Silnik: 1.4 Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 162 Skąd: DBWA
Wysłany: 2012-01-29, 21:47 Do Warszawiaków
Witam chciałbym zwiedzić z rodzinką Warszawkę a dokładnie:
-Zamek Królewski
-Łazienki
-Pałac Kultury i Nauki
-Stadion Narodowy
-Stadion Legi
-Stadion Polonii
kolejność nie ma znaczenia
może jest coś jeszcze wartego uwagi ??
może mógłby ktoś zaplanować trasę abym nie jeździł bez sensu
Silnik: 2.0 8v Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 63 Skąd: Radom-Wielogóra
Wysłany: 2012-01-30, 19:07
ze stadionów to tylko Narodowy zobacz bo i tak Ci czasu nie starczy na jeden dzień, chyba że zostaniesz dłużej ja bym Ci jeszcze ZOO polecił ale to wiosną albo latem, nie teraz:) jak będziesz zwiedzał Zamek Królewski warto też pochodzić po Starym Mieście i całej okolicy, bardzo ładne uliczki z klimatem
Silnik: 2.0 8v Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 63 Skąd: Radom-Wielogóra
Wysłany: 2012-01-31, 15:26
To w 2-3 dni spokojnie wszystko obejrzysz... Pałac w Wilanowie jest też ciekawy ale też raczej wiosną-latem.... ja zawsze też odwiedzam galerie handlowe hehe:-D
stadion poloni sobie odpuść, nic specjalnego, trawa i kilka ławek, stadion legi już większy ale też jakoś nie robi szału, jak każdy inny stadion, Narodowy - wiadomo, warto, ja go widuje codziennie i mi się znudził, hehe, pałac kultury i muzeum w techniki w nim to obowiązek, bardzo fajnie, zamek królewski, rynek i ogólnie starówka również obowiązkowo, warto też wybrać się do łazienek na spacer i do muzeum wojska polskiego, a po za tym to miasto jak każde inne, galerie, jakieś kościoły, dworce, parki, kolejność bez różnicy, warszawa nie jest aż taka wielka, jedyne co mógłbym ci doradzić to przyjazd tutaj w lato, o wiele fajniej niż zimą, szczególnie spacery po starówce i łazienkach
a jeszcze co warto odwiedzić Centrum Nauki Kopernik