Witam.
Dostałem od policji wezwanie na badania lekarskie. I mam takie pytanie czy ktoś już z Was takie przechodził i na czym polegają. Słyszałem że ponoć trudno je przejść by móc dalej prowadzić pojazdy mechaniczne...
Silnik: 1.8 GT 90KM Pomógł: 7 razy Wiek: 22 Dołączył: 21 Maj 2009 Posty: 488 Skąd: Śrem Ostrowo
Wysłany: 2010-10-28, 19:09
a za co ci to wlepili?? nie wiem czy to jest to ale poczytaj...
§ 4. 1. W ramach badania lekarskiego uprawniony lekarz ocenia u osoby badanej ogólny stan zdrowia, a w szczególności stan układu krążenia, układu oddechowego, układu nerwowego, sprawność narządu ruchu i stan psychiczny.
2. W wyniku badania lekarskiego uprawniony lekarz stwierdza u osoby badanej istnienie lub brak:
1) chorób narządu wzroku;
2) chorób narządu słuchu i równowagi;
3) chorób układu sercowo-naczyniowego;
4) chorób narządu ruchu;
5) chorób układu nerwowego;
6) zaburzeń psychicznych;
7) cukrzycy, przy uwzględnieniu wyników badania poziomu cukru we krwi;
niewydolności nerek;
9) objawów wskazujących na uzależnienie od alkoholu lub jego nadużywanie;
10) objawów wskazujących na uzależnienie od środków o działaniu podobnym do alkoholu lub ich nadużywanie;
11) przyjmowania leków, mogących mieć wpływ na zdolność do prowadzenia pojazdu;
12) innych poważnych zaburzeń stanu zdrowia istotnych dla oceny zdolności do prowadzenia pojazdu.
sweetboy90, dzięki.
Za pkt karne ale to samo jest za narkotyki i alkohol...
Coś w tym jest tylko nie wie czemu duża ilość osób w necie na forum pisze że bardzo trudno je przejść pozytywnie. A jak wynik będzie negatywny to o PJ można sobie pomarzyć...
z tego co mi wiadomo takie badania z gory maja zalozenie zeby nie przeszli ich ci co zabrano im za chlania a w kazdym razie jest im ciezko ci co za pkt podobno nie jest tak zle na pewno dasz se rade. zdawales kiedys psychotesty albo robiles badania do tyry?? jak tak to zdasz ale pierwsze sie spotkalem z takim czyms ze ktos ma badania to miales 24pkt i zabrali ci praffko czy jak
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
aha to kara ja mam 12 i jush mam sraczke a od wczoraj jezdze w firmie towar rozwoze i fura od 28 wrzesnia nie ma dowodu rejestracyjnego ciekaw jestem co psiaki na to jak mnie zlapia a pewnie sie zdarzy bo musisz grzac ostro zeby na rano do sklepow dowiezc towar
no przeglad jest dolaczony do kwitka od zabrania dowodu takze jest looz a slyszalem ze za brak dokumentu jest 50zl bez pkt takze sram na to pojde ze maja zaplacic