Silnik: 1,4 Pomógł: 4 razy Wiek: 23 Dołączył: 29 Sie 2008 Posty: 185 Skąd: Białystok
Wysłany: 2010-09-08, 13:52 Jak zmniejszyć spalanie autka :)
Przeglądając ostatnio internet natknąłem się na ciekawy artykulik dotyczący obniżenia spalania, dlatego dzielę się nim z wami bo uważam że jest ciekawy
chyba w maluchu jak ktoś sobie zamontuje... sama klima to maksymalnie 0,5l/100km i to w mieście, przy załączonej cały czas (sprawdzałem sam). Poza tym artykuł jak każdy inny i duzo osób już wie, że na luzie się nie jeździ i jak najmniej trzeba hamować.
Ale ja mam takie rzeczy w poważaniu i jezdżę tak by mi było wygodnie czyli szybko i nie martwiąc się o paliwo ;d
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 27 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 827 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-09-08, 18:29
hamowanie silnikiem jazda w miarę z równą prędkością i obroty max 3500 i spalanie na pewno troszke zmaleje
e2 ty masz diesla to może ci pali tylko 0,5 l więcej jak jedziesz z klimą ale w benzyniakach i jeszcze jak się jeździ po mieście to nawet i 2 l na 100 może wziąść więcej
ale w benzyniakach i jeszcze jak się jeździ po mieście to nawet i 2 l na 100 może wziąść więcej
o na pewno . Robiliśmy pomiary samochodów z klimą w benzynie i odczuliśmy całe tłuste nic . Czyli około 0,5l/100km. To jest dużo?
Golfik1986 napisał/a:
ja od kiedy mam praffko czyli jakies 6 lat jezdze na luzie i jakos astronomicznych wynikow spalania nie odnotowalem
wszystko fajnie, ale jak ci coś wyskoczy z boku, nie masz jak uciec - dlatego instruktorzy PJ nie pozwalają na nim jeździć. Co do spalania, to wiem, że to zerowe różnice, bo auto na wolnych w trakcie postoju spala !uwaga! 0,73l/godzinę! toż to astronomiczna ilość paliwa. Ale w trakcie jazdy spala więcej więc i tak i tak - fuck economy! Samochody sa po to by jeździć, a nie patrzeć na wskaźnik paliwa
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 23 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2573 Skąd: Kutno
Wysłany: 2010-09-11, 14:49
Jeździć do 90 km na godzinę, nie przyspieszać gwałtownie, nie hamować gwałtownie, hamować silnikiem, nie butować na zimnym silniku, jeździć bez włączonej klimy czyli.... nie jeździć wcale
Jeździć do 90 km na godzinę, nie przyspieszać gwałtownie, nie hamować gwałtownie, hamować silnikiem, nie butować na zimnym silniku, jeździć bez włączonej klimy czyli.... nie jeździć wcale
dokładnie men, jak chcesz sie bawić w zmniejszenie spalania, to najlepiej nie jeździć,albo auto zagazować
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków