Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 2 razy Wiek: 23 Dołączył: 23 Sty 2010 Posty: 426 Skąd: Bieżuń
Wysłany: 2012-01-19, 16:25 Dowód osobisty a prawo jazdy ;/
Witajcie. Może oreintuje się ktoś jak to jest ... bo moj dowód osobisty stracił ważność i koleś nie dopuścił mnie do egzaminu... wyrobiłem teraz sobie nowy i na starym dowodzie mój numer zaczyna sie na AJP... a na nowym na AUL... i moje pytanie jest takie.... czy muszę jechać do ośrodka szkolącego WORD i coś wypełniać czy mogę telefonicznie ich po informować sprawa jest ważna bo chodzi o kategorie C+E )
Proszę o szybkie i konkretne odpowiedzi lub może jest ktoś z Ciechanowa ?
a co ma dowod osobisty do prawa jazdy?? na prawku nie masz przeciez serii dowodu gdyz dowod to jest dokument potwierdzajacy twoje ID a prawo jazdy to dokumnet swiadczacy o tym ze masz odpowiednie uprawnienia do kierowania pojazdami
prawo jazdy nigdy nie bedzie dowodem tozsamosci
mozesz do nich zadzwonic powiedziec ze taka sytuacja miala miejsce i im wytlumaczyc ze masz juz nowy dowod czy mozesz podejsc do egzaminu ponownie
greg_117, wydaje mi sie że seria dowodu nie nic ważnego.Pierwszy egzamin robilem na paszport.... Wiem, że jak dawales papiery komuś to musiales podac nr serji dowodu.
Silnik: 1.8 /ADZ + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 26 Mar 2011 Posty: 396 Skąd: śląsk
Wysłany: 2012-01-19, 17:42
Pani czy Pan w okienku ma sprawdzić pzred egzaminem Twoje dane czy Ty to Ty , wiec dajesz jej/jemu nowy dowód i potwierdza jeśli nie pasi jej/jemu nowy numer/seria to pokazujesz stary gdzie jej/jemu spasi numer/seria a który stracił wazność bo pzrecież masz go tylko że z przecietym rogiem. Masz stary nieważny na którym składałeś wniosek i nowy na którym jest Twoje nowiutkie foto i te same dane, gdzie problem. A najlepiej zadzwonić i pzrygotować ich psychicznie na to ze wjedziesz z dwoma dowodami na sale.
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 2 razy Wiek: 23 Dołączył: 23 Sty 2010 Posty: 426 Skąd: Bieżuń
Wysłany: 2012-01-19, 18:18
oki bardzo dziekuje koledzy :) to zadzwonie i im powiem,ze mam nowy dowod i tam jest inny numer żeby dziady znów nie wyrzucili mnie z sali z powodu danych to teraz aby czekanie na umowienie 3 egzaminu raz nie dopuszczony :d 2- nie wyrobiony dowod na czas i teraz 3 podejście
Ps. zdawał z was ktoś na przyczepy ? ciężko było ?