Wysłany: 2009-03-04, 12:32 Kiedy wymieniacie opony na letnie?
Jak w temacie - kiedy będziecie wymieniać opony na letnie Czy będzie to jeszcze w marcu czy też może dopiero w kwietniu? Ja planuję założyć je już w okolicach 15-20 marca licząc, że śnieg mnie później nie zaskoczy .
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Mysle ze najlepiej to robic kiedy temperatury beda powyzej 5C*
ale zawsze może przyjść lekkie ochłodzenie... dlatego pytam z ciekawości bo mnie już korci żeby zmieniać ;d
no ja pewnie podobnie zrobię, tak 15-20 około i trzeba zakładać felunek . Oponki już czekają na montaż . Będzie piknie .
dokładnie o tym samym myślę, ale nie ma co szaleć bo jeszcze mroźne noce są
No jak u nas, w trakcie dnia to spoko, ale w nocy coś koło 0 się kręci jeszcze. Liczę, że w 2 tygodnie pogoda się ustabilizuje .
Z reguły powinno się zakładać, gdy w dzień temperatura jest dodatnia, gdyż miękka zimowa opona będzie się podczas jazdy bardzo nagrzewać i szybciej zużywać. Takowy efekt widać bardzo wyraźnie na oponie. Także połowa marca będzie dobra, o ile pogoda nas niczym nie zaskoczy.
a ja się właśnie dowiedziałem, że u mnie w pracy będą montować urządzenia do wulkanizacji - co oznacza darmową wymianę opon (muszę je nałożyć na felgi ). I kasa zaoszczędzona
Silnik: 1.9 TDI 90KM [1Z] Pomógł: 11 razy Wiek: 22 Dołączył: 15 Lip 2008 Posty: 1453 Skąd: Janówko k. Brodnicy
Wysłany: 2009-03-04, 15:52
e2 napisał/a:
a ja się właśnie dowiedziałem, że u mnie w pracy będą montować urządzenia do wulkanizacji - co oznacza darmową wymianę opon (muszę je nałożyć na felgi ). I kasa zaoszczędzona
No proszę... Heh a wracając do tematu to ja myśle tak końcem marca, no chyba, że aura na to nie pozwoli...