logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
ostatnia szansa......
Autor Wiadomość
czaro 

Silnik: 1,8T
Wysłany: 2011-03-09, 20:04   

SYLWEEQ79 napisał/a:
cichy, co do spalania na LPG to proponował bym ci zalać gazik na orlenie , bp,statoilu czy na jakiej patronackiej bo jak lejesz na stacji krzak to wiesz że to może być coś kombinowane.

Dokładnie!! Gdzieś kiedyś czytałem (możliwe, że nawet na forum), że była kiedyś jakaś akcja i sprawdzali takie stacje lpg. I praktycznie na każdej wyszło że na ich liczniku pokazywało że więcej wlane a w zbiorniku było dużo mniej. Na jakiejś stacji nawet prawie 50% różnicy było. To był test w całej Polsce więc nie pamiętam co gdzie i jak.
LukTychy napisał/a:
zalałem 40L to miałem na 250km tylko że to zimowa pora była

No mnie kiedyś jeszcze bez sondy i na 14" oponka 185 wyszło że wypił ponad 25 litrów na sto po mieście. Wtedy chciałem wymienić sondę i się okazało, że nie mam wcale.
http://www.golf3.pl/topic...fe97aea9#246676

darkmen21 
Król jest tylko jeden-VW GOLF

Silnik: 2.0 GTI
Wysłany: 2011-03-09, 20:13   

cichy powiem ci że moja pierwsza trójka to był własnie 1.8 AAM i też miałem maskakrę,jak zdecydowałem się go przertobić na gaz, palił po 13 litrów, obecnie auto jezdzi u mnie w miescie dalej i pali juz ponoc 16-jeżdziłem po róznych gaziarzach żaden nie umiał tego zrobić :dontgetit: teraz mam 1.8 ADZ i nie mam gazu i nie zamierzam, i spalanie w miescie latem mam 8.
Także ja mając AAM zagazowane skapitulowałem i pozbyłem się go pomimo tego że wsadziłem sporo kasy czasu i energii

2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków

Piaggio 

Silnik: TDI AFN ++
Wysłany: 2011-03-09, 22:21   

Pogłaszcz za uszkiem, porozmawiaj może pomoże :-P Nie no żart może stacja na której tankujesz to jakas taka nijaka? i oszukuja pożadnych kerowców ;-)

http://www.golf3.pl/topic...4007.htm#219258

cichy 

Silnik: 1,8 AAM
Wysłany: 2011-03-10, 06:26   

tankuje na kilku stacjach tych samych od kilku miesięcy, w dodatku mam tez inne auto któe jest tankowane na tych samych stacjach i nie widze nigdy żadneh różnicy w jakości gazu.

Na wczorajszej kontroli LPG stwierdzono że instalacja jest wyregulowana OK, na p0ewno jest zbyt bogato na benzynie- albo lambda albo wtrysk leje. Nie mam VAGa więc nie mam jak sprawdzić :cisza: idzie wiosna więc będe jeździł tylko na LPG- no chyba że go spale :ok: . Zatankowane za 50zł i teraz szybki test.
Trzymajcie kciuki :super:

[ Dodano: 2011-03-13, 13:21 ]
pierwszy test i spalanie zmalało do 10litrów (sama trasa)
zatankowałem do pełna (znowu trasa) i już po przebiegu widać że będzie poniżej 10litrów a paliwa jeszcze troche jest.

Pojawił się inny problem:
Jak się przyspiesza stopniowo, miarowo bez wciskania gazu do oporu to jest ok, przy wciśnieciu do podłogi dusi się i nie jedzie. :-x

jutro kolejna wizyta u gazowników

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu