Silnik: 1.4 LPG Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 999 Skąd: OOL / DW
Wysłany: 2010-07-14, 15:24 jak to jest z A4
mam takie pytanie bo nigdy nie jechałem płątną A4 widze na stronce
http://www.autostrada-a4.pl/index.php?gid=33
że jest opłąta 8 zł i to jest na wjeździe i wyjeździe z autostrady pobierane??
czyli za cały odcinek w jedną strone będzie 16 zł??
warto omijac ten płątny odcinek autostrady to jest tylko 50 km a ja za 16 zł zrobie na lpg prawie 100 km
praszka kluczbork potem na czestochowe i do wieliczki <i teraz czy jechac czy przez olkusz> nocleg
wieliczka kraków -zwiedzić miasto i potem do wrocka
do sie coś tu uproscic?
_________________ Bóg kocha wariatów, tylu ich stworzył
bierzesz bilecik na wjeździe, a jak z niej zjeżdżasz to wtedy dopiero płacisz za tyle ile przejechałeś. Czyli 8zł skoro tak napisałeś.
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Wysłany: 2010-07-14, 15:44
e2,
Kod:
Powyższe opłaty pobierane są na każdym Placu Poboru Opłat, tj. w Mysłowicach-Brzęczkowicach oraz w Balicach i stanowią połowę opłaty za przejazd całym odcinkiem A4 Katowice-Kraków.
i stanowią połowę opłaty za przejazd całym odcinkiem A4 Katowice-Kraków
Silnik: 1.9D 64KM (1Y)
Wiek: 23 Dołączył: 24 Mar 2008 Posty: 33 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: 2010-07-15, 18:39
k-m-r1 napisał/a:
i teraz czy jechac czy przez olkusz
Olkusz, olkusz, olkusz
Jadąc od czewy to lecisz "jedynką", potem za siewierzem skręcasz na S1 (mniej więcej w okolicach lotniska Pyrzowice), następnie zjeżdżasz na DK94 i lecisz sobie przez Olkusz aż do Kraka.
Korzyści są dwie - primo, jest bliżej (do A4 musiałbyś jechać dalej, DK94 jest wcześniej), a secundo, nie płacisz bezczelnym złodziejom i oszustom
Jadąc do Krakowa trzeba wziąć poprawkę na remont dużego ronda które jest na wjeździe do miasta - wszystko rozkopali, zabrali większość pasów, no i trzeba swoje odstać.
Potem z Kraka to Wrocka teoretycznie wypadałoby już jechać A4, ale jakby się uprzeć to też niekoniecznie Na upartego można jechać tak:
Z Krakowa wracać DK94 przez Olkusz, potem odbić w S1 i jechać nią aż do samych Pyrzowic (lotnisko). Stamtąd kierować się na Tarnowskie Góry (moje miasto ). Z Tarnowskich Gór jedziemy do Pyskowic, a w Pyskowicach wskakujemy na A4 i jedziemy już za darmo aż do samego Wrocławia. Być może można wcześniej gdzieś wskoczyć na A4, ale nie jestem pewien gdzie jest ostatnia bramka.
Łącznie, z Pyrzowic (zjazd z ekspresówki) do Pyskowic (wjazd na A4) jest jakieś 35-40km.
Nie wiem czy koledze będzie się chciało tak jechać, ale jako że jestem z okolicy to podaje to jako opcję do rozważenia
_________________ Life's simple.
Make your choice - and don't look back.
Wysłany: 2010-07-21, 12:18
mi chodzi o opłate bo nie ma dokłądnie napisane że za przejazde całym odcinkiem pomiędzy katowicami a krakowem płącimy 8 czy 16 tam jest że 8 zł jest pobierane na bramkach i niewiem
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków