Silnik: 1.9D ecomatic
Wysłany: 2009-10-04, 13:25 Pompowtryskiwacze
Witam, właśnie chce sprzedać swojego golfika i zastanawiam się nad Golfem IV albo passatem, z ok 2000 roku, jakie silniki z vw mają pompowtryski a jakie nie, a może od któregoś roku wszystkie już były?? pytam bo chciałbym żeby był na zwykłej pompie i wtryskach (bo te na pompowtryskiwaczach są bardzo wrażliwe jeśli chodzi o jakość paliwa->tak już gdzieś wyczytałem) bo mam paliwo (oryginalne, nie opałówke!) ale trafia się z zanieczyszczeniami, mój staruszek 1.9 zwykły diezel chodzi bez problemu ale boję się, że po zmianie auta mogą wyniknąć nieciekawe okoliczności... jak rozpoznać czy silnik vw jest na pompowtryskach czy nie, coś słyszałem ze te 110 konne to są na zwykłej pompie itd, ale tylko słyszałem, Proszę o radę, Z góry dzięki!
_________________ Moją nieobecność na forum sponsoruje TYSKIE
czyli kupując np 110 konnego moge być pewny ze jest na VP? czy rocznik ma jakies znaczenie?
wydaje mi sie ze 110 byly produkowane tylko do jakiegos roku... najlepiej jak bedziesz kupowal to sprawdzic oznaczenie silniczka i sprawdzic sobie go w tabeli to co jest.
Silnik: Audi A4 B5 Avant 1.6 AHL 101 PS Pomógł: 9 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 769 Skąd: Kętrzyn/Gdańsk
Wysłany: 2009-10-12, 11:15
a jak mi wytłumaczycie kolesia który ma Passata B5 kombi w dowodzie ma wpisane moc 110km he tabliczki znamionowej w bagażniku brak a silnik jest na pompowtryskiwaczach i idzie jak rakieta do tego 115 km silnik nie jest podobny bo jest ułożony bokiem
115stka w B5FL jest ułożona prostopadle do osi (podobnie jak AFN w passacie) a u tego kolesia ten silnik jest tak jak AFN czy mój rympel w Golfie (równolegle do osi)
K@mil, zwykle pompki byly produkowane do konca czyli do 2003r. bo widzialem takowa ostatnio na gieldzie. marks, tesh sie za takowym rozgladam podobno sa bardziej wytrzymale znow w PD kuszacy jest moment obrotowy zrywniejsze sa skubane
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1384 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-10-27, 09:35
marks napisał/a:
chipowaniu tych silników
jesli kondycja silnika jest OK - spokojnie mozesz podciagnac osiagi auta - sprawdz auto dynamicznie VAG'iem - bedziesz wiedzial czy mozesz go chipowac ...
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4