Silnik: 1.8
Wysłany: 2011-08-04, 20:52 Naciągacz na forum - pilnujcie się gdy coś kupujecie!
Witam, chciałem wszystkich ostrzec przed użytkownikiem nolan22. Są już dwie osoby na forum, łącznie ze mną, które zostały oszukane. Kupiłem parę miesięcy temu zawieszenie i do dziś dnia nie mam ani zawieszenia ani kasy. To samo jest z drugim kupującym. Więc pilnujcie się.
najprostsza metoda, kupujesz coś-jeźdz sam po to, a nie czekaj na paczki, jak kupisz z drugiego końca Polski cos i nie spełni twoich oczekiwań to też problem żeby to odsyłac itp. Najlepiej szukać czegoś w okolicy i podjechac
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
Bądź kupować od zaufanych ludzi. Nie chcę wymieniać ale jest parę osób, które sprzedaje na forum i nie ma żadnych problemów.
[ Dodano: 2011-08-05, 11:20 ] mati.91, i pewnie z tego co pamiętam z poprzedniego forumowicza, który został „naciągnięty” przelew robiłeś nie na jego osobiste konto tylko na jego matki?
Wysłany: 2011-08-06, 02:45
Dokładnie tak, to nie było jego osobiste konto. No teraz to już wiem co może mnie spotkać kupując tak na prawdę w ciemno. Człowiek uczy się na błędach. Chciałem tylko ostrzec innych, którzy jeszcze nie mieli do czynienia z oszustwami na forach.
mati.91, jeżeli masz w archiwum Wasze rozmowy z gg czy pw to zawsze możesz iść na policję. Tam masz pewnie wszystko jak się dogadywaliście z zapłatą itd. Rozumiem, że kontaktowałeś się z nolan22 żeby to wszystko wyjaśnić?
Może warto wprowadzić ograniczenia w dziale sprzedam auto i sprzedam części. Moim pomysłem jest to aby osoby składające w tych działach oferty posiadały co najmniej kilka postów, a nie tak jak zdarza się obecnie że osoby ledwo co się zarejestrowały już składały oferty. Dzięki czemu może odrobinę wzrosnąć poziom bezpieczeństwa.
na 4um trzeba miec conajmniej 100 postow i to moim zdaniem jest dobra bariera. a jesli ktos bedzie nabijal bezsensowne posty to administracja niech usuwa konto
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Bede szczery ja zawsze prosze o przesylke pobraniowa, to tez jest wyjscie, jesli przyjdzie, ogladasz i placisz, a jak nie to szukasz dalej albo sie dowiadujesz gdzie jest paczka i czy rzeczywiscie jest...
Jestem za!! Tyle że kolega nolan22 nie jest w sumie nowym forumowiczem, bo z tego co pamiętał miał najpierw trójkę a teraz ma mk2 i jest już dłuższy czas.
Ale warto o ograniczeniu pomyśleć.
Wysłany: 2011-08-06, 21:42
Oczywiście, że się z nim kontaktowałem. Co się teraz okazało cały czas walił scieme, a ostatnia rozmowa wyglądala tak, że jak tylko dowiedział się w jakiej sprawie dzwonię to gadał cały czas że nie słychać, że w tel szumi, a później już nie odebrał. No i dzwoniłem z innego nru, bo ode mnie nie odbierał już długo.