logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy oręż w rękach policji
Autor Wiadomość
Golfik1986 
LICZY SIE TYLKO ZAWISZA [Z]

Silnik: a4 avg
Wysłany: 2010-11-03, 12:38   

Repsol napisał/a:
Zdecydowanie lepiej jest szukać używanego pieca.
\
to chyba kazdy wie ze jak jush szukasz nowego silnika niz mialbys go robic za duzo siana czasu i nie wiadomo kiedy sie cos znow sypnie. znajomek zajezdza 4 silnik w zrx 1200 i chyba po tym silniku jush i ten motor zjedzie na odpoczynek bo jush tego nie wytrzyma :lol:

Repsol 

Silnik: 1.9 TDI 90KM
Wysłany: 2010-11-07, 12:03   

No jak widać kolega czaro chyba tego nie wiedział :roll:

czaro 

Silnik: 1,8T
Wysłany: 2010-11-07, 12:47   

Repsol, no na temat motorów i ich eksploatacji wypowiadać się mogę tylko jeśli coś usłyszę od znajomych. Sam nie jeździłem i pewnie nie będę jeździł. Ale jeżeli chodzi o motory policji to sam pisałeś:
Repsol napisał/a:
Ale tu nie o to chodzi żeby pałować sprzęty do granic możliwości, to nie tor wyscigowy gdzie w grę wchodzą tysięczne sekundy i prędkości rzędu 240+.
Moto ma służyć do reprezentacji (eskortowania) każde województwo ma swój taki oddział stworzony, do szybszego przemieszczania się szczególnie w mieście (wiadomo korki), w czasie rozładowywania ruchu nie tamują dodatkowo jezdni czy skrzyżowania tak jak samochody-radiowozy, do studzenia zapędów niektórych kierowców którzy obejrzeli Kubice i też tak chcą, do patrolowania ciasnych okolic np. w pobliżu imprez masowych, miejsc które są wyłączone z ruchu.

Tak więc skoro nie katują oni sprzętu to chyba aż tak często im się nie psują od spokojnej jazdy?
http://www.golf3.pl/topic...fe97aea9#246676

Repsol 

Silnik: 1.9 TDI 90KM
Wysłany: 2010-11-07, 18:17   

czaro napisał/a:
Tak więc skoro nie katują oni sprzętu to chyba aż tak często im się nie psują od spokojnej jazdy?

czaro ale oni nie wymieniają tych sprzętów z powodu byle małej ustereczki, one po prost więcej już nie mogą. A rzeczy typu rozrządy, sprzęgła, zaworki, hamulce, lagi, główki ramy (łożyska), opony, napędy czy nawet głupie synchro gaźników były w nich robione już nie jeden raz.
Tak, że ja powiedziałbym, że te sprzęty z końca ubiegłego wieku raczej zasługują na podziw i szacunek, że tyle wytrzymały. Zapewne nie jeden z nich ma nalatane lekko z 200tyś km albo nawet i więcej. Uwierz mi, że to zacny wynik jak dla dwóch kółek (Volkswagen-owskie 500tyś km przy tym to pikuś). Tymbradziej, że teraz to co robią to porażka, np. salonowe-nowiutkie CBR 1000RR już od pierwszych km chleją olej na potęge.

A co to tego, że nie jeździłeś nigdy i nie będziesz jeździł to żałuj... nie wiesz co tracisz :evil:

czaro 

Silnik: 1,8T
Wysłany: 2010-11-07, 19:00   

Repsol napisał/a:
A co to tego, że nie jeździłeś nigdy i nie będziesz jeździł to żałuj... nie wiesz co tracisz :evil:

Nie kręci mnie to po prostu- już nie.
Więc skoro mają słabą żywotność to po co im motory za taką cenę. Tak jak już pisałem w korkach mogą się przemieszczać skuterami- też będzie szybciej, czy w jakiś wąskich uliczkach. A te kosztują 4 tysiące a nie 44.
http://www.golf3.pl/topic...fe97aea9#246676

Golfik1986 
LICZY SIE TYLKO ZAWISZA [Z]

Silnik: a4 avg
Wysłany: 2010-11-07, 21:01   

ojaa a wy dalej to samo masakra :lol:

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu