszło.
no to zwracam honor
czaro napisał/a:
Ja muszę u siebie sprawdzić spalanie metodą pełny zbiornik-100km-pełny zbiornik. Tylko nigdy mi się nie chce bo jak zaleję do pełna to nie chce mi się znów jechać po setce i czekam jak mam mniej niż 1/4.
ja jakoś nie umie zalać na full kicha kasa z wypłaty... ale też tak musze zrobić... tylko jak kiedyś zalałem 40L to miałem na 250km tylko że to zimowa pora była
Silnik: 2,0 GTI EDITION (lpg) Pomógł: 15 razy Wiek: 33 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 633 Skąd: PŁOCK / OLSZTYN
Wysłany: 2011-03-09, 19:51
cichy, co do spalania na LPG to proponował bym ci zalać gazik na orlenie , bp,statoilu czy na jakiej patronackiej bo jak lejesz na stacji krzak to wiesz że to może być coś kombinowane.