Panowie mam VW Borę kombi - muszę wymontować kawałeczki trójkątnych blaszek między szybami w drzwiach tylnych ponieważ mi rdzewieją - jednakże żeby to uczynić muszę zdemontować całe wewnetrzne obicie drzwi bocznych tylnych. Widze dwie śrubki od dołu, domyślam się też że są tam tez jakies zaczepy między obiciem a drzwiami...ale nie mam pojęcia jak zdemontować klamki wewnętrzne bo tam pewnie jest śruba... Nie chce uszkodzić łączeń plastików z których składa się klamka, jak to zdemontować? Próbowałem już od dołu( żeby w razie czego nie było widać) klamki między łączonymi połówkami klamki , niby lekko sie odgina ale nie idzie a plastiki się uszkadzają... czy to w ogóle dobry trop? a może znacie jakieś inne sztuczki by tego nie uszkodzić? Proszę o poradę... dzieki...
2 od dołu + 2 schowane w rączce. Podwadź plastik rączki a dostaniesz się do nich. Dodatkowo trzyma go wokół 7spinek no ale to już siłą mięśni je zwalczysz
Pozdrawiam