Silnik: Bora 1,6 SR
Wiek: 32 Dołączył: 07 Maj 2007 Posty: 29 Skąd: Udanin k/Strzegomia
Wysłany: 2011-07-07, 11:36 Immobilizer
Witam, niedawno dorobiłem sobie kluczyk (bez immobilizera) tylko po to aby otwierać drzwi w aucie (kiedyś zatrzasnąłem jedne w środku i miałem problem). Okazało się jednak, że po włożeniu kluczyka do stacyjki miga kontrolka informująca o niewłaściwym kluczyku ale po przekręceniu samochód pali i chodzi normalnie. Czy to jest uszkodzony immobilizer czy może coś innego? Na orginalnym kluczyku kontrolka ta nie świeci. Pozdrawiam
_________________ żadna renia nie dogoni Volkswagena
Ta pomarańczowa kontrolka w kształcie samochodu z kluczykiem, po włożeniu kluczyka bez immo miga ale samochód odpala normalnie. z tego co wiem nie powinien odpalić - ewentualnie zaskoczyć i zaraz zgasnąć. U mnie pali i jeździ jak na orginalnym kluczyku. O co tu chodzi . Pozdrawiam
Silnik: Bora 1,6 SR
Wiek: 32 Dołączył: 07 Maj 2007 Posty: 29 Skąd: Udanin k/Strzegomia
Wysłany: 2011-07-31, 17:23
Kompa podłączałem i wszystko jest ok. Licznik oryginalny (tylko co on ma wspólnego z immo ?). Mam wrazenie, że jest on poprostu rozkodowany (może ktoś się do niego dobierał i tak pozostało).