Kontrolka ta nie była we wszystkich Golfach Mk3! To dziwne, bo takie coś było nawet w Polonezie Caro z 1991r., zresztą obrotomierz też nie był we wszystkich mk3, a w Polonezie Caro z 1991r. był.
W moim Mk3 posiadam zarówno kontrolkę jak i obrotomierz jak i sporo innego wyposażenia.
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4842 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-02-21, 20:22
Pro100 napisał/a:
Adrian do czego dążysz?
pewnie do tego ze kazdy golf ma inne wyposażenie
Przykro mi to adrian stwierdzic ale zapewne kadzy wlasciciela golfa juz o tym wie ,ze jeden ma obrotomierz a drugi ma zegarek.
Nie wszystkie to miały, tutaj screen z oryginalnej instrukcji obsługi, przy napisie- "lampka kontrolna świeci się" jest gwiazdka, tak jak przy "sygnalizacja zużycia okładzin hamulcowych" to znaczy, ze nie wszystkie to miały, dla porównania przy kierunkowskazach nie ma gwiazdki.
dobra adrian pokazujesz nam jakies z (_|_) wziete wycinki pokaz nam czysty przyklad gdzie nie ma kontrolki recznego bo mi sie w sumie wierzyc nie chce ze nie bylo takowej w mk3 skoro nawet moje biedne 1.4cl z 1992r z zegarkiem zamiast obrotomierza mialo taka!
Ja też nie widziałem, zresztą ciężko sprawdzić, ale w instrukcji obsługi gwiazdka oznacza, że nie wszystkie to miały, zobaczcie sobie na instrukcję zresztą, gwiazdka jest przy np. klimie itd.
[ Dodano: 2010-02-21, 20:40 ]
Radi mk3 napisał/a:
kontrolka od recznego była we wszystkich natomiast nie wszystkie miały czujnik zużycia klocków
adrian5, tak mnie to zaciekawiło że poszedłem do auta po swoją instrukcję golfa z tym że po niemiecku by to sprawdzić
I ku mojemu zdziwieniu nie ma przy kontrolce ręcznego żadnej gwiazdki a to co Ty dałeś nie przypomina mi gwiazdki lub jest poważny błąd w druku... z resztą nie on jeden
marcinkoz2910 ja mam tą instrukcję po polsku z netu, którą pewnie też masz, do tej po niemiecku teraz nie mogę zajrzeć, a może w tej niemieckiej nie stosowali woogle tego? Czy masz też gwiazdki przy np. ABSie? A może ta polska jest starsza? Zobacz zresztą do tej instrukcji po polsku w pdfie, co link był zamieszczony tutaj, strona 52 instrukcji, 50- pliku. Dla mnie to wygląda na gwiazdkę. A może jest też tak, że lampka świeci się w niektórych samochodach np. tylko przy zaciągniętym hamulcu, a w innych także przy zbyt małej ilości płynu hamulcowego? Bo ta gwiazdka w sumie nie jest przy funkcji, ale przy napisie: "świeci się". Nie wiem, w każdym razie jest to ciekawe, bo gwiazdka tam jest w tej polskiej zeskanowanej, widać wyraźnie. Może masz nowszą instrukcję niż ta i np. już robili poprawki, że we wszystkich autach była.