Takie pytanie dlaczego kupiliście golfa III i czy to przypadek czy celowe szukanie danego silnika?czy wcześniej też był VW i w przyszłości VW czy co inne?
poiem o sobie:
Mój pierwszy wózek to VW Golf II zadowolony byłem więc poszło w trójkę i zamierzam mieć także IV i dalej jeśli chodzi o silnik im większy tym lepszy, mam drugą już trójkę w przerwie na forda scorpio-bez porównania z VW w kwestii awaryjności A Wy??
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
Miało być audi 80 b3 ale jak jeździłem i oglądałem to mi się odechciało takich wynalazków. To rdza na dachu, to po zderzeniu z tirem conajmniej (ściągało i wgl). Później miał byc Hyundai Scoupe 1,5turbo ale ciężko o takiego i podobno awaryjne. Pomysł rzucił tata, a może golfa 3? i jest, jeździłem, oglądałem aż pięknej słonecznej niedzieli zakupiłem MK3 w najszybszym kolorze
Silnik: 1.9 TDI (AHU) Pomógł: 6 razy Wiek: 22 Dołączył: 01 Sie 2010 Posty: 201 Skąd: Pszów
Wysłany: 2011-02-21, 00:05
Miało być tanio (mała awaryjność i spalanie) - padło na TDI
Miało być przemyślane w środku, wygodne i... niemieckie padło na mk3
Korciła mnie betka e36, sedan, tds... Ale znalazłem ogrom złych opinii o tych dieselach, a o TDIkach to mało kto źle pisze Lecz... ehh ten napęd na tył...
Ja to w sumie na początku szukałem astry, na golfa nawet nie patrzyłem. Ale ojciec przeglądając allegro natkną się na golfa w dieslu i bardzo niedaleko. Nie byłem przekonany ale pojechałem obejrzeć. Obejrzeliśmy go i środek był bardzo zadbany czego nie można było powiedzieć o budzie, pogięte drzwi i próg i trochę rdzy. Szybki telefon do znajomego blacharza oraz duża negocjacja ceny i golfik kupiony. Teraz nie chce innego samochodu.
Silnik: 1.8 ABS Pomógł: 2 razy Wiek: 24 Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 957 Skąd: ST
Wysłany: 2011-02-24, 09:02
na początku ojciec miał opla kadetta 1.6 benzynke i zachcialo mu się zmienić auto... zakupił GOLFA III 1.9 TDI z 94' i był bardzo zachwycony mianowicie, małe spalanie ropy, prowadzenie itd.
Jezdził na trase i przy drodze znalazł kolejnego GOLFA z motorem 1.6
Następnego dnia pojechaliśmy go obejrzeć dokładnie. Potem negocjacja ceny i jest MÓJ nO i ogólnie jestem zadowolony
Od kiedy pamiętam to samochody z grupy VAG były związane z moją rodziną Wujek miał Passata b3 1.6, później b3 kombi 1.8 GT. U nas była skoda Felicia 1.3 mpi, samochód był fajny, fajnie się jeździło i w ogóle ale była jakaś feralna więc poszła w komis w rozliczenie i za niewielką dopłatą kupiliśmy passata b4 AAZ i od "pasztecika" zacząłem się fascynować marką następnie jeden samochód na 3 kierowców w rodzinie to zdecydowanie za mało więc allegro i tata znalazł golfa tdi, fajny kolor. Pojechaliśmy do Augustowa. Oględziny, jazda testowa i wracamy do domu "nowiutkim" Golfikiem z którego jestem baaaaardzo zadowolony Do końca życia VW.
miałem golfa pierwszej generacji 1,3 benzynka, sprawdził się, potem audi 100 1,8 benzynka zero rdzy rewelka, golf 3 i pózniej pewnie też coś z grupy VAG
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Silnik: 1Z+ Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Mar 2010 Posty: 280 Skąd: Siedliska Drugie
Wysłany: 2011-02-25, 09:15
ja zawsze chciałem mieć golfa. chorowałem na dieselka z motorem1,9 TDI. od trzech lat jestem jego szczęśliwym posiadaczem. chodziło mi głównie o bezawaryjność, małe spalanie, dostępnąść części zamiennych. jak na razie do tej pory żadnych poważnych awarii nie było.
Z tych wszystkich opowieści to u mnie po prostu tak los chciał. Zdałem prawko była kasa tak do 7 tys. Wiec zaczęło się przed dostaniem prawka już codzienne szukanie aut w okolicy do 7tys w dieslu(nie miałem jakiegoś koniecznego modelu na oku,chociaż po głowie chodziła mi honda, ale miał być w dieslu i nie za duży nie za mały ) .Na początku w mojej miejscowości tez za przystępna cenę trafił się Rover 214 lub 216 nie pamiętam już, ale dużo osób odradziło ze psuja się i drogie części Nagle trafiła się oferta 5,5 tys 15min drogi autem od mojej miejscowości. Wiec jakoś na drugi dzień z rodzicami i znajomym rodziców który sam ma Golfa III, pojechał z nami sprawdzić, oglądnęliśmy,wzięliśmy na jazda próbna, znajomy mówi ze jest ok jak za ta kasę i teraz od nas zależy, chociaż ze mnie się rodzice pytali i co bierzemy ? Odpowiadałem nie zapeszając wy płacicie wasza decyzja No i po jakieś 1h w sumie i wróciłem swoim pierwszym jak na razie autem do domu, najlepsze ze dzień wcześniej odebrałem prawko I jestem bardzo zadowolony ze moim pierwszym autem jest Golf III. Dużo osób mówi ze warto było ze to jednak jest Golf a po drugie łatwo zamienne i tanie części.
ogólnie to miała być dwójeczka z dieselkiem...
no ale wszyscy odradzali bo stary .. bo kupa... bo części drogie...
były ogólnie 3 opcje...
VW Golf 2
BMW e30
VW Jetta
teraz tak myślę ze mogłem sie uprzeć na tą jettkę... No ale trafiło na Golfa emka Czy. dlaczego 1.4? bo nie wyciółałbym na coś z wiekszym motorem... wiec jest tak o w superszybkim kolorze i wersji striptiz.. polubiłem go..;]
a jeden cztery w sam raz by ścigać sie z autobusami
A mnie zawsze się trójeczki podobały. Gdy miałem z 15 lat zacząłem się z kumplem "wozić" właśnie trójką i wówczas to już było pewne że jeżeli będzie auto to właśnie trójka.
Więc jak przyszło do kupna to na nic innego nie patrzyłem. Poszukałem, pooglądałem i no padło na obecny sprzęt.
U mnie sprawa wyglądała zupełnie inaczej. Zdałem prawko skończyłem szkołę i dostałem w nagrodę od rodziców Corsę B 1.7 Diesel. Małe, głośne, ale mało paliło. jeżdziłem nią 1,5 roku i przyjechała do nas na sylwestra któregoś roku kuzynka która mieszka we włoszech i włochem który właśnie miał mk3 1.9 TDI. Dał mi się przejechać i byłem w szoku że zwykły dieselek może mieć takiego kopa ( porównywałem to z Corsą). Corsa się znudziła, a rodzice mieli już Vaga a mianowicie Toledo II 1.9 TDI. Podobał mi się silnik, dynamika i spalanie. Szukałem początkowo leona, ale w tej cenie były już mocno zaniedbane. Przeglądałem allegro i znalazłem w Radomiu czarnucha 1.9 TDI świeżo z Holandii. Nie miałem zamiaru jechać, ale teść namawiał "jedź, zobacz, co ci zależy". Wstałem z rana (niedziela) i mówię do taty że jedziemy oglądać auto do Radomia. Tata myślał że żartuje, ale w końcu go namowiłem. Telefon do gościa dzień wcześniej wykonany i umówieni na Orlenie. Podjechał, obejrzałem. 97 rok, lakier zadbany. 9900 hmm. Przejechałem się.... Powiedziałem biorę. Upuściłem z ceny jeszcze 700 zł bo tłumaczenia papierów, wszystkie opłaty celne itd. koleś się zgodził, dałem zaliczkę tydz potem przyjechałem po odbiór golfika i jest. Nowe błotniki bo zaczeło je jeść po zimie, nowy lakier itd. Jestem zadowolony. Mało pali średnio 5,5 l, leci ponad 200 (zgodnie z Vagiem) i jest dynamiczny. A poza tym ostatnie z lat produkcji. Mało awaryjny. Tylko i wyłącznie VAG
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Silnik: 2.0 ADY Pomógł: 27 razy Wiek: 22 Dołączył: 27 Sie 2010 Posty: 881 Skąd: SKL/Cz-wa
Wysłany: 2011-03-07, 18:23
nie miałem kasy na e36 takie, jakie bym chciał
ogólnie jak stanąłęm przed wyborem liczyły się 2 auta - e36 i mk3.
nie chciałem jakiegoś golasa - z e36 liczyło się tylko qp z dalszych lat produkcji na wypasie, a takie cenę ładnie trzymają. dlatego przerzuciłem się na golfy - only GTI 3d i tak stałem się szczęśliwym posiadaczem GTI CC
A mi sie na golfy wzieło jak brat kupił sobie 1 a własciwie dostał jako dług od kolegi i jakos wpadł mi do gustu potem był 2,3,4 i skonczył z golfami ale za to mi sie spodobały
_________________ Moim marzeniem jest
Miec golfa 3 1.9 TDI 110 KM D