Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 23 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2573 Skąd: Kutno
Wysłany: 2011-09-15, 19:42
z taką długością to spokojnie można stacjonarnym się bawić. Możesz mi pokazać aukcję z której brałeś? Czy jest to dokładnie ten sam kabel do którego dałem linka?
1 pierwszym napisane jest obd 2 -4 a w drugim pełen wtyk 16pinowy.
Jak patrzyłem na ten swój obd2 to ja mam 4 kable tylko do tej kostki podłączone. Normalnie mi już komputer podpinali i działało. Więc który kabel wybrać? Sorry że drążę tak temat.
1 pierwszym napisane jest obd 2 -4 a w drugim pełen wtyk 16pinowy.
Jak patrzyłem na ten swój obd2 to ja mam 4 kable tylko do tej kostki podłączone. Normalnie mi już komputer podpinali i działało. Więc który kabel wybrać? Sorry że drążę tak temat.
Obojetne ktory wybierzesz i ten i ten ma tylko 4piny ktore sa podlaczone kablami ... a niby te 16pin to oznacza ze w całej kostce ma 16pinów ale sprzedający nie pochwalił sie ze tylko 4 sa podłączone bo tylko one potrzebne sa do diagnozy auta...
W nowszych autach sa drozsze kable ktore czytaja szyne CAN ale one ne kosztuja 20zł
Silnik: TDI AFN ++ Pomógł: 32 razy Wiek: 27 Dołączył: 15 Mar 2008 Posty: 1399 Skąd: Lidzbark Warmiński
Wysłany: 2011-09-26, 18:57
Fakt troszkie dziwnie, ale wazne ze spelnia swoja role!,a powiedz mi jak kabelek ktory kupiołes w aukci jest ze płytka z programem jest, instalowales program ktory byl w zestawie czy sciagales polskie4.9 jezeli tak to z jakiej stronki? ja rowniez zamowilem ten kabelek. i juz mnie ciekawi jak to bedzie smigalo?
_________________ Zapraszam do obejrzenia mojego "ARL"-a;-)
Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 23 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2573 Skąd: Kutno
Wysłany: 2011-09-26, 19:29
Piaggio napisał/a:
Fakt troszkie dziwnie, ale wazne ze spelnia swoja role!,a powiedz mi jak kabelek ktory kupiołes w aukci jest ze płytka z programem jest, instalowales program ktory byl w zestawie czy sciagales polskie4.9 jezeli tak to z jakiej stronki? ja rowniez zamowilem ten kabelek. i juz mnie ciekawi jak to bedzie smigalo?
ale chyba żaden z powodu kabla. Elektryzowanie się chyba spowodowane podpięciem pod PC przez przedłużacz bez uziemienia. Bo jak wkładam sam kabel niepodłączony do pc to nic nie kopie...
Oprogramowania ani instrukcji nie wysłali więc dałem sobie radę sam i jak coś to PW. a gość jutro dostanie nega - dla zasady bo jak w aukcji napisane jest że coś wysyłają to mają wysyłać.
K@mil napisał/a:
killah napisał/a:
trochę głupio to wyglądało jak znosiłem te graty ale ważne że działa xD
haha dobre dobre
Jak nie masz laptopa itp to kup sobie przedłużke kabela usb np 5m, zalezy ile Ci potrzeba
Silnik: TDI AFN ++ Pomógł: 32 razy Wiek: 27 Dołączył: 15 Mar 2008 Posty: 1399 Skąd: Lidzbark Warmiński
Wysłany: 2011-09-26, 20:18
Hymmm oblukałem aukcje z której Ty kupiłeś i jest tam wspomniane ze trzeba sie do gościa zgłosić a poda link z którego beda dane do pobrania, ja zamówiłem z innej aukcji ale identyczny kabel i jest ze płyta bedzie w zestawie więc zobaczymy jak przyjdzie, jak cosi to usmiechnę sie do Ciebie.
_________________ Zapraszam do obejrzenia mojego "ARL"-a;-)