logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
20 JAHRE zajrzyj:)
Autor Wiadomość
rastamaniek 
rastaa4

Silnik: dwa zero AGG
Wysłany: 2011-03-18, 00:04   20 JAHRE zajrzyj:)

Witam panowie.. Raj dla spamerów więc czemu by nie napisać:)

Ile wyszło golfów III w wersji 20 JAHRE?
A ile takich golfów jest obecnie w Polsce?
Od kiedy mam 20jahre korci mnie zapytać :)

liwinglawida
[Usunięty]

Wysłany: 2011-03-18, 00:17   

ciekawe ile poszło juz na żyletki... :suchy:

K@mil 
POMOCNIK

Silnik: .
Wysłany: 2011-03-18, 00:18   

rastamaniek napisał/a:
Ile wyszło golfów III w wersji 20 JAHRE?

http://www.golf3.pl/topic...e435c172179835a

rastamaniek napisał/a:
A ile takich golfów jest obecnie w Polsce?

to pytanie chyba zart ? :mrgreen:

Snejk18 

Silnik: 1.9 TDI 1Z (97,6 KM, 212 Nm)
Wysłany: 2011-03-18, 00:24   

Problem z 20 Jahre jest taki, że, o ile dobrze się orientuję, to była limitowana edycja tylko w niektórych krajach. Były kraje w których sprzedawano 20stki bez "limitów", jako "bogatsze" serie. Dlatego ciężko jest dokładnie określić ile ich wyszło.

A z określeniem dokładnie liczby aktualnie znajdujących się w Polsce, to już zupełnie kosmos. Ogólnie robi się ich coraz więcej, bo są sprowadzane z zagranicy.No i dochodzi jeszcze kwestia "przekładek".
Ktoś ma zwykłą 3-kę, kupuje części z , np rozbitego, 20 Jahre i przekłada je do swojego cl-a a potem sprzedaje takiego składaka jako Jahre... (jak z BMW M3... w samej Polsce jeździ ich więcej, niż BMW w ogóle wypuściło na rynek...).

Czy to oryginał czy nie, można dojść po wlepce w bagażniku, ewentualnie po wersjach silnikowych, ale to nie jest już takie pewne jak wlepka...

Jeżeli masz tabliczkę znamionową, wszystkie znaki szczególe Jahre (gałka, ręczny, paski, fotele) i zgadza się to z wlepka w bagażniku, to masz Jahre. W innym przypadku nie wiem czy jest sposób żeby się upewnić...

rastamaniek 
rastaa4

Wysłany: 2011-03-18, 11:22   

A jak powinna wyglądać naklejka z ori 20stki? U mnie na wlepce widnieją następujące dane:
numer vin, oznaczenie AGGG, pozniej 1h16m4GOLF GTI
CHE LC9Z EG2 5G

a później jest już wyposażenie, dość bogate :)

PiJey88 
Administrator

Silnik: 2.8 VR6
Wysłany: 2011-03-18, 15:24   

GTI 20 Jahre było bez limitów, każdy mógł sobie taki zamówić, limitowane było w Anglii, Austrii itp, ale jest ich tysiące, w samej Polsce jest ich mnóstwo, nie widziałem jeszcze oficjalnego pisma gdzie było by napisane LIMITOWANA edycja, tylko na tabliczkach w angielskich wersjach były nabijane nr sztuki, określenie limited oznaczało że jest to edycja limitowana sprzedawana do końca 96 roku, ale jak wiadomo sporo jeszcze sprzedano w 97, być może jakieś leżaki magazynowe :-P , w salonie jak Niemiec kupował nowe GTI mógł dopłacić do wersji "20 Jahre" wtedy miał więcej gadżetów. Tak samo było z 25 Jahre z MK4 i w tym roku powinno być "30 Jahre" w MK6 jeśli będą kontynuować tradycje :) Jak wiadomo taki chwyt marketingowy, ale skuteczny. Tak jak teraz jest Golf R w którym dopłaca się 30 tyś zł za literkę R na klapie i 30 KM więcej w serii. ;-)

K@mil 
POMOCNIK

Silnik: .
Wysłany: 2011-03-18, 15:27   

PiJey88 napisał/a:
Tak jak teraz jest Golf R w którym dopłaca się 30 tyś zł za literkę R na klapie i 30 KM więcej w serii.

Nie tylko ;) jakoś wizualnie też jest dużo ładniejszy, poprostu ma to coś :zawstydzony:

rastamaniek 
rastaa4

Wysłany: 2011-03-18, 16:21   

czyli ile plus minus takich cudeniek może być w Polsce?
sto/tysiąc?

Radi mk3 
VW LOVERS

Silnik: 1.8 16V KR
Wysłany: 2011-03-19, 10:00   

rastamaniek napisał/a:
czyli ile plus minus takich cudeniek może być w Polsce?
sto/tysiąc?

a ile jest gwiazd na niebie? Chłopie zrozum że nieda sie tego określić! Nie kazdy kto kupuje jahre zgłasza sie na forum i mówi mam jahre, zeby dało sie to policzyc w jakikolwiek sposób.

rastamaniek 
rastaa4

Wysłany: 2011-03-19, 13:50   

gwiazdy na niebie na pewno są policzone więc i mam nadzieję, że 20stki ktoś zliczy :P

Snejk18 

Wysłany: 2011-03-19, 16:06   

rastamaniek napisał/a:
...mam nadzieję, że 20stki ktoś zliczy :P

...tysiąc pińcet dwa dziwińcet... może być??

a tak w ogóle to po co Ci dokłada liczba jahre w Polsce ??

Nie można tego w żaden sposób zliczyć, bo raz:
Radi mk3 napisał/a:
Nie kazdy kto kupuje jahre zgłasza sie na forum i mówi mam jahre

a dwa:
są ludzie którzy mają Jahre i o tym nie wiedzą... Nigdzie nie ma napisane (poza wersami z tabliczkami znamionowymi), że to Jahre nawet w dowodzie.

Więc nie ma sposobu, żeby podać choćby przybliżona ich liczbę.

rastamaniek napisał/a:
gwiazdy na niebie na pewno są policzone

Policzone są te które widać, a są jeszcze niewyobrażalne ich ilości których światło nie dochodzi do ziemi... :p

trollu 
GTI driver

Silnik: 2.0 ADY
Wysłany: 2011-03-19, 17:09   

Snejk18 napisał/a:
kupuje części z , np rozbitego, 20 Jahre i przekłada je do swojego cl-a a potem sprzedaje takiego składaka jako Jahre... (jak z BMW M3... w samej Polsce jeździ ich więcej, niż BMW w ogóle wypuściło na rynek...).

no sry, może czepiam się jak zwykle ale taki tekst jest typowo ignorancki i wynika z zupełnej nie wiedzy, a później to idą w świat nie wiadomo jakie historie. Jesteśmy na forum motoryzacyjnym, wykażmy się odrobiną wiedzy a nie ciśnijmy historie z piaskownicy
Zobacz czym się różni M3 od zwykłej 3er a później porównaj zwykłego golfa do Jahre.

Radi mk3 
VW LOVERS

Silnik: 1.8 16V KR
Wysłany: 2011-03-19, 18:14   

trollu napisał/a:
Snejk18 napisał/a:
kupuje części z , np rozbitego, 20 Jahre i przekłada je do swojego cl-a a potem sprzedaje takiego składaka jako Jahre... (jak z BMW M3... w samej Polsce jeździ ich więcej, niż BMW w ogóle wypuściło na rynek...).

no sry, może czepiam się jak zwykle ale taki tekst jest typowo ignorancki i wynika z zupełnej nie wiedzy, a później to idą w świat nie wiadomo jakie historie. Jesteśmy na forum motoryzacyjnym, wykażmy się odrobiną wiedzy a nie ciśnijmy historie z piaskownicy
Zobacz czym się różni M3 od zwykłej 3er a później porównaj zwykłego golfa do Jahre.

Owszem różnia sie diametralnie ale Snejkowi napewno chodziło o to ze na co drugiej bmce mozna spodkac znaczek "M"

Snejk18 

Wysłany: 2011-03-19, 19:34   

trollu napisał/a:

Cytat:
Owszem różnia sie diametralnie ale Snejkowi napewno chodziło o to ze na co drugiej bmce mozna spodkac znaczek "M"

O to to... Właśnie o to mi chodziło, przyklejenie znaczka M3 na klapę może się równać z naklejeniem czerwonych pasków na zderzaki w golfie... ktoś nie znający dokładnie tematu nie skapuje się, że to nie M-ka albo, że to nie Jahre

Ja sam zresztą kiedyś, nie byłbym w stanie ich rozróżnić... dopiero kiedy kupiłem Golfa i zacząłem zagłębiać się w te tematy i zaczynam dostrzegać różnice pomiędzy poszczególnymi wersjami.

rastamaniek 
rastaa4

Wysłany: 2011-03-19, 21:50   

[quote="Snejk18"]

...tysiąc pińcet dwa dziwińcet... może być??

a tak w ogóle to po co Ci dokłada liczba jahre w Polsce ??

Najzwyczajniej w świecie pytam się, bo ciekawi mnie ile takich egzemplarzy jeździ w Polsce, ile ich wyprodukowano. Chcę się po prostu dowiedzieć. Dla tego napisałem w raju dla spamerów :)
Nie napinaj się na to, bo to tylko poscik na forum, dzięki któremu albo się dowiem albo się nie dowiem :)
Są dwa uda... albo się uda albo się nie uda :)

Mam 20stke, wydaję mi się że ori i chciałbym wiedzieć ile tego dobrobytu jest w tym kraju.
Zrozumiałem już, że się nie dowiem :) A odpowiedź TYSIONPINCENTDWADZIEWINCENT.. nie chciałbym Cię obrazić ale takim stwierdzeniem nie robisz dobrego wrażenia :)

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu