Wysłany: 2011-01-08, 16:09 Jak dostac sie do bagaznika
Mam problem centralka nagle odmówiła posłuszeństwa i bagażnik jest zamknięty a koniecznie chce się tam dostać no chyba ze wole zgniłe ziemniaki mieć w aucie:P Jak można ssie dostać? Zamek jest zrąbany nie da się kluczykiem otworzyć,centralka nie działa da się jakoś dostać czy marne szanse?
Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 23 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2573 Skąd: Kutno
Wysłany: 2011-01-08, 16:24 Re: Jak dostac sie do bagaznika
Gadom napisał/a:
Mam problem centralka nagle odmówiła posłuszeństwa i bagażnik jest zamknięty a koniecznie chce się tam dostać no chyba ze wole zgniłe ziemniaki mieć w aucie:P Jak można ssie dostać? Zamek jest zrąbany nie da się kluczykiem otworzyć,centralka nie działa da się jakoś dostać czy marne szanse?
ja bym na początku spróbował podnieść półkę z tyłu i jakoś ją wyjąć. Jak Ci się to uda to sprawa załatwiona. w zamku jest taki cyngiel który naciskasz od strony bagażnika i się klapa otworzy. Również wlew paliwa z baku spokojnie otworzysz. Poszukaj na forum było opisane
Wchodzisz do bagażnika od środka przez tylne kanapę i bierzesz wężyk co idzie do pompki centralnego i dmuchasz aż usłyszysz że ci kliknie w tylnej klapie i gotowe
Silnik: 1.8 TDCI Pomógł: 47 razy Dołączył: 20 Sie 2007 Posty: 933 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2011-01-08, 17:18
Gadom napisał/a:
Problem ze ja tej tylniej klapy od środka odciągnąć nie mogę wystarczająco bo zaraz blokuje mi się na szybie tylniej i dupa
Dziwne że nie możesz położyć siedzenia jak się blokuje o tylną szybę ? rozblokuj na końcu siedzenie i przechyl je w strone maski musi iśc a potem zdejmnij plastik który jest na tylnej klapie od środka bagażnika uwaga jest przykręcona wkrętem tam gdzie jest uchwyt i ręcznie pociągnij cięgno i klapa się otworzy znam to z własnego doświadczenia
Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 23 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2573 Skąd: Kutno
Wysłany: 2011-01-08, 17:26
marko1967 napisał/a:
Gadom napisał/a:
Problem ze ja tej tylniej klapy od środka odciągnąć nie mogę wystarczająco bo zaraz blokuje mi się na szybie tylniej i dupa
Dziwne że nie możesz położyć siedzenia jak się blokuje o tylną szybę ? rozblokuj na końcu siedzenie i przechyl je w strone maski musi iśc a potem zdejmnij plastik który jest na tylnej klapie od środka bagażnika uwaga jest przykręcona wkrętem tam gdzie jest uchwyt i ręcznie pociągnij cięgno i klapa się otworzy znam to z własnego doświadczenia
fakt zapomniałem o kanapie. Plastiku nie trzeba odkręcać. Nie wiem jak to wyjaśnić ale od środka wystarczy palcem popchnąć cięgno zamka. nie trzeba tego plastiku odkręcać
Dzieki za pomoc dostałem się trochę nie wiedziałem jak się siedzenia składa ale w końcu się domyśliłem narazie bagażnika nie potrzebuje otwierać,porostu musiałem ziemniaki wydostać jakoś A jak ja teraz mam niby wlew paliwa otworzyć ?
marko1967 chodziło o to ze ta klapa mi sie blokowała o tylnia szybę a nie siedzenia
Wysłany: 2011-01-08, 21:29
żeby dostać się do wlewu to będziesz musiał otworzyć klapę z tyłu. Potem jak odchylisz materiał prawego boczku na kielichu to zobaczysz w okolicy klapy takie coś do czego przytwierdzony jest pręt z klapki. trzeba palcami docisnąć i tyle.