Silnik: NIE MA
Wiek: 30 Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1282 Skąd: NORD-MK3-GROUP.PL
Wysłany: 2010-03-23, 20:40
na moje to jest sam panel jak zreszta klient opisuje na którym sa tylko same ikonki bo jesli twój zegar juz teraz nie ma tych funkcji co tam moze wyswietlac to i tak nie bedzie bo to tylko pasek ikon który zmiena ikony z golfa na vento i tyle
Nie wiem czy to jest tak zupełnie dobrze zrobione, w oryginalnym liczniku nowego typu świecą się tylko i wyłącznie kontury, a w tym pasku, przy zbliżeniu na dwie kontrolki widać, i to w świetle, że świeci się lekko tło przy kontrolce temperatury cieczy, wieczorem może to nie byc zbyt ładnie widoczne. W ori nowego typu kontrolki są czerwnone, a tu raczej pomarańczowo-czerwone.
Silnik: 1.4 LPG Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 999 Skąd: OOL / DW
Wysłany: 2010-03-27, 14:13
jak s tyłu nie ma otworku na światełkato nic nie zrobisz taksamo z rezerwąpoprostu miejsce jest bez żarówki tylko wmontowac za 20 gr no i niezbyt łądnie to wygląda bo widac wiecej jak same ikonki cośprześwituje ten pasek
[ Dodano: 2010-03-27, 14:13 ]
nie wiecie gdzie można dostac takie oryginalne?
_________________ Bóg kocha wariatów, tylu ich stworzył
Na forum vwgolf.pl jeden gość sprzedaje te listewki. Ja kupiłem sobie taką i zamontowałem.
Szczerze mówiąc nie jest to najlepsza robota. W kwestę montażu nie będę się zagłębiał, ale w skrócie trzeba rozebrać licznik, roztopić 3 bolce trzymające ramkę ikonek i podmienić listewki.
Jednym z moich zastrzeżeń są za duże ikonki. Dopasowywałem chyba ze 3 razy, żeby dojść do idealnie równego ustawienia, a i tak kontrolka ręcznego jest minimalnie ucięta, bo nie dociera światło na całość.
Symbole na listewce nie są pomalowane. Jeśli wsadzicie listewkę bez podklejania kolorowych folii to niestety każda ikonka będzie świecić na "biało". Na fotkach z Allegro widać przebicia mocnego światła żarówki na symbolach oraz ich tle.
Szczerze mówiąc wygląda to lepiej niż stara listwa, ale chyba najlepszy rozwiązaniem byłaby listwa oryginalna z licznika nowszego.
Jeśli chodzi o rezerwę to zapomnijcie o tym Na ruskim forum VW ktoś kiedyś robił specjalny moduł pod rezerwę i wiem, ze można coś takiego zrobić, ale chyba zabawa raczej tylko dla elektroników.
Ja mam licznik z 94 roku VDO, w którym jest miejsce na żarówkę rezerwy, ale ostatnio jechałem niemalże na oparach i się nie zapaliła. Licznik wykastrowany
Ja tam w sumie nie żałuję tej listewki bo ładniej to wygląda, ale w nocy widać jej niedociągnięcia.
Ja uważam, że to będzie beznadziejnie wyglądać. Ja mam nową wersję liczników i w porównaniu do nich ten pasek z allegro źle wygląda na zdjęciu i to nawet w świetle dziennym, a co dopiero w nocy. Wyraźnie prześwituje tło i do tego ta zabawa z zamontowaniem. To już lepiej zostać przy starym liczniku, ale woogle to nowy rodzaj liczników jest znacznie ładniejszy niż starszy. I licznik jest od 0 a nie od 20 i to też jest fajne w nowym rodzaju liczników.