2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
Silnik: 2E Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Paź 2010 Posty: 891 Skąd: Wrocław/Bogatynia
Wysłany: 2011-07-28, 09:37
Podłącz pod kompa coś na pewno powie o tych kierunkach a reszta to ciężko powiedzieć, poszukaj takich problemów na drugim forum vwgolf.pl tam jest już praktycznie wszystko opisane:)
golf4 usterkowy temat. wsteczny to nawet w trojce ciezko chodzi ale to kwestia wyczucia musisz wdusic sprzeglo i z wyczuciem go wbijac i wtedy wchodzi gladko ten typ tak ma... jezeli piszesz ze czasem spox a czasem padaka obstawiam ze sprzeglo moze juz byc na wykonczeniu??!! ale na twoim miejscu naj sam przod bym zobaczyl jak z olejem w skrzyni czy trzyma poziom jak nie to dolal lub tez wymienil na pczatek najtansza opcja. pompa hhmm albo sie pasek slizga albo konczy albo tez juz pompka jest przytarta ja bym narazie na tym jezdzil i patrzal co dalej sie bedzie dzialo. podlacz kabelek moze jakis blad moze masy gdzies nie lapie albo woda sie dostala tez warto sprawdzic
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Kierunki juz działają, ale od czasu do czasu sie to pojawia-nie moge tego kontrolować bo żona tym jeździ-ja okazyjnie
Co do biegów to od przyjazdu z urlopu biegi już chodza spoko-nie wiem o co biega, jak puszczam sprzęgło to zbiera bardzo fajnie, nic nie ślizga zbiera chwile po puszczeniu pedału, nie tak jak w trójce w połowie(gdzie jest nwe sprzeglo)
Wymieniłem płyn wspomagania i dalej lipa, choć na poczatku myslałem że cos lepiej
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
z tego co mi sie wydaje to jak ci bierze na polowie to sprzeglo jest w lepszym stanie w trojce i tam mozesz regulowac na lince jak ma ci brac a w dieslu jak bierze wysoko to jest w gorszym stanie ale nie powiedziane ze do wymiany w tdi masz hydrauliczne sprzeglo nie do regulowania. ja osobiscie wole jak mi bierze przy samej gorze... to pewnie pompka przytarta a pasek w jakim stanie?? w trojce wyminilem wlozylem uzywke koszt 80zl a to ten sam silnik jaki masz kod silnika?? i wlozylem ja od 1.8 benzyniaka pasowala tylko z cala lapa trza bylo wlozyc
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
W woli zakończenia sprawy, sprzegło zostało wymienione na nowe Luckasa, okazało się że docisk to już była makabra-jego stan, mechanik dziwil sie jak wrocilem z nad baltyku
Silnik: 1.8 ABS + LPG było Pomógł: 2 razy Wiek: 20 Dołączył: 16 Wrz 2008 Posty: 287 Skąd: Stegna
Wysłany: 2012-01-14, 10:45
Co do kierunków - są dwie rady:
1. Nowy pstryczek od awaryjnych (ja dawałem 50zł...-,-)
2. Pstrykać aż coś zaskoczy w w/w pstryczku i zacznie normalnie działać.
Co do skrzyni, gdzieś czytałem, że w IV do tych samych silników montowali inne skrzynie, które są dość awaryjne.