Wysłany: 2010-05-28, 17:52 Golf IV vs Audi A3 vs BMW 320D
Witam
obecnie jestem szczęśliwym poiadaczem mk3 ale pomalu wypadalo by sie przesiąśc na cos nowszego, a poczciwego golfika przekazac młodszemu rodzeństwu Zastanawiam sie nad Golfem IV, Audi A3, i BMW 320D, autko ma byc tak do ok 16000zl. mx 18tys ktore wedlug Was jest najlepsze? tj najmniej awaryjne, no i ktrorego eksploatacja nie jest kosmicznie droga tj częsci itp. Interesuje mnie tez komfort jazdy. Bardzo prosze o jakies porady
hooki, BMW odpada od razu.. drugie odpada audi i wygrywa VW - do VW będziesz miał w miarę tanie części - droższe do Audi a najdroższe w utrzymaniu jest BMW
Co do komfortu to stawiam na Audi - BMW - VW
Ja osobiście bym celował w VW nie koniecznie w mk4 - np Bora
Silnik: 1.8 ABS 90 KM Pomógł: 12 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 684 Skąd: PGO
Wysłany: 2010-05-28, 23:26
BMW z silnikiem 2.0 D to porazka kompletna takze odpada...
chyba ze z 3.0 D to owszem - cos pieknego ale na taka trzeba miec powyzej 20 napewno no i eksploatacja... 2.0 D maja to do siebie ze lubia tam pompy siadac a koszt takiej to 4200zl takze wiesz
audi a3 - z wierzchu w srodku przyzwoicie no i fajnie sie jezdzi prawie jak golf polecam 1.9TDI badz 1.8 T
no i golf 4 w climatronicu i silnikiem 1.9 TDI 110KM badz 1.8T na moje wygrywa ''
Ja też niedawno sprzedałem swojego Golfa 3:(
I cały czas sie zastanawiam co kupić; czy Audi A3 czy A4... albo oczywiście GOLFA IV: )
O tym samym BMW 320D też myślałem, ale to chyba zdecydowanie odpada.
I tak sobie jednak myśle, że sentyment mi nie pozwoli kupić nic innego,
tylko Golf IV !
Silnik: AGG Pomógł: 2 razy Wiek: 25 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 375 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2010-05-30, 09:36
ja mam audi a3 TDi z silnikiem ahf. poczatkowo mialem 110KM ale po pol roku juz bylo malo i za male koszta jest ich 137KM. mam pelna opcje bez skory i sobie bardzo chwale zawiecha jest dosc twarda ale za to dobrze trzyma sie drogi. i najwazniejsze w srodku nic nie skrzypi. moj kumpel ma bore 99r i juz cos tam brzdeka. ja powiem ze polecam a3 ale wersje po lifcie lub zrobiona na polifta. jak dla mnie a3 lepsze od mk4 a czesci sa w podobnych cenach co mk4
_________________ Było: Fiat 126p, Golf III 1.9 CL TD, GOLF II 1.3 CL, Golf III 1.6 GL, Audi A3 1.9 TDi jest MK3 GTi 20 Jahre!!!
Mk3 GTi 20 jahre: http://www.golf3.pl/topic...ppy-vt35928.htm
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków