logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Dlaczego VW Golf
Autor Wiadomość
darkmen21 
Król jest tylko jeden-VW GOLF

Silnik: 2.0 GTI
Wysłany: 2011-02-20, 21:52   Dlaczego VW Golf

Takie pytanie dlaczego kupiliście golfa III i czy to przypadek czy celowe szukanie danego silnika?czy wcześniej też był VW i w przyszłości VW czy co inne?

poiem o sobie:

Mój pierwszy wózek to VW Golf II zadowolony byłem więc poszło w trójkę i zamierzam mieć także IV i dalej ;-) jeśli chodzi o silnik im większy tym lepszy, mam drugą już trójkę w przerwie na forda scorpio-bez porównania z VW w kwestii awaryjności :-P A Wy??

2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków

pawel1990 

Silnik: VRG
Wysłany: 2011-02-20, 22:40   

Miało być audi 80 b3 ale jak jeździłem i oglądałem to mi się odechciało takich wynalazków. To rdza na dachu, to po zderzeniu z tirem conajmniej (ściągało i wgl). Później miał byc Hyundai Scoupe 1,5turbo ale ciężko o takiego i podobno awaryjne. Pomysł rzucił tata, a może golfa 3? i jest, jeździłem, oglądałem aż pięknej słonecznej niedzieli zakupiłem MK3 w najszybszym kolorze ;-) ;-)

Obecne MK3 VR6 --> http://www.golf3.pl/topic...990-vt34070.htm

mroova 
kle kle pst kle kle pst :D

Silnik: 1.9 TDI (AHU)
Wysłany: 2011-02-21, 00:05   

Miało być tanio (mała awaryjność i spalanie) - padło na TDI :)
Miało być przemyślane w środku, wygodne i... niemieckie :P padło na mk3 :P

Korciła mnie betka e36, sedan, tds... Ale znalazłem ogrom złych opinii o tych dieselach, a o TDIkach to mało kto źle pisze :P Lecz... ehh ten napęd na tył... :zakrecony: :lol:

Marian0753 

Silnik: 1.9 TD
Wysłany: 2011-02-21, 09:22   

Ja to w sumie na początku szukałem astry, na golfa nawet nie patrzyłem. Ale ojciec przeglądając allegro natkną się na golfa w dieslu i bardzo niedaleko. Nie byłem przekonany ale pojechałem obejrzeć. Obejrzeliśmy go i środek był bardzo zadbany czego nie można było powiedzieć o budzie, pogięte drzwi i próg i trochę rdzy. Szybki telefon do znajomego blacharza oraz duża negocjacja ceny i golfik kupiony. Teraz nie chce innego samochodu.

LukTychy 
grrrrr...

Silnik: 1.8 ABS
Wysłany: 2011-02-24, 09:02   

na początku ojciec miał opla kadetta 1.6 benzynke i zachcialo mu się zmienić auto... zakupił GOLFA III 1.9 TDI z 94' i był bardzo zachwycony mianowicie, małe spalanie ropy, prowadzenie itd.
Jezdził na trase i przy drodze znalazł kolejnego GOLFA z motorem 1.6

Następnego dnia pojechaliśmy go obejrzeć dokładnie. Potem negocjacja ceny i jest MÓJ :D nO i ogólnie jestem zadowolony :)

AdiK__ 
VAG Podlasie

Silnik: 1Z
Wysłany: 2011-02-24, 09:29   

Od kiedy pamiętam to samochody z grupy VAG były związane z moją rodziną :) Wujek miał Passata b3 1.6, później b3 kombi 1.8 GT. U nas była skoda Felicia 1.3 mpi, samochód był fajny, fajnie się jeździło i w ogóle ale była jakaś feralna więc poszła w komis w rozliczenie i za niewielką dopłatą kupiliśmy passata b4 AAZ i od "pasztecika" zacząłem się fascynować marką :) następnie jeden samochód na 3 kierowców w rodzinie to zdecydowanie za mało więc allegro i tata znalazł golfa tdi, fajny kolor. Pojechaliśmy do Augustowa. Oględziny, jazda testowa i wracamy do domu "nowiutkim" Golfikiem z którego jestem baaaaardzo zadowolony :) Do końca życia VW.

opolanin 
Junior Admin

Silnik: DIESEL
Wysłany: 2011-02-24, 10:51   

miałem golfa pierwszej generacji 1,3 benzynka, sprawdził się, potem audi 100 1,8 benzynka zero rdzy rewelka, golf 3 i pózniej pewnie też coś z grupy VAG

palio45 
Paweł

Silnik: 1Z+
Wysłany: 2011-02-25, 09:15   

ja zawsze chciałem mieć golfa. chorowałem na dieselka z motorem1,9 TDI. od trzech lat jestem jego szczęśliwym posiadaczem. chodziło mi głównie o bezawaryjność, małe spalanie, dostępnąść części zamiennych. jak na razie do tej pory żadnych poważnych awarii nie było.

jestem zadowolony z zakupu.

killah 

Silnik: AAM -> AGG
Wysłany: 2011-02-25, 21:04   

jak kupiłęm golfa to nawet nie wiedziałem że to był golf i nie widziałem różnicy między golfem 2 i 1 ;d

tak więc czysty przypadek.

Mój Mk3

Gadom 

Silnik: 1.9 TDI 90KM
Wysłany: 2011-02-26, 02:24   

Z tych wszystkich opowieści to u mnie po prostu tak los chciał. Zdałem prawko była kasa tak do 7 tys. Wiec zaczęło się przed dostaniem prawka już codzienne szukanie aut w okolicy do 7tys w dieslu(nie miałem jakiegoś koniecznego modelu na oku,chociaż po głowie chodziła mi honda, ale miał być w dieslu i nie za duży nie za mały :P ) .Na początku w mojej miejscowości tez za przystępna cenę trafił się Rover 214 lub 216 nie pamiętam już, ale dużo osób odradziło ze psuja się i drogie części Nagle trafiła się oferta 5,5 tys 15min drogi autem od mojej miejscowości. Wiec jakoś na drugi dzień z rodzicami i znajomym rodziców który sam ma Golfa III, pojechał z nami sprawdzić, oglądnęliśmy,wzięliśmy na jazda próbna, znajomy mówi ze jest ok jak za ta kasę i teraz od nas zależy, chociaż ze mnie się rodzice pytali i co bierzemy ? Odpowiadałem nie zapeszając wy płacicie wasza decyzja :P No i po jakieś 1h w sumie i wróciłem swoim pierwszym jak na razie autem do domu, najlepsze ze dzień wcześniej odebrałem prawko :P I jestem bardzo zadowolony ze moim pierwszym autem jest Golf III. Dużo osób mówi ze warto było ze to jednak jest Golf a po drugie łatwo zamienne i tanie części.

liwinglawida
[Usunięty]

Wysłany: 2011-02-26, 18:03   

ogólnie to miała być dwójeczka z dieselkiem...
no ale wszyscy odradzali bo stary .. bo kupa... bo części drogie...
były ogólnie 3 opcje...

VW Golf 2
BMW e30
VW Jetta
teraz tak myślę ze mogłem sie uprzeć na tą jettkę... No ale trafiło na Golfa emka Czy. dlaczego 1.4? bo nie wyciółałbym na coś z wiekszym motorem... wiec jest tak o w superszybkim kolorze i wersji striptiz.. :-D polubiłem go..;]
a jeden cztery w sam raz by ścigać sie z autobusami :D

czaro 

Silnik: 1,8T
Wysłany: 2011-02-26, 18:26   

A mnie zawsze się trójeczki podobały. Gdy miałem z 15 lat zacząłem się z kumplem "wozić" właśnie trójką i wówczas to już było pewne że jeżeli będzie auto to właśnie trójka.
Więc jak przyszło do kupna to na nic innego nie patrzyłem. Poszukałem, pooglądałem i no padło na obecny sprzęt.
http://www.golf3.pl/topic...fe97aea9#246676

Procent 
sssyyyk

Silnik: 1.9 TDI (AHU)
Wysłany: 2011-03-07, 18:08   

U mnie sprawa wyglądała zupełnie inaczej. Zdałem prawko skończyłem szkołę i dostałem w nagrodę od rodziców Corsę B 1.7 Diesel. Małe, głośne, ale mało paliło. jeżdziłem nią 1,5 roku i przyjechała do nas na sylwestra któregoś roku kuzynka która mieszka we włoszech i włochem który właśnie miał mk3 1.9 TDI. Dał mi się przejechać i byłem w szoku że zwykły dieselek może mieć takiego kopa ( porównywałem to z Corsą). Corsa się znudziła, a rodzice mieli już Vaga a mianowicie Toledo II 1.9 TDI. Podobał mi się silnik, dynamika i spalanie. Szukałem początkowo leona, ale w tej cenie były już mocno zaniedbane. Przeglądałem allegro i znalazłem w Radomiu czarnucha 1.9 TDI świeżo z Holandii. Nie miałem zamiaru jechać, ale teść namawiał "jedź, zobacz, co ci zależy". Wstałem z rana (niedziela) i mówię do taty że jedziemy oglądać auto do Radomia. Tata myślał że żartuje, ale w końcu go namowiłem. Telefon do gościa dzień wcześniej wykonany i umówieni na Orlenie. Podjechał, obejrzałem. 97 rok, lakier zadbany. 9900 hmm. Przejechałem się.... Powiedziałem biorę. Upuściłem z ceny jeszcze 700 zł bo tłumaczenia papierów, wszystkie opłaty celne itd. koleś się zgodził, dałem zaliczkę tydz potem przyjechałem po odbiór golfika i jest. Nowe błotniki bo zaczeło je jeść po zimie, nowy lakier itd. Jestem zadowolony. Mało pali średnio 5,5 l, leci ponad 200 (zgodnie z Vagiem) i jest dynamiczny. A poza tym ostatnie z lat produkcji. Mało awaryjny. Tylko i wyłącznie VAG

Mój Goferek http://www.golf3.pl/-vt16182.htm#133380

trollu 
GTI driver

Silnik: 2.0 ADY
Wysłany: 2011-03-07, 18:23   

nie miałem kasy na e36 takie, jakie bym chciał :lol:
ogólnie jak stanąłęm przed wyborem liczyły się 2 auta - e36 i mk3.
nie chciałem jakiegoś golasa - z e36 liczyło się tylko qp z dalszych lat produkcji na wypasie, a takie cenę ładnie trzymają. dlatego przerzuciłem się na golfy - only GTI 3d :hyhy: i tak stałem się szczęśliwym posiadaczem GTI CC :cwaniak:

Zozol:) 
VW POW3R!

Silnik: Pod maską :D
Wysłany: 2011-03-15, 20:50   

A mi sie na golfy wzieło jak brat kupił sobie 1 a własciwie dostał jako dług od kolegi i jakos wpadł mi do gustu potem był 2,3,4 i skonczył z golfami ale za to mi sie spodobały

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu