Silnik: TDI AFN ++ Pomógł: 32 razy Wiek: 27 Dołączył: 15 Mar 2008 Posty: 1399 Skąd: Lidzbark Warmiński
Wysłany: 2011-11-28, 22:23
Golfik1986, pójsc na swoje w kierunku pzrewoznika niestety tak jak mowisz nie jest łatwo aby, poczawszy od prawka, kursu na przewóz rzeczy, po wyrobienie licencji, no do tego tzreba czyms pracować, więc zakup ciężarówki to chyba największy wydatek, jeżeli bedziesz jezdził po drogach krajowych co miesieczne ZŁODZIEJSKIE!! opłaty, do tego cena paliwa ktora coraz bardziej dobija, ostatnio wyczytałem jeszcze o placach, parkingach i zapleczu technicznym które trzeba posiadać aby prowadzić taka działalność- a więc dodatkowe utrudnienie- ogolnie start do łatwych nie należy, w moim przypadku startowałem juz z doświadczeniami Ojca który dotargał sie dwóch tatr i spycharki, w przeciągu 5 lat doszła jeszcze koparka i w chwili obecnej z tatr chcemy zejśc bo neistty zrobily sie one przestarzałe- (aczkolwiek uważam ze w ciężki teren są to chyba najlepsze auta- które praktycznie wszedzie wjada i zewszad wyjadą )
Jako tako wszystko sie to kreci więc zapadala decyzja o zakupie wywrotki typowo pod kruszywo, mase bitumiczną, itp trzy oska w moim przypadku jest najbardziej optymalna, auto musi byc moce wzarte nie bojące sie ok 20Ton, borty wiec napewno stalowe, z kiprem 3S przez zime mam nadziej trafić na auto które sprosta moim wymaganiom oraz mozliwościom mojego portfela
_________________ Zapraszam do obejrzenia mojego "ARL"-a;-)
Piaggio, ty masz juz kolego lepiej bo nie zaczynasz od zera posiadasz jakas baze. a zaczynajac dzis od zera na poczatku jezdzac 1 wlasnym autem ciezko sie wybic. i wlasnie o zasranym wiatolu zapomnialem. kierowca z mojej firmy jak wyjezdza z oddzialu z wawy do nas na oddzial do wylotu z warszawy zalicza 14 bramek kazda chyba za 0,5zl dramat jakis. wiec jak tu wystartowac wiadomo jak sie zacznie od jednego autka za kilka lat by sie chcialo rozwinac i zeby pracowalo na mnie kilka autek. ale ruda menda nie pomaga nikomu w tym kraju.
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}