Silnik: 1.8 ADZ Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 543 Skąd: SI
Wysłany: 2008-07-02, 18:25 Tdi,a TDi
Witam.Powiedzcie mi jakie znaczenie mają w oznaczeniu TDI dwie ostanie czerwone literki ''DI'' lub też samo ''I''.Jaka jest różnica między dwoma,a jedną czerwoną literką,chodzi może o wersje diesla czy być może wyposażenia?Wątpie,że chłopcy z Wolsburga naklejali oznaczenia na chybił trafił...musi to coś oznaczać i właśnie chciałbym się dowiedzieć dokładnie co.Pozdrawiam.
Silnik: 1.8 ADZ Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 543 Skąd: SI
Wysłany: 2008-07-02, 18:58
Też tak własnie myślałem ale widziałem również oznaczenie T(DI czerwone) w wersji 115-sto konnej.Widze jednak,że idziesz tym samym tropem więc jednak coś w tym musi być,w tym czyli w oznaczeniu silnika,a nie wyposażenia czy innej rzeczy.Dzięki.
Powiem Ci ze widzialem juz nie jedno mk4 w wersji HIGHLINE < czyli powinien mniec wszystko... a nie okazalo sie ze nie bylo elektrycznych szyb
To wszystko zalezalo jak wlasciciel sobie wybral w salonie
A co do tego silnikcza 115km to tez widzialem na allegro ze mial DI czerwone i 115km czy 116km nie pamietam ... to równiez moglo różnić sie rocznikowo
Wysłany: 2008-07-02, 19:24
I tu ponownie się musze z Tobą zgodzić-HIGHLINE na allegro po pojęcie względne Brak elektryki lub tylko na dwie szyby,esp lub innych gadżetów ale koleś mocno się upiera w swoim przekonaniu że ma ''wysoką linię''A czy planuję zmienić?Jak narazie nie bowiem moja trójka sprawuje się wyśmienicie,a zrobić komuś prazent sprzedając ją za pare tyś-wątpliwa przyjemność.Nie ukrywam jednak,że moim naspępnym samochodem(gdy już się zdecyduję) będzie właśnie vw golf IV z jakimś dieselkiem.Poprostu strasznie mi się czwórka podoba no a diesel to jak wiśnia na torcie Pozdrawiam.
TDI - 90 KM VP
TDI 110 KM VP
TDI 115 KM PD
TDI 130 KM PD
TDI 150 KM PD
źle pamietasz
czerwone I to 110 KM
czerwone DI oznacza silnik na "pompo-wtryskiwaczach", były wersje 105 115 i 130 KM
czerwone TDI to wersja sportowa GTI o mocy 150 KM (silnik ARL w MK4, fajniutki )
dokładnie tak to wyglada:
TDI - 90 KM
TDI - 110 KM
TDI - 105 KM
TDI - 115 KM
TDI - 130 KM
TDI - 150 KM
Silnik: 1600
Wysłany: 2008-11-30, 11:47
To ja mam takie pytanie który z tych silników jest lepszy bo zbytnio sie nie znam chodiz mi o eksploatacje ? czy jest rożnica ze trafiaja sie bardziej wadliwe z danymi oznaczeniami ? itp itd ? pozdrawiam ...
flap1234, im więcej czerwonych literek tym droższy w utrzymaniu ogólnie to wszystkie na pompo wtryskiwaczach są dość drogie w utrzymaniu, szczególnie jak coś się posypie
Silnik: 1600
Wysłany: 2008-11-30, 15:37
a takie pytanko mam jeszcze co do tego oznaczenia czy możliowdcią jest ze samochod ma na klapie TDI (DI koloru czerwonego) a na obudowie silnika TDI (I koloru czerwonego) bo dla mnie jest to troche dziwne czy obudowa byłą inna czy klapa ? moze bity albo co co o tym myslicie... nie znam sie do konca ale wydaje mi sie ze i jendo i drugie oznaczenie powinno miec ten sam, kolor czy jest to bez rożnicy ? przebieg tez wydaje mi sie byc mały
daje link do tego modelu....
Cholera!!!To ja juz sam tez nie wiem czy opłaca sie kupic tewgo TDI czy lepeiej brac benzyne jakas i przełknac spalnie od 10L w gore???A co sadzicie o silnikach 1.8 20V 125km ? to chyba dosc dynamiczny i podobno oszczedny motor???Bo ten 1.8 T 150km to juz podobno duzooooo pali i wiadomo jak cos padnie to na bogato poleci ?Mam ochote na Passata B5 tylko jaki tu motor wybrac zeby było w mirae ekonomicznie i dynamicznie???