Silnik: Bora 2.3 Pomógł: 4 razy Wiek: 23 Dołączył: 12 Paź 2007 Posty: 576 Skąd: brać na mody
Wysłany: 2009-11-28, 17:26 Zakup Bory V5
Co możecie mi powiedzieć o tym samochodzie na co zwrócić uwagę przy zakupie , czy 230tyś KM na takie auto to dużo i jak to pojedzie na LPG
Jednym słowem wszystko co może się przydać przy zakupie
$kubi, zwróc uwage na silnik jak to chodzi i czy faktycznie ma taki przebieg - ( pedały kierownica siedzenie boczek od kierowcy )
2.3 silnik jak dla mnie za duży a ma tylko 150 koni .....
Bory są ładne ale musi być też ładny silniczek czyli 1.9TDI 110KM...
Niezniszczalna i oszczędna jednostka, osiągi rewelacyjne.
Taki 2.3 silnik to jest potwór, a zatem części też droższe, tym bardziej przy gazie stale coś siada... TDI to jest stabilny silnik i ja bym za takim się rozglądał.... Gaz przy takim silniku to jest lekki obciach, skoro stać Cię na taki samochód z 150 konnym silnikiem to powinno być Cię stać na dobre paliwo do niego....
dobra może nie stale ale w porównaniu do TDI to jest przepaść.... 5 lat ojciec ma Passata B5 TDI i nic dosłownie nie było robione w silniku bo wszystko chodzi jak w zegarku... Jedyny mankament to zawiecha bo silnik jest chyba wieczny w tym samochodzie LPG to wiadomo, trzeba być przygotowanym na wszystko, do TDI tylko lejesz ropę i co 3 lata wymiana zawieszenia, olej, rozrząd i nic więcej Cię nie obchodzi dlatego polecam te silniki
gluszek, swieta racja moje nastepne auto bedzie tesh albo borowka 110ps albo jakis seat z tym silnikiem moim zdaniem motory nie do zajechania dynamiczny a zarazem oszczedny ja w sumie nie mam az tak duzych wymagan co do mocy auta. 150 kucy chyba by bylo dla mnie duzo chociaz do wszystkiego mozna sie przyzyczaic ale paliwozernosc nie lubie duzo zostawiac na stacji a druga kwestia karac taki silnik gazem chyba nie jest dobra opcja
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Co możecie mi powiedzieć o tym samochodzie na co zwrócić uwagę przy zakupie , czy 230tyś KM na takie auto to dużo i jak to pojedzie na LPG
Jednym słowem wszystko co może się przydać przy zakupie
Poszukaj na forum.vwgolf.pl tam będziesz miał sporo informacji o tym aucie. Sam mysle o takim 2.3 150/170 km
Co do gazu , jeśli założył go fachowiec i sie o auto i gaz dba to nie ma sie potem z tym problemów. Co do TDI - jak ktoś lubi traktorem jeździć to jego sprawa Ja tam wole dźwięk benzynówki
wiecie co nie polecam tego silnika
znajomy ma mk4 z napędem 4x4 i nie robi to szłu 110konne tdi go objezdzają
ten silnik to tylko ładnie mruczy i duzo pali
lepiej jak bys kupił cos w tdi i chipował wtedy bedziesz miał dosc mocy i troszke kasy zaoszczedzonej na paliwku i taka bora v5 nie ma szans nawet jesli bedziesz miał mniej koni niz ona bo tdi ma wiekszy moment obrotowy a to jest wazne w przyspieszeniu nie konie a moment ale wracając do tematu nie kupuj
ale to tylkomoja wypowiedz
kriss85, fakt tdiki troche warcza glosniejsze sa od diesli inny marek ale kwestia przyzyczajenia a wszystkie jego wady choc ja takowych nie widze rekompensuje podjazd na stacje i mile zaskoczenie a tak jak napisal tomek dla bardziej wymagajacych demonow predkosci zawsze mozna wirusa wbic i moc wieksza a duzych roznic spalania nie ma po chipowaniu. ale nie odbiegajmy od tematu bo chodzilo o silniczek 2.3
V5 inaczej V6 - jeden tlok... bardzo fajny silniczek jest na lańcuszku rozrzadu ...
Co do twojego pytanie to przy przebiegu takim jak piszesz sprawdz wlasnie ten lancuszek... po takim przebiegu w niektorzych autkach juz go slychac niby lancuszka sie nie wymienia ale tak jak mowie przy 200tys moze juz sobie delikatnie zgrzytac...
Co do reszty silniczek ten jest bardzo fajny do jazdy, dzwiek robi swoje tak samo zapas mocy pod pedałem jest naprawde super...
Napewno 2.3 jest lepszym rozwiazaniem niz 1.8T taka sama moc a widac roznce w pojemnosci .... no i turbo
Co do wypowiedzi niektorych nie obraźcie sie ale polowa z was pewnie nawet nie siedziala jako pasazer w autku z takim silnikiem i zaraz porownuje go do innego silniczka.
Czytalem wypowiedz kogos ze 110 km diesel da mu rade... zaraz ktos napisze ze VR tez objedzie bo to przeciez roznica tylko 50km
Jak disel jest po chipie to moze i da rade ale seryjny to sorki ale juz nie takich cwaniakow widzialem ...
Dla porownania to tak samo 2.0 16v w gofie 3 jezdzi pewnie tak samo jak diesel 90 km ?
Jak borowka jest z ogloszenia a allegro to pokaz link powiem Ci co to za pazdzierz
Jak ma to byc samochod do miasta to zastanow sie nad silniczkiem 2,0 one sa najlepsze do gazu maja wystarczajaca moc i sa 8v zaworowe czyli jednostka bardzo latwa w budowie...
K@mil, jak zwykle madrosci wielkiej glowy. co do lancuszka moja skoda przy sprzedazy miala 180tysi nie krecone bo kupiona z salonu i lancuszka wogole nie bylo slychac jak ktos butow nie pali po asfalcie to lancuszek jak w mercedesie powinnien 3mac dopoki dopoty auto bedzie jezdzic. i lancuszki nie zgrzytaja tylko swiszcza jak sa wypracowane. wiadomo ze bena ma zawsze lepsze odejscie ale mozna po schipowaniu tesh ladne odejscie w dieslu osiagnac
Silnik: OHC ABS+ Pomógł: 10 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 537 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2009-11-29, 12:21
kumpel mial w g4 taki motor byl zadowolony moze slaby ale napewno wystarczajaca moc do jazdy na codzien i w trase, silnik bardzo malo awaryjny, co do gazu zachowam swoja opinie dla siebie gdyz jestem przeciwnikiem lpg.
_________________ Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
MÓJ GOLF
K@mil,
Czytalem wypowiedz kogos ze 110 km diesel da mu rade... zaraz ktos napisze ze VR tez objedzie bo to przeciez roznica tylko 50km
Jak disel jest po chipie to moze i da rade ale seryjny to sorki ale juz nie takich cwaniakow widzialem ...
porównaj sobie wage i moc mk3 w tdi i takiej bory lub mk4 z 4x4 z tym silnikiem szału to to nie robi
jezdziłem mk4 4x4 z silnikiem v5 i tylko co mi sie podobało to dzwiek silnika nic wiecej to mk3 w 110 kucach lepiej wciska w fotel
Silnik: OHC ABS+ Pomógł: 10 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 537 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2009-11-29, 12:28
Cytat:
jezdziłem mk4 4x4 z silnikiem v5 i tylko co mi sie podobało to dzwiek silnika nic wiecej
przy 4motion na takiej mocy sa wieksze straty niz zyski, zreszta mk4 jest ciezsze, pozatym to nie temat o 1/4 mili, gosciu chce kupic auto zapewne do jazdy nie na rajdy.
_________________ Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
MÓJ GOLF