logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak dostac sie do bagaznika
Autor Wiadomość
Gadom 

Silnik: 1.9 TDI 90KM
Wysłany: 2011-01-08, 16:09   Jak dostac sie do bagaznika

Mam problem centralka nagle odmówiła posłuszeństwa i bagażnik jest zamknięty a koniecznie chce się tam dostać no chyba ze wole zgniłe ziemniaki mieć w aucie:P Jak można ssie dostać? Zamek jest zrąbany nie da się kluczykiem otworzyć,centralka nie działa da się jakoś dostać czy marne szanse?

killah 

Silnik: AAM -> AGG
Wysłany: 2011-01-08, 16:24   Re: Jak dostac sie do bagaznika

Gadom napisał/a:
Mam problem centralka nagle odmówiła posłuszeństwa i bagażnik jest zamknięty a koniecznie chce się tam dostać no chyba ze wole zgniłe ziemniaki mieć w aucie:P Jak można ssie dostać? Zamek jest zrąbany nie da się kluczykiem otworzyć,centralka nie działa da się jakoś dostać czy marne szanse?

ja bym na początku spróbował podnieść półkę z tyłu i jakoś ją wyjąć. Jak Ci się to uda to sprawa załatwiona. w zamku jest taki cyngiel który naciskasz od strony bagażnika i się klapa otworzy. Również wlew paliwa z baku spokojnie otworzysz. Poszukaj na forum było opisane

Mój Mk3

Maciuś 

Silnik: 1,8 AAM
Wysłany: 2011-01-08, 16:26   

Odchyl tylną kanapę i sięgnij sobie co potrzebujesz ;D W grudniu w taki sposób bawiłem się pod szkołą :lol:

kermid 

Silnik: 1.4
Wysłany: 2011-01-08, 16:30   

Wchodzisz do bagażnika od środka przez tylne kanapę i bierzesz wężyk co idzie do pompki centralnego i dmuchasz aż usłyszysz że ci kliknie w tylnej klapie i gotowe

Gadom 

Wysłany: 2011-01-08, 16:49   

Problem ze ja tej tylniej klapy od środka odciągnąć nie mogę wystarczająco ;/ bo zaraz blokuje mi się na szybie tylniej i dupa ;/

marko1967 
POMOCNIK

Silnik: 1.8 TDCI
Wysłany: 2011-01-08, 17:18   

Gadom napisał/a:
Problem ze ja tej tylniej klapy od środka odciągnąć nie mogę wystarczająco ;/ bo zaraz blokuje mi się na szybie tylniej i dupa ;/
Dziwne że nie możesz położyć siedzenia jak się blokuje o tylną szybę ? rozblokuj na końcu siedzenie i przechyl je w strone maski musi iśc a potem zdejmnij plastik który jest na tylnej klapie od środka bagażnika uwaga jest przykręcona wkrętem tam gdzie jest uchwyt i ręcznie pociągnij cięgno i klapa się otworzy znam to z własnego doświadczenia

killah 

Wysłany: 2011-01-08, 17:26   

marko1967 napisał/a:
Gadom napisał/a:
Dziwne że nie możesz położyć siedzenia jak się blokuje o tylną szybę ? rozblokuj na końcu siedzenie i przechyl je w strone maski musi iśc a potem zdejmnij plastik który jest na tylnej klapie od środka bagażnika uwaga jest przykręcona wkrętem tam gdzie jest uchwyt i ręcznie pociągnij cięgno i klapa się otworzy znam to z własnego doświadczenia

fakt zapomniałem o kanapie. Plastiku nie trzeba odkręcać. Nie wiem jak to wyjaśnić ale od środka wystarczy palcem popchnąć cięgno zamka. nie trzeba tego plastiku odkręcać

Mój Mk3

Gadom 

Wysłany: 2011-01-08, 17:39   

Dzieki za pomoc dostałem się :P trochę nie wiedziałem jak się siedzenia składa ale w końcu się domyśliłem ;) narazie bagażnika nie potrzebuje otwierać,porostu musiałem ziemniaki wydostać jakoś :P A jak ja teraz mam niby wlew paliwa otworzyć ?

marko1967 chodziło o to ze ta klapa mi sie blokowała o tylnia szybę a nie siedzenia :P

dadi321vw 
Pink floyd

Silnik: 1.9 TDI 1z
Wysłany: 2011-01-08, 18:59   

Tak jak napisał killah wystarczy takie coś przy samym zaku pchnąc i zamek otwart 3 sekundy roboty i jednocześnie odpychać klape nic trudnego. :zawstydzony:
http://www.golf3.pl/topic...5316.htm#231935

killah 

Wysłany: 2011-01-08, 21:29   

żeby dostać się do wlewu to będziesz musiał otworzyć klapę z tyłu. Potem jak odchylisz materiał prawego boczku na kielichu to zobaczysz w okolicy klapy takie coś do czego przytwierdzony jest pręt z klapki. trzeba palcami docisnąć i tyle.

Mój Mk3

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu