Wysłany: 2010-02-22, 11:41 Nie wolno trzymać ręki na drążku zmiany biegów.
Założe się, że nie wszyscy to wiedzą, a jest to napisane w oryginalnej instrukcji obsługi do Golfa III:
Radzę, wszystkim przeczytać ze zrozumieniem i w całości (!), oryginalną instrukcję obsługi do Golfa III, nie zajmuje to zbyt wiele czasu, a jest tam wiele informacji, których nawet nie wie spora liczba ludzi już długo posiadających samochód np. to, że nie należy rozgrzewać silnika na postoju bo się niszczy szybciej i zatruwa środowisko bardziej. Naprawdę nie jest tam tylko napisane jak otworzyć drzwi itd. Zaznaczam, że na ostatnich stronach z ciśnieniami opon jest błąd, tzn. powinno być, że pierwsza tabela dotyczy limousine, a druga varianta.
Tu można pobrać instrukcję do mk3 po polsku http://gluszko.com.pl/gII...ugi_golfIII.pdf
adrian5, jest tam wiele błędów między innymi o częstości wymiany oleju, niektórych modyfikacjach golfów, spalaniu, eh
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
a powiedz mi Adrian jak ja będę jeździł 15 czy 30 lat i nic się nie popsuje to co wtedy? Skoro instrukcja mówi ze się popsuje jak będę trzymał rękę to sam mam popsuć żeby było zgodnie z instrukcja?
a powiedz mi Adrian jak ja będę jeździł 15 czy 30 lat i nic się nie popsuje to co wtedy? Skoro instrukcja mówi ze się popsuje jak będę trzymał rękę to sam mam popsuć żeby było zgodnie z instrukcja?
A jak nie będziesz wymieniał oleju przez 50 000 km i silnik się nie zepsuje, to znaczy, że należy tak robić?
Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 22 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2513 Skąd: Kutno
Wysłany: 2010-02-22, 12:22
adrian5 napisał/a:
mlodylodz napisał/a:
A jak nie będziesz wymieniał oleju przez 50 000 km i silnik się nie zepsuje, to znaczy, że należy tak robić?
a może lepiej zacząć kierować się zdrowym rozsądkiem a nie robić z etki katechizm? ogarnij trochę
killah racja, kierowanie się zdrowym rozsądkiem to właśnie przestrzeganie instrukcji obsługi. Jak nie muszę trzymać ręki na dźwigni zmiany biegów to po co mam to robić jeśli skrzynia się zużywa wtedy bardziej niż gdyby tego nie robić?
[ Dodano: 2010-02-22, 12:35 ]
swatu napisał/a:
adrian5 napisał/a:
Poczytaj instrukcję, jest tam wiele o tym jak uniknąć rdzy,
ja nie mam instrukcji wiec pytam ciebie ?co radzisz
To ściąnij sobie z linka który podałem i pocztaj. Tam jest sporo o tym, o myciu samochodu i o konserwacji. Generalnie z tego co pamiętam to było tam, że żeby uniknąć rdzy należy myć poprostu samochód dość często- w zależności od warunków jazdy i konserwować go woskiem, też było coś o polerowaniu itd. I, że należy zabezpieczać odpryski nim rozpocznie się rdza.