Serwis Worldcarfans, powołując się na informatora serwisu AutoMotorSport.se podaje, że w fazie zaawansowanych testów jest już Golf R45, pod którego maską ma pracować 2,5-litrowy silnik. Pięciocylindrowa jednostka zadebiutowała kilka tygodni temu w Audi TT-RS. W Golfie została zestawiona z napędem na cztery koła. Informatorzy serwisu AutoMotorSport.se twierdzą, że wyjściowe 340 KM na potrzeby modelu R45 może zostać "podkręcone" do 390 KM!
Wtedy nikt i nic nie zatrzyma już Golfa, a konkurenci po raz kolejny będą potrzebowali kilka lat na dogonienie bestsellera z Wolfsburga.
vnv_nation, a czy golfy były klepane z myślą o sportach samochodowych? poza serią GTI raczej nie, i myślę ze GTI w swoim przedziale klasowym i tak bardzo dobrze wypada
kiedys mialem swifta 1.3 co golfa 1.8 z tylu zostawial
z tym się mogę zgodzić bo jeździłem tym samochodem. Ten silnik miał jakieś 75 KM ale sama buda była sporo lżejsza, więc miał leprze przyspieszenie i dodatkowo był bardziej aerodynamiczny więc lepiej zachowywał się przy wyższych prędkościach. Wielu ludzi porównując różne samochody (np Golf 3 <--> Suzuki Swift) zapomina, że poza silnikiem w trakcie porównywania osiągów trzeba wziąć pod uwagę jeszcze masę samego samochodu a przy wyższych prędkościach ( około 150 km/h i wyżej, bo mniej więcej wtedy zaczyna się to liczyć) aerodynamikę auta.
W12 wedlug ekipy top gear nie skreca,nie hamuje i sie przegrzewa.to tylko smaczek,autko pokazowe a nie concept car...nikt nie zbudowal go z mysla o produkcji:)
Silnik: 1.8 Ben + LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 22 Dołączył: 19 Lip 2010 Posty: 110 Skąd: Mława/Toruń
Wysłany: 2011-11-29, 20:44
Liwinglawida napisał/a:
Doskonały kotlet Milordzie.
Kotlet kotletem Kolega znalazl wciaz "aktywny" temat, chcial sie wypowiedziec to to zrobil skoro mial mozliwosc gorzej gdyby to była odpowiedz w temacie kogos kto potrzebuje pomocy sprzed 2 lat... To dopiero bylby kotlet
Co do samego golfa 390 konnego czy wiecej to samemu marzy mi sie zobaczyc golfa w stylu "cichociemny" z jakims silnikiem 2-krotnie doladowanym np od audi zeby zachowac Niemieckie korzenie
_________________ Najmniej groźny pies jest ten co najwięcej szczeka...
=>zmiana zawieszenia na ORI str3<=>kolizyjka str4<=>ORI FRONT str5<=
Moja mała Biała Bestia