Silnik: 1.8 /ADZ + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 26 Mar 2011 Posty: 396 Skąd: śląsk
Wysłany: 2012-01-18, 20:36 dekiel zaworów do 1.8
Panowie szybkie pytanie , znudził mi się zielony kolor mojego dekla i mam zamiar sobie podszykowac jakiś lepsiejszy ale teraz pasowałoby miec drugi żeby go rzeżbić a ztym zielonym narazie jezdzić , wiec chodzi o to czy są jakies róznice w deklach między golfem 1.8 a np. golfem 2 w dieslu ? Taki o to motor widziałem na złomku u mnie i dekiel wygląda wręcz identycznie , poglądowe foto z allegro, rdzawy z gofra 2 a ten ładniejszy z 1.8 mk3. identyczne ?
To trzeba kolego zobaczyć jak wygląda strona wewnetrzna czy jest taka sama z zewnatrz na zdjeciu mi sie wydaje ze sa inne (inny kształt wgnieceń) a to ma znaczenie
Silnik: 1.8 /ADZ + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 26 Mar 2011 Posty: 396 Skąd: śląsk
Wysłany: 2012-01-18, 21:33
hmm i tu jest pies pogrzebany bo co mi z tego tamtą łyknę skoro swoją ledwie na nowej uszczelce załozyłem i żeby to zobaczyc musiałbym ją znowu ściągać. No nic o ten środek włąśnie chodzi , w benzynie jest jeszcze pod deklem podkładka plastikowa , w sumie w tym D też powinna być . Okaże sie jaka cene zawołają.
[ Dodano: 2012-01-19, 16:46 ]
Ok, już zakupiłem, przywieźli akurat przed moim wejściem mk2 po dachu i z niego wytargałem, silnik 1.8 RP lub PB słabo było widac bo zaolejony i zalany wszystkim co miał w sobie. Z tego dieselka jak porównywałem to z zewnątrz wygląda prawie że ale nie odkręcałem bo musiałbym zapłacić . Pozostało ja wypucować.
[ Dodano: 2012-01-20, 17:05 ]
ok zakup dokonany z benzyny 1.8 mk2, z diesla nie sprawdzałem choć zewnętrznie sa identyczne. temat do zamknięcia