Kontrolka ta nie była we wszystkich Golfach Mk3! To dziwne, bo takie coś było nawet w Polonezie Caro z 1991r., zresztą obrotomierz też nie był we wszystkich mk3, a w Polonezie Caro z 1991r. był.
W moim Mk3 posiadam zarówno kontrolkę jak i obrotomierz jak i sporo innego wyposażenia.
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 78 razy Wiek: 27 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 3769 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-02-21, 20:22
Pro100 napisał/a:
Adrian do czego dążysz?
pewnie do tego ze kazdy golf ma inne wyposażenie
Przykro mi to adrian stwierdzic ale zapewne kadzy wlasciciela golfa juz o tym wie ,ze jeden ma obrotomierz a drugi ma zegarek.
Nie wszystkie to miały, tutaj screen z oryginalnej instrukcji obsługi, przy napisie- "lampka kontrolna świeci się" jest gwiazdka, tak jak przy "sygnalizacja zużycia okładzin hamulcowych" to znaczy, ze nie wszystkie to miały, dla porównania przy kierunkowskazach nie ma gwiazdki.
Silnik: 2e Pomógł: 15 razy Wiek: 20 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 1354 Skąd: GDA
Wysłany: 2010-02-21, 20:37
dobra adrian pokazujesz nam jakies z (_|_) wziete wycinki pokaz nam czysty przyklad gdzie nie ma kontrolki recznego bo mi sie w sumie wierzyc nie chce ze nie bylo takowej w mk3 skoro nawet moje biedne 1.4cl z 1992r z zegarkiem zamiast obrotomierza mialo taka!
Ja też nie widziałem, zresztą ciężko sprawdzić, ale w instrukcji obsługi gwiazdka oznacza, że nie wszystkie to miały, zobaczcie sobie na instrukcję zresztą, gwiazdka jest przy np. klimie itd.
[ Dodano: 2010-02-21, 20:40 ]
Radi mk3 napisał/a:
kontrolka od recznego była we wszystkich natomiast nie wszystkie miały czujnik zużycia klocków
adrian5, tak mnie to zaciekawiło że poszedłem do auta po swoją instrukcję golfa z tym że po niemiecku by to sprawdzić
I ku mojemu zdziwieniu nie ma przy kontrolce ręcznego żadnej gwiazdki a to co Ty dałeś nie przypomina mi gwiazdki lub jest poważny błąd w druku... z resztą nie on jeden
marcinkoz2910 ja mam tą instrukcję po polsku z netu, którą pewnie też masz, do tej po niemiecku teraz nie mogę zajrzeć, a może w tej niemieckiej nie stosowali woogle tego? Czy masz też gwiazdki przy np. ABSie? A może ta polska jest starsza? Zobacz zresztą do tej instrukcji po polsku w pdfie, co link był zamieszczony tutaj, strona 52 instrukcji, 50- pliku. Dla mnie to wygląda na gwiazdkę. A może jest też tak, że lampka świeci się w niektórych samochodach np. tylko przy zaciągniętym hamulcu, a w innych także przy zbyt małej ilości płynu hamulcowego? Bo ta gwiazdka w sumie nie jest przy funkcji, ale przy napisie: "świeci się". Nie wiem, w każdym razie jest to ciekawe, bo gwiazdka tam jest w tej polskiej zeskanowanej, widać wyraźnie. Może masz nowszą instrukcję niż ta i np. już robili poprawki, że we wszystkich autach była.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum