Wysłany: 2011-02-11, 20:38 Lekko przesadziłem, mam nadzieje ze mnei uspokicie;P
Witam.
Mam dzisiaj ze tak powiem szczeniacki problem, bo jadę dzisiaj z kolega autem i skręcam na skrzyżowaniu i max pedał gazu na 1 żeby zobaczyć jak szybko się zbierze i nagle coś dziwnie strzeliło jak by się zakrztusił,wrzuciłem dwójkę jakoś dziwnie chodzi zamulony,tak nim trzęsie,wiec znów jedynkę już normalnie i dalej już następnie biegi normalnie chodził. trochę szczeniacko dla mnie postąpiłem ale nieraz jest ta chęć takiego gwałtownego ruszenia a teraz mam stres czy wszystko jest w porządku
To było po jakiś 15 min jazdy wiec chyba tak zimny nie był, najgorsze ze martwi mnie ten trzask bo te inne zachowania ze zaczął lekko trząść to podpada mi ze przegiąłem ze się zakrztusił bo w sumie na tej jedynce mogłem wyciągnąć nawet z 50 a to już na obrotomierzu czerwone pole, ale nie wiem czy mam się martwic
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 41 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1068 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2011-02-12, 14:30
TDI nie ma typowej odcinki jak w benzynie.
Strzelam, ze podwiesilo zawory. Dlatego mam MFA ze wskaznikiem tepmperatury oleju.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
To że brakło na chwile paliwa nich ktoś lepiej wytłumaczy i znaczy jeszcze to że jak nie będziesz tak gniatał cały czas to narazie nic się nie stało i będzie latało.;d
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 41 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1068 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2011-02-12, 20:00
To ze zamyka badz otwiera ktores z zaworow dolotowe/wylotowe. Cylinder nie moze sie napelnic powietrzem badz oproznic ze spalin albo oba zawory sa otwarte i jest przelot Stad silnik dlawi, zaczyna pracowac nie na wszystkie cylindry, drzy, potrafi nawet zgasnac i az popychacz nie odpusci to auta nie odpalisz bo bedzie bez kompresji.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0