witam kupiem golfa IV 1.4 16V i odrazu pojawiły sie problemy
duzo zaczoł mi palic i coś stuka w silniku
ciemny olej w silniku z czego sie orketuje to w benzynowych silnkach powinien byc jesny
może mi ktoś coś podpowie
DZIEKÓWA
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2008-11-07, 17:03
Dawide, bardzo ogólnie piszesz. To że olej ciemnieje to naturalne, tym szybciej im bardziej zużyty silnik. Stuki w jakie sytuacji? Na zimnym tylko, przy dodaniu gazu? Kiedy? A jeśli dużo pali to diagnoza komputerowa, warto wcześniej kable i świece zmienić, jeśli jest nawet cień wątpliwości że nie są już sprawne
dzieki za odzew stukanie w silniku jest na zimnym jak i na rozgrzanym na diagnozie byłem dzis powiedziano mi ze to sady nambda prawdo podobnie dwie sa uszkodzone (niby?)golfik jaes z 2000roku
a to pukanie moze byc spowodowane ze sadydy sa walniete ?
[ Dodano: 2008-11-08, 00:14 ]
a jeszcze jedno jakie powinne byc spaliny bo mój to znowu zaczoł kopcić na czarno
czy moze to byc spowodowane świecami?
[ Dodano: 2008-11-08, 11:07 ]
nastepny problem chyba wiec odkręciłem dzsiaj filtr powietrza i pojawił sie olej z prawej strony tam gdzie gdzie jest taka dysza. Czy to tak ma byc ?