witam
chce kupić lampe przednią do golfa bo sobie uszkodziłem.
znalazłem na allegro używana lampę firmy DEPO. i tu moje pytanie jak z jakościa tej firmy??
\czy warto czy szukac hella
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4854 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-03-22, 20:53
potwierdzam powyzsze slowa sporo czytałem na temat zamienników poza tym ze sa bardzo podobne nic je nie łaczy z orginałem .Gorsza jakośc swiecenia ,gorszy materiał.
moja rada jest taka: kup taką samą jak ta druga... Jak już wymieniać to żeby były jednakowe podobnie jak jest z żarówkami, jak wymieniać to obie... Bo np. Hella od Depo może się różnić ułożeniem tych wyżłobień na szkle i już będzie inny kąt świecenia, druga sprawa to barwa odbłyśnika, jeden jest ciemniejszy drugi jaśniejszy...
Silnik: 1.6 101 PS AKS Pomógł: 1 raz Wiek: 22 Dołączył: 22 Gru 2009 Posty: 66 Skąd: BRZEZINY ok. ŁODZI
Wysłany: 2010-03-22, 22:59
ja oryginalnie miałem w golfie lampy h4 i postanowiłem zmienić na h1 . Kupiłem jakieś zamienniki ( nie DEPO ) i mocno się rozczarowałem . Te zamienniki swieciły dużo gozej niż zwykłe proste ale oryginalne h4 . zamienniki miałem tydzień i je sprzedałem . kupiłem ori hella h1 i teraz jest rewelacja. Nie polecam zamienników