Wysłany: 2010-10-14, 09:39 kupiłem kradzione auto ;/
Witam, w ręce wpadł mi kradziony golf mk2, kupiłem go na początku roku 2010 przez allegro.pl cena atrakcyjna to dzwonię stan i wszystko mi odpowiadało, gość nie wzbudzał żadnych podejrzeń obejrzałem przejechałem się i kupiłem sprzedawca dał fakturke vat i powiedział że zarestruje go normalnie, po tygodniu ide do UK a tu lipa nie da się bo jestem jego "którymś z kolei właścicielem bez jego rejestracji" to golfa sprzedałem, w poniedziałek przyszło mi wezwanie na policje dziś poszedłem i od 7 rano trzymali mnie do około 10:15 przesłuchiwało mnie 3 osoby i nawet grafolog był, samochód okazał się kradziony wszystkie umowy sfałszowane, moje dane na każdej umowie były inne i dane golfa również. I teraz pytanie czy mogą mi coś zrobić jeśli kupiłem i sprzedałem golfa nie wiedząc że był kradziony?
po tygodniu ide do UK a tu lipa nie da się bo jestem jego "którymś z kolei właścicielem bez jego rejestracji" to golfa sprzedałem
Wiec chyba sie domysliles z jakiego powodu nie mozna go zarejestrowac. Prawowoity wlasciciel ma do niego prawo.
Mysle, ze bedzie na miekko, choc pachnie paserka...
_________________ Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~ MK3
po tygodniu ide do UK a tu lipa nie da się bo jestem jego "którymś z kolei właścicielem bez jego rejestracji" to golfa sprzedałem,
trzeba bylo isc wtedy na policie i zglosic teraz sad bedzie mial na ciebie haka bo swiadomie sprzedales lipny samochod wiedzac o tym
wedle prawa mozesz dostac zawiasy za nie umylsna paserke tylko bedzie cie bolec to ze go sprzedale wiedzac o tym ze trefny z drugiej strony chciales odzyskac pieniadze. ja kiedys zezlomowalem malucha a za pare mieciecy bylem wzywany do sadu bo gosc wycial tabliczke znamionowa i wspawal do kradzionego eleganta a ja mialem zwyklego. musialem przedstawiac wszystkie papiery jakie na niego mialem. sprawa ciagnela sie 3 lata i w sumie wzywali mnie 7 razy do sadu.
tesh obstawiam ze w najgorszej opcji mozesz dostac zawiasy za paserke jak nie jestes karany zalezy od podejscia troche pograza cie to ze go sprzedales dalej wiedzac ze cos jest nie tak i to moze byc malo wiarygodne dla sadu. mysle ze jedynie papiery lekko zaszargane ale jesli do rzadnej pracy nie potrzebujesz to ci to nic nie robi
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
mysle ze jedynie papiery lekko zaszargane ale jesli do rzadnej pracy nie potrzebujesz to ci to nic nie robi
gozej jesli planuje zawody mundurowe lub wojkowe ale pozyjemy zobaczymy bron sie jak mozesz nawet moze jakis adwokat troche zabulisz ale papiery czyszte.
tylko że jest 11 właśccicieli którzy nie rejestrowali autka na siebie, a kupiłem i sprzedałem nie widząc że był kradziony;/ na komendzie dowiedziałem się ze jesli udowodnią że to ja ukradłem to do 15 lat
10lat kradzież auta i jego sprzedaż fałszując dokumenty
5 lat za wprowadzeniu w błąd funkcjonariusza plus art.272KK
Oles, to tak tylko zle wyglada a policjanci na pewno chcieli cie postraszyc zebys z dupy strzelil nie ma sie co przejmowac az tak. orka jest ale wiezienia z tego na pewno nie bedzie mowie. mow ze nie wiedziales ze kradziony i tyle bo taka prawda a sprzedales bo nie szlo go zarejestrowac i po co pieniadze mialy stac zamrozone
Silnik: BFH, ALH, 2E Pomógł: 16 razy Wiek: 25 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 322 Skąd: GDA
Wysłany: 2010-10-15, 14:55
No ale ja tu czegoś nie rozumiem. To kupiłeś go bez dokumentów czy z dokumentami? Nie wiedziałeś, że musi być coś takiego jak ciągłość umów, aż do momentu prawowitego właściciela?
jesli udowodnią że to ja ukradłem to do 15 lat
10lat kradzież auta i jego sprzedaż fałszując dokumenty
5 lat za wprowadzeniu w błąd funkcjonariusza plus art.272KK
sranie w banie, masz umowe z kolesiem od ktorego go kupiles??i swoją sprzedaży??-to masz dowód że go nie ukradłeś, z resztą z uatem które ma tylu własiciceli bez rejesrtacji to by musieli w tym toku rozumowania wszystkich wsadzić-bez jaj
Golfik1986 napisał/a:
tesh obstawiam ze w najgorszej opcji mozesz dostac zawiasy za paserke jak nie jestes karany zalezy
najpierw musi kolega być skazany i dostać wyrok, jak bedą mieli na niego dowody.
Jestem kuratorem z zawodu, wiec coś na ten temat wiem.
Ale fakt faktem, głupio zrobiłeś że sam tego nie zgłosiłeś bo bedziesz sobie teraz po mendziarni latał i wyjaśniał dlaczego tego nie zgłosiłeś.
PS.:
Rafit napisał/a:
Nie wiedziałeś, że musi być coś takiego jak ciągłość umów,
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
darkmen21, a ja jestem szwaczka problem bedzie i to na pewno bo nie ma ciaglosci umow jak wyzej napisane tylko ostatnia umowe z gosciem wiec on jest jedyna opcja zaczepienia a sprawa na pewno sie odbedzie teraz pytanie do czego policja dojdzie czy odnajda reszte pseudo wlascicieli a powiedzialem ze zawiasy moga byc w ostatecznosci ale nie musza
To i ja dopisze cos od siebie ... dostaniesz 5lat dozywocia
beda zawiasy napewno za to ze kupił auto (w Polsce sprawdzene auta na policji nic nie kosztuje i powinien robić to kazdy) no i sprzedał bo nie mogł zarejestrować, bardzo slaba wymówka lepiej powiedzieć ze sobe pojezdzilem i mi sie znudził