Witam , mam takie pytanie , jak z jednego tunera sat (N) odbierać kanały nie zależnie na 2 telewizorach
Pytam dlatego ,że za 5-7 dni przeprowadzam się do swojego nowego mieszkania i chcę żeby dziecko w swoim pokoju miało dostęp do kanałów z satelity i żebym ja mógł też oglądać u siebie w salonie tv .
Mam jeden tuner sat i pojedynczy konwerter
Czy są jakieś urządzenia typu multiswitch lub inne żeby rozdzielić ten sygnał na 2 telewizory.
Pytam Was ponieważ będę jechał nie długo do sklepu rtv i nie chcę żeby na mnie zarobił nie uczciwy sprzedawca wciskając mi jakiś syf.
z tego co wiem "n" nie da rady tak rozdzielic, bynajmniej tak było do tej pory....nie było takiej mozliwości, aby dwa tv mogły działac niezależnie...na jednym dekoderze...
i tak jak tam wspominają, pzostaje czekac na multiroom....albo druga umowa,
zmieniłbyś tylko konwerter na podwójny....no chyba że byś wziął recorder no to poczwórny...
_________________ nim zadasz pytanie, skorzystaj z opcji SZUKAJ
no to jedyne rozwiązanie...powójny konwerter dobrej firmy to jakieś 59-79zł w zależnosci od sklepu...dokupejsz kabel, ciagniesz do drugiego pokoju i gotowe...
jeszcze do 17 lutego była promocja, dawali za darmo dekoder "telewizji na kartę", szału tam nei było, ale wystarczyło do popatrzenia...sprzedawało się to jak pieczywo
[ Dodano: 2010-03-10, 13:47 ]
a moze by jej to wystarczyło, co? zerknij sobei na ofertę kanałów....tam ejst 16zł na miesiąc, a jak zapłącisz za rok z góry to wychodzi 10 na miesiac....ale tak jak mówię szału tam nei ma żadnego...
_________________ nim zadasz pytanie, skorzystaj z opcji SZUKAJ