Wysłany: 2009-02-07, 13:14 Co wybrac passatB5 Golf IV lub Bora??
Witam mam zamiar kupic auto do 20tys musi byc TDI 110 ps I nie wiem co wybrac czy Passta B5 czy Golfa IV czy Bore ??do passata mnie zniecheciło zawieszenie wielowachaczowe a znowu golf IV jest w srodku taki sam jak Golf III którego miałem wczesnie i zastanawim sie własnie nad Borą mają wszystkie auta takie same silniki tylko kazyd inaczej wygląda moze byscie mi doradzili które auto ma plusy i minusy i wybrac które jest naj mniej awaryjne i tanie w urzytkowaniu
Pierwsze pytanie czy potrzebujesz autka bardzo duzo wiekszego niz mk3?
No bo jesli takiego samego to mk4 jesli z wiekszym bagaznikiem to Bora, no a jesli juz chcesz samochod do przewozu np. wózka dzieciecego to passat bedzie najlepszy z tych 3 autek.
Tak samo musisz sobie sam zadac pytanie ktory samochod "mi" sie podoba no i najlepiej jakbys sie przejechal kazdym.
Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1384 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-02-09, 02:09
Golf IV wygląda w środku tak samo jak Bora - nie ma nic wspólnego z MK III - to całkiem nowa konstrukcja ...
co do zawieszenia - faktycznie wielowahaczowe - ale ceny już zeszły na ziemie ... 110 KM najlepiej będzie jeździł golf z racji wagi - jeśli to ma być auto rodzinne - najwygodniej będzie w passacie (jeszcze kombi)
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4
Silnik: Audi A4 B5 Avant 1.6 AHL 101 PS Pomógł: 9 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 769 Skąd: Kętrzyn/Gdańsk
Wysłany: 2009-02-09, 16:33
Passat B5 moim zdaniem najlepszy z tych które wymieniłeś tylko to tak jak koledzy pisali zależy do czego CI auto no i czy poważnie podchodzisz do życia że tak powiem (rodzina i te sprawy) czy w drugą stronę bo passat to taki trochę mało młodzieżowy że tak powiem samochód
tylko że do 20tys. to nie kupisz młodego rocznika z TDI chyba że kombi
ja osobiście juz nie moge sie doczekać paska B5... ja lubie duże osobówki...lepiej sie w takim czuję, lepszy komfort jazdy itd...no i passat jest ładowniejszy - no chyba ze to ma byc bora luub MK4 Avant...