Witam zwracam się do Was forumowiczowie, gdyż mam dylemat, trochę zajmuję się mechanikom i powoli moje zestawy no name, kończy swój żywot. Chciałbym się dowiedzieć jakiej firmy klucze polecacie, zastanawiam się nad Yato, Covalem. Czekam na rozwinięcie tematu.
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Silnik: ABU Pomógł: 15 razy Wiek: 30 Dołączył: 24 Kwi 2008 Posty: 455 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-08-11, 18:11
ja polecam YATO. jestem w posiadaniu takiego zestawu http://moto.allegro.pl/ze...1742459985.html i jestem zadowolony. na moje potrzeby jest wystarczający choć oczywiście czasem mi brakuje jakiegoś specjalnego klucza no ale trzeba sobie uświadomić, że nie ma idealnych zestawów, które mają WSZYSTKO
Yato dobre narzedzia do garazu w dobrej cenie ale jakby mial teraz kupić jakis zestaw to kupiłbym firme Proxxon
Popatrz tez jak wygladaja cenowo klucze Stanleya bo tez sa warte pieniazków
Nie kupuj Covala to jest prawie to samo co Topex
ps. Słyszalem z pracy ktos mowil ze w Castoramie sa klucze na ktore Castorama daje 25lat gwarancji i wymienia na nową jak cos padnie... szukalem w necie i znalazlem nazwe STAHLSON moze warto sie zainteresować
sirGrzesio, właśnie nad takim zestawikiem się zastanawiam a jak tam grzechotki, wytrzymują obciążenia i jak już się pytam, to napisz mi jak tam opakowanie, czy niezbyt szybko pójdzie łączenie obu części od otwierania walizeczki, czy też może ma jakieś mini zawiasy? To tak pytam z czystej ciekawości.
[ Dodano: 2011-08-11, 20:27 ] K@mil, Proxxon jest dobry ale za drogi, jakbym miał dużo kasy to BETĘ bym brał, jutro będę w Castoramie , to się zapytam bo to ciekawostka.
Pracowałem zestawem Covala i nie są z plasteliny jak Topex
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 23 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2573 Skąd: Kutno
Wysłany: 2011-08-11, 20:12
K@mil napisał/a:
Yato dobre narzedzia do garazu w dobrej cenie ale jakby mial teraz kupić jakis zestaw to kupiłbym firme Proxxon
Popatrz tez jak wygladaja cenowo klucze Stanleya bo tez sa warte pieniazków
Nie kupuj Covala to jest prawie to samo co Topex
ps. Słyszalem z pracy ktos mowil ze w Castoramie sa klucze na ktore Castorama daje 25lat gwarancji i wymienia na nową jak cos padnie... szukalem w necie i znalazlem nazwe STAHLSON moze warto sie zainteresować
killah, ja do Covala nic nie mam też nimi pracowałem i jakoś śruby odkręcały się
Silnik: 1.9 Pomógł: 6 razy Dołączył: 07 Lip 2011 Posty: 240 Skąd: Centrum
Wysłany: 2011-08-11, 22:30
Polecam FORCH utwardzane. Używałem jak pracowałem na mechanice. Wprawdzie ukręciliśmy klucz do kół od stara ale rurka miała 3m długości a nakrętka i tak nie puściła trza było ciąć.
Silnik: ABU Pomógł: 15 razy Wiek: 30 Dołączył: 24 Kwi 2008 Posty: 455 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-08-12, 14:42
opolanin napisał/a:
sirGrzesio, właśnie nad takim zestawikiem się zastanawiam a jak tam grzechotki, wytrzymują obciążenia i jak już się pytam, to napisz mi jak tam opakowanie, czy niezbyt szybko pójdzie łączenie obu części od otwierania walizeczki, czy też może ma jakieś mini zawiasy? To tak pytam z czystej ciekawości.
grzechotki działają i wytrzymują. łączenie też jest ok bo jest tam jeden wielki zawias - wypusty połówek walizki połączone prętem natomiast poszły sprężynki od zatrzasków ale całość się zamyka więc jest ok
michalqqr, dzięki za oblukanie zestawu Yato, wybór padł.
A propo Bety , wiem że są dobre , mam pojedyncze klucze ale bardzo drogie a mi chodziło o coś wyśrodkowanego, stosunek ceny do jakości
K@mil, w Castoramie nic na temat takich kluczy nie wiedzą
Dziękuję za pomoc, temat rozwiązany.