witam planuje kupic busa do przesylek kurierskich rozgladam sie po wszystkich markach doradzcie cos czym kto jezdzi moze w pracy albo prywatnie ma swojego co polecacie. chcialbym vw lt ale niestety w dobrym stanie nie na moja kieszen. dodam ze kwota jaka posiadam to kolo 15 kolek znow nie chce kupic czegos zeby w to ladowac to ma jezdzic zarabiac i sie nie psuc dopoki nie zarobi na siebie.
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
sprintki drogie skubane i jak patrzalem od hansow wszystko powyzej 2l a w nich najlepsze silniki to 2.5 td i 2.9 td a tu jush akcyza dochodzi fiaty fakt nie duzo ciekawe jak sie zachowuja nawet za 10 jush cos na poczatek idzie wyrwac. a co myslisz o movano albo master??
Samochodów dostawczych i ciężarowych nie obejmuje akcyza.
Wiadomo... najlepszy byłby Eltek bo na Sprinterach parchy niesamowicie wychodzą. Ale jak masz mały budżet to celuj tak jak ktoś wyżej Ci pisał w Ducato/Jumper/Master.
A jeszcze lepiej poświęć dwa dni, wyskocz do Niemcowni i szukaj czegoś minimalnie uszkodzoneo z mały przelotem. Jak znajdziesz wóz z małym przebiegiem to wszystkim będziesz jeźdźił w miarę bezawaryjnie. Ceny wozów całych mogą Cię troszkę przerazić... drożej niż w Polsce.
_________________ Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
no sprintki faktycznie co drugi pozarty. aha czyli nie ma akcyzy fajnie to wiedziec ale jakies dodatkowe koszta nie dochodza? powiem tak chce cos zeby sie nie sypalo ale budzet mnie ogranicza bede mial do 15 kola nie wiecej a chwilowo jestem bez roboty takze nawet nie mam skad mnozyc kasy. widze wlasnie na mobilach ceny zabijaja ale znow kupic walonego to trza miec czas a ja bezrobotny jush musze zarabiac ale jakbys cos widzial ciekawego rzucal linka lykam wszystko jak pelikan
aha czyli nie ma akcyzy fajnie to wiedziec ale jakies dodatkowe koszta nie dochodza?
Heh... żyjemy w Polsce, więc pewnie coś tam będziesz musiał wyrzucić u krwiopijców w skarbówce, chociażby za wypisanie papieru, że pojazd jest zwolniony z akcyzy. Od motocykli (na które równiez nie ma akcyzy) biorą dziady u mnie 160zł za jedną kartkę formatu A4. Ale takie koszty to pikus w poruwnaniu ze stawka akcyzową od pojazdów powyżej 2000cm.
Golfik1986 napisał/a:
ale znow kupic walonego to trza miec czas
A kto mówi o walonym? Nie ma sensu bawić się w lawety. Trza znaleść takiego który będzie pyknięty ale mozna nim będzie wracać na kołach + wywozówki. Ewentualnie coś go tam poprawić na miejscu aby mógł jechać nie ze światłami skierowanymi na ksiezyc I dobrze byłoby abyś kupił bezpośrednio od osoby prywatnej, bo niemieccy handlarze w komisach to stare wygi. Kilka razy już byłem po moto i miało być wszystko ganc-perła a jak się okazywało na miejscu to człowiek się za głowę łapał jakie padaki chcieli wciskać. Nic tylko od razu wysprzęglić w morde takiemu Niemcowi.
Ogólnie trzeba szukać bo napewno da się coś wyrwać. Nawet jeżeli kupiłbyś auto i wyszłoby Cię tyle samo za ile mozesz kupić w Polszy to warto bo kupujesz go dla siebie. Tym bardziej, że myslisz o przesyłkach a tam raczej nie będziesz robił 200 km tygodniowo.
_________________ Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
Nie mam doświadczenia co do busów, ale mam znajomego który jeździ Fiatem Ducato i mówi, że ciężko tym się jeździ, słaby silnik.... Chwalił sobie za to vw LT.
Samochodów dostawczych i ciężarowych nie obejmuje akcyza
zgadza sie
Kod:
W świetle art. 80 ust. 1 ustawy z dnia 23 stycznia 2004r. o podatku akcyzowym (Dz.
U. z 2004 roku Nr 29, poz. 257 z późniejszymi zmianami) akcyzie podlegają samochody
osobowe niezarejestrowane na terytorium kraju, zgodnie z przepisami o ruchu drogowym.
Zgodnie z treścią art. 80 ust. 2 ww. ustawy podatnikami akcyzy od samochodów są:
1) podmioty dokonujące każdej sprzedaży samochodu osobowego przed pierwszą jego
rejestracją na terytorium kraju
2) importerzy i podmioty dokonujące nabycia wewnątrzwspólnotowego.
Mysle ze trzeba albo obserwowac aukcje albo jechac na pare dni i cos znalesc sobie. Co do fiata ducato moze i byc racja z tym ze nie daje rade ale od czegos trzeba zaczać
Golfik1986 napisał/a:
a co myslisz o movano albo master??
Mysle ze Opel to nawet dobry wybór i patrzac na aukcje w polsce ceny sa bardzo przystepne jak za rocznik
Repsol, zamierzam kupowac z ogloszenia od prywatnej osoby i jechac na gotowe i kupic. no bedzie roil troche kilasow na pewno takze nie moze sie sypac. a co do motorow jedz do francji do hangarow zawsze motor faktyczny ze zdjeciem i z ceny idzie zejsc nawet ponad 500 euro. jak masz ochote pisz na pw podesle ci adresy stronek gluszek, chcialbym ltka ale one sie licza
K@mil napisał/a:
Mysle ze Opel to nawet dobry wybór
widze ze wlasnie duzo wiary tym jezdzi i za nie zla kase idzie wyrwac mlode roczniki czekam na czyjasc opinie na temat tego opelka
A ja bym nadal celował w Ducato. Nie wiem kto takie bajki rozsiewa, że nie ma w nim czym jechać (jak ktoś kupił 1.9 bez turba i myslał, że będzie jezdzil z ładunkiem tak jak pustym to tak jest...). Ja jeździłem Ducat-em 2.8 z 2001r pod machą chyba prawie 130koni i nie narzekałem wcale na brak mocy. Wymiękała przy nim nie jedna osobowka.
Golfik1986, pw poszło
no caly czas patrze ale na takiego z 01r nie bedzie mnie stac a to jush fajne motorki. w poprzedniej robocie mialem iveco 3.0hp tesh chyba kolo 130 kucy na pusto wiekszosc osobowek siedalo
Golfik1986, zalezy ww jakiej firmie kurierskiej chcesz pracowac jezeli chodzi o DHLto zeby dla nich pracowac musisz miec autko nie starsze niz 5lat ae decydujac sie na prace w DHL to wspolpracujacy z nimi kurierzy na wlasnej dzialalnosci maja duze znizki na nowe samochody
- Nowy ford Transit - 33% znizki
- Nowy Renault Master (model 2010) - 33 % znizki
- Renault Master (do roku 2010) 32% znizki
jezeli chodzi o Schenker, Opek, Siódemka, GLS to autko ma jezdzic ale za kwote jaka chcesz przeznaczyc 15tys to watpie czy cos kupisz a i licz sie z tym ze jak kupujesz stae autko to musisz miec w zastepstwie drugie w razie awarii i jak bedziesz jezdzil sam na wlasnej dzialalnosci jako firma jednoosobowa - zapomnij o wolnych dniach i chorobowym - nie ma to wogole czasu
ja woze przesylki dla kurierow DHL z niemiec do polski i codziennie przyjezdza na naszych busach prawie 5ton paczek wiec roboty jest od ciula
[ Dodano: 2010-08-31, 07:58 ]
gluszek napisał/a:
K@mil napisał/a:
Chciales LT zobacz w mojej wiosce maja takie cos
i nawet jest żółty, tylko przykleić napis DHL i gotowe
nie wchodzi w gre
wg przepisow DHL jezeli przychodzi do nich nowy wspopracownik to auto nie moze byc starsze niz 5 lat
przez ten przepis wlasnie nasza flota zostaje zmieniana a smigamy autami z2007roku (crafter i sprintery) teraz szukay mlodszych autek zeby posmigac kolejne minimum 2 lata
DHL sobie taki przepis wprowadzil bo chca miec pewnosc ze przesylki dojada a autko nie stanie gdzies w polu